hatepecko Vloženo 31. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2008 ahoj potrebuji se dostet na + kabel co je od spinaci skrinky do radia ale neche se mi vyndavat radio protozte ho urcite uz nevratim tak jak ho tet mam.nevite kam je vedeny a jekou ma barvu?dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ciryl Vloženo 1. Září 2008 Sdílet Vloženo 1. Září 2008 Zřejmě máš na mysli vypínané plus při úplném vytažení klíče... tak tedy od spínačky je to hnědo-zelený vodič (svorkové označení 86s), jelikož jde od spínačky jen na pojistku, doporučoval bych se napojit až za ní (poj. SB10), za touto pojistkou je vodič hnědo-červený. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hatepecko Vloženo 4. Září 2008 Autor Sdílet Vloženo 4. Září 2008 a nevite jakou barvu ma kostra co jde do radia a kde je pripojena.dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standis Vloženo 4. Září 2008 Sdílet Vloženo 4. Září 2008 kostra má barvu černou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 4. Září 2008 Sdílet Vloženo 4. Září 2008 No tak to sa mýliš, kostra má vždy farbu hnedú a je mu jedno kde ju zoberie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Albín Vloženo 23. Únor 2014 Sdílet Vloženo 23. Únor 2014 Ahoj všichni škodováci,potřeboval bych zjistit zda vypínané + pro autorádio má nějakou svojí pojistku,kámošovi přestalo fungovat rádio,tak jsem to zkoušel a nakonec jsem mu tam dal moje rezervní které se napojilo jen na stále + a kostru v iso zásuvce k autorádiu,to hraje,ale do vypínaného + klíčkem nejde proud a kde je pojistka jsem nezjistil. Na pozici 45 je pojistka pro autorádio,ale ta je na to stálé +. Prosím poraďte. Samozřejmě že jsem forum prohledával,ale nenašel můj problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dolly20 Vloženo 25. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2014 Mám úpně ten samý problém. Už jsem z toho nešťastný. Mám rádio tedy připojeno na tvrdo, ale vybíjí se mi baterie. Potřebovat aby mi fungovalo těch spinaných 12V jako to bylo dřív a nebyl žádný problém. Zná někdo tu cestu těch drátů na pojistku popřípadě jaká pojistka to je? Díky za info ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Albín Vloženo 25. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2014 Měl by to být S-kontakt,pojistka č. 10 http://forum.skodahome.cz/topic/12862-zapojen%C3%AD-pojistek/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrPn Vloženo 14. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2021 (editace) Dobrý den. Prosím pomoc, už nevím co mám dělat. Pořídil jsem Fabii Combi s originálním rádiem MS-202. Původní majitel mi říkal, že autorádio nehraje, že tam bude někde problém v elektrice. Zkusil jsem to a autorádio hrálo. Občas. Někdy hrálo třeba hodinu nebo dvě v kuse, pak se samo vypnulo a bylo potřeba ho vypnout i tlačítkem, nechat 5-10 minut odpočinout, zapnout, a zase normálně fungovalo. Někdy třeba po nasednutí do auta a zapnutí tlačítkem se nezapnulo (neaktivoval se ani displej s názvem rozhlasové stanice a FM frekvencí), takhle to bylo třeba 2-3 dny po sobě, a pak zase hned po nasednutí do auta a zapnutí naskočilo normálně a hrálo. Když už hrálo, tak většinu doby hrály jen repro ve dveřích spolujezdce a v řidičových ne (mám sociální výbavu Classic, takže repro vzadu nemám). Podsvícení ovšem fungovalo vždy. Rozhodl jsem se tedy že to zahodím a pořídím rádio nové. Koupil jsem JVC KD-X151. Píchnu ho tam, rádio nic. OK, podívám se na to, původní rádio mělo piny jinak, dvojité + (pozice 5 a 7) tam bylo jen jedno. To druhé viselo na čokoládě v šachtě pro rádio. Sundal jsem jí, nakrimpoval jsem na to pin, nacvakal jsem to všechno do ISO konektoru podle továrního schématu (což se shoduje i se zapojením nového rádia), připojím, rádio nic. Ani podsvícení nefunguje. Proměřil jsem to tedy multimetrem a mám všude 12V, kromě pozice 4, což je právě + od spínací skříňky. A že si ho teda cvičně zkusím napojit od jiného + v konektoru. Jakmile to udělám začnou mi cvakat zámky ve dveřích. Teda kolíky od zámků se nevysouvají a nezasouvají, ale prostě mi cvaká ve dveřích (možná safe lock?). Když vytáhnu pojistku č. 49 od centrálu tak už to necvaká a já si můžu cvičně připojit + na pozici 4 třeba od 5 nebo 7. Připojím nové rádio a ono funguje, včetně podsvícení. Hraje krásně, čistě, dokonce hrají repro v obou dveřích. A teď co s tím? Prolezl jsem schémata odpředu dozadu a zpět, a to propojení s kladným pólem (86s) od spínací skříňky (ve schéma označeno jako A21) jsem našel právě jen u rádia a že jde ze spínací skříňky do centrální řídící jednotky do konektoru XS4 pozice 2. Nikde jinde. Tak nevím proč mi cvakají ty zámky. Nebo že by to někdo v tom kabelovém svazku za přístrojovou deskou odpojil a ono se to tam teď někde dotýká kostry a dělá bordel? Je evidentní že se v tom někdo vrtal, což je poznat už jen na tom že u konektoru autorádia je to celkem čokoládové království a taky tím, že původní rádio MS-202 hrálo i po vytažení klíčku, čili že bylo zapojeno natvrdo na +. Děkuji za všechny podněty které by mohly vést k rozuzlení. EDIT: Byl jsem si změřit napětí na pojistce SB10 (S-kontakt) a 12V tam mám, tzn. napětí se musí ztrácet někde po cestě ke konektoru autorádia. Když si změřím na ISO konektoru rádia kontinuitu obvodu na pinech 4 (86s) a 8 (kostra) tak mi multimetr nepíská, čili to spínané + je mrtvý. Pak ale nevím proč mi cvakají ty zámky když si tam to + napojím odjinud. Editováno: 15. Červenec 2021, autor: PetrPn Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.