Publikováno Únor 28, 201411 r Pokud by měl někdo zájem, podělím se tu s mou zkušeností s renovací alu příp. i plechových kol... Po koupi Roomstera v prosinci jsem měl na autě origo alu kola AVIOR se zánovníma zimákama, proto jsem koupil zánovní plechy a přehodil zimní pneu. No a tu jsem zjistil, že jedno kolo ze čtyř má uvnitř opadaný lak a je tam zoxidovaný hliník a v patě ráfku je zbytek lepidla, tudíž pneu podlepili... Rozhodl jsem se nechat kolo opískovat od původního komaxitu a nechat znovu nalakovat. Ale kde? Rozjel jsem telefonáty a maily a nakonec jsem zvolil firmu ZRL na Kladně, která mi kolo opískovala a nalakovala komaxitem za cenu 600,- /ks což mi přišlo dobré... výsledek je moc hezký, ale bohužel odstín je jiný a má to více perleti, což je hezčí, tak tam poputují i zbylé 3 ks. vlevo renovované vpravo původní Upraveno Únor 28, 201411 r od crazyduke
Únor 28, 201411 r a práveže mne tam tá perleť vadí,hlavne pri pohľade z blízka.... ....to nič ale nemení na tom,že ty si spokojný a to je dôležité
Březen 1, 201411 r Aj ja by som potreboval niekoho v okolí Bratislavy kto by mi to spravil a zároveň opravil aj poškodenia po obrubníkoch. Samozrejme za rozumnú cenu. Firmy ktoré chcú za to cenu nových diskov poznám aj ja.
Březen 1, 201411 r som na tom rovnako budem meniť za nové pneu tak by nebolo odveci ich dať opraviť lebo keď som pozrel z vnutornej strany tak je to od lepidla čo sa lepia závažia. PS: ak máte niekoho kto to vie spraviť v okolo TT a PN dajte to sem vedieť.
Březen 1, 201411 r od lepidla si to urobíš aj sám..vonku pekné počasie ,tak sa s tým pohraj a ešte ušetríš
Březen 1, 201411 r Autor No já zkoušel to lepidlo od závažíček a musím říct, že to byla fakt pakárna, čerstvé šlo v pohodě, ale ty staré děs a stejně tam hodně zbylo.... Navíc v mém případě podlepení pneu bylo pravděpodobně z důvodu netěsnění, v místech odlupování laku a oxidace, nyní po opískování a nalakování je vše hladké a rovné - jako nové...
Březen 1, 201411 r Krásný výsledek, renovace Já chtěl nechat kola také zrenovovat, jenže jsem našel nejlevnější za 1500,- kus, což už vyjde levněji si 500 připlatit a koupit nové.. Jinak s tím lepidlem po závažích to je pakárna, jdu na to vždy s ředidlem hadrem a milimetr po milimetru odrbávám..
Březen 1, 201411 r ja to mám dosť zvnútra zašpinené aj od brzd také hnede, s čím by to mohlo ísť dole ?? skúšal som čistič elektronov moc tomu nepomohlo.
Březen 1, 201411 r pozerám na to ako puk jak to vyčistí Petus@ doma mám čistič motorov od carlsson tak ho skúsim a potom dám vedieť ako som dopadol.
Březen 1, 201411 r Najviac sa mi páči jeho vlastnosť že na miestach kde začne účinkovať sa zmení jeho farba na fialovú.Inak Iron X a podobné chemikálie používajú detailisti na celé auto. Je prekvapujúce, že koľko špiny (napr. aj asfaltu) zostane na aute aj po jeho dôkladnom umytí.
Březen 1, 201411 r lenže kde sa to dá kúpiť z ebay to nechcem, alebo niečo podobné čo tak dobre pôsobí a dá sa to na slovensku poprípade v čechách objednať
Březen 1, 201411 r Produkty na čistenie diskov a pneumatík - majú aj predajňu v Bratislave na Bajkalskej
Březen 2, 201411 r Autor V Praze možno po tel. domluve zde viz kontakty : http://www.detailingshop.cz/cisteni-laku-a-clay/728-carpro-ironx-500ml.html
Březen 2, 201411 r Zdejší člen Hopa26 prodává nějaký sajrajt na hliníkáče. Já používám čistič motorů od Bernera.
Březen 2, 201411 r Po umytí auta nastříkám alu kola silikonovým olejem, prach se na to nelepí, a vždy jdou krásně umýt s běžným mytím auta. http://www.nakupka.cz/vyrobek/silikonovy-olej-coyote-silkal-93-400-ml/
Březen 16, 201411 r Pred použitím rôznych čističov je dôležité umyť bežnú špinu (prach, blato) aby sa s tým tie čističe zbytočne netrápili. Napríklad voda + jar a nejakou metlou alebo kefou to vyčistiť. A potom môže prísť na rad IronX A ak lepidlo od závaží nepovolí ani pod silou IronX tak namočte servítku do riedidla a na pár minút ju položte na to miesto od lepidla nech sa to odmočí a potom to s handrou vyčúchajte
Březen 16, 201411 r no tak mne pomohol aj čistič motorov Carlson nieje to dokonale ale je to 100x lepšie ako to bolo, no a to lepidlo na to sa dám až tesne pred výmenou na letne pneu
Březen 16, 201411 r Autor Chtěl jsem zde řešit renovaci kol... Ale nějak se tu řeší spíše mytí... Tak zpět k renovaci... Jel jsem nechat opískovat zbylé kola a nalakovat a nakonec jsme zjistili, že tam mají jeden "starý" odstín na kola a ukázalo se, že je to vlastně původní barva na kola, tak jsem místo opískování a nalakování zbylých kol nechal předělat to jedno kolo a bude to... Foto dodám až to bude hotové... ceník otryskání a laku za sadu Upraveno Březen 16, 201411 r od crazyduke
Březen 16, 201411 r Autor Cena je za sadu! Na začátku jsem psal 600,-/ks Já osobně DPH neplatil !!!! jinak jsem našel dobrodruha co tu v okolí brousí kola smirkem a stříká pistolí cena 1500,- za ks!!! Upraveno Březen 16, 201411 r od crazyduke
Březen 16, 201411 r Ja som už videl ceny také, že za to by som si mohol takmer kúpiť nové disky, preto moja otázka. Na druhú stranu treba si uvedomiť, že existujú aj o dosť drahšie disky, než ako sú tie naše, takže ak má niekto sadu diskov napr. za 1000 €, tak ich oprava za 400 € je ešte stále rentabilná.
Březen 21, 201411 r Dnes som kúpil a aj skúšal Iron X. Pri aplikovaní priamo na aute som použil polovicu fľašky, pri čistení odmontovaných diskov by mohla vystačiť na tri sady kolies. Viac info tu: http://forum.skodahome.cz/topic/124447-e1s-fabia-101/?p=1885177
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.