crazyduke Vloženo 28. Únor 2014 Sdílet Vloženo 28. Únor 2014 (editace) Pokud by měl někdo zájem, podělím se tu s mou zkušeností s renovací alu příp. i plechových kol... Po koupi Roomstera v prosinci jsem měl na autě origo alu kola AVIOR se zánovníma zimákama, proto jsem koupil zánovní plechy a přehodil zimní pneu. No a tu jsem zjistil, že jedno kolo ze čtyř má uvnitř opadaný lak a je tam zoxidovaný hliník a v patě ráfku je zbytek lepidla, tudíž pneu podlepili... Rozhodl jsem se nechat kolo opískovat od původního komaxitu a nechat znovu nalakovat. Ale kde? Rozjel jsem telefonáty a maily a nakonec jsem zvolil firmu ZRL na Kladně, která mi kolo opískovala a nalakovala komaxitem za cenu 600,- /ks což mi přišlo dobré... výsledek je moc hezký, ale bohužel odstín je jiný a má to více perleti, což je hezčí, tak tam poputují i zbylé 3 ks. vlevo renovované vpravo původní Editováno: 28. Únor 2014, autor: crazyduke 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 28. Únor 2014 Sdílet Vloženo 28. Únor 2014 a práveže mne tam tá perleť vadí,hlavne pri pohľade z blízka.... ....to nič ale nemení na tom,že ty si spokojný a to je dôležité Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 1. Březen 2014 Sdílet Vloženo 1. Březen 2014 Aj ja by som potreboval niekoho v okolí Bratislavy kto by mi to spravil a zároveň opravil aj poškodenia po obrubníkoch. Samozrejme za rozumnú cenu. Firmy ktoré chcú za to cenu nových diskov poznám aj ja. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 1. Březen 2014 Sdílet Vloženo 1. Březen 2014 som na tom rovnako budem meniť za nové pneu tak by nebolo odveci ich dať opraviť lebo keď som pozrel z vnutornej strany tak je to od lepidla čo sa lepia závažia. PS: ak máte niekoho kto to vie spraviť v okolo TT a PN dajte to sem vedieť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 1. Březen 2014 Sdílet Vloženo 1. Březen 2014 od lepidla si to urobíš aj sám..vonku pekné počasie ,tak sa s tým pohraj a ešte ušetríš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
crazyduke Vloženo 1. Březen 2014 Autor Sdílet Vloženo 1. Březen 2014 No já zkoušel to lepidlo od závažíček a musím říct, že to byla fakt pakárna, čerstvé šlo v pohodě, ale ty staré děs a stejně tam hodně zbylo.... Navíc v mém případě podlepení pneu bylo pravděpodobně z důvodu netěsnění, v místech odlupování laku a oxidace, nyní po opískování a nalakování je vše hladké a rovné - jako nové... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 1. Březen 2014 Sdílet Vloženo 1. Březen 2014 Krásný výsledek, renovace Já chtěl nechat kola také zrenovovat, jenže jsem našel nejlevnější za 1500,- kus, což už vyjde levněji si 500 připlatit a koupit nové.. Jinak s tím lepidlem po závažích to je pakárna, jdu na to vždy s ředidlem hadrem a milimetr po milimetru odrbávám.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 1. Březen 2014 Sdílet Vloženo 1. Březen 2014 ja to mám dosť zvnútra zašpinené aj od brzd také hnede, s čím by to mohlo ísť dole ?? skúšal som čistič elektronov moc tomu nepomohlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petus Vloženo 1. Březen 2014 Sdílet Vloženo 1. Březen 2014 Mě pomohl čistič motorů :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 1. Březen 2014 Sdílet Vloženo 1. Březen 2014 Iron Xhttp://www.youtube.com/results?search_query=iron%20x%20wheel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 1. Březen 2014 Sdílet Vloženo 1. Březen 2014 pozerám na to ako puk jak to vyčistí Petus@ doma mám čistič motorov od carlsson tak ho skúsim a potom dám vedieť ako som dopadol. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 1. Březen 2014 Sdílet Vloženo 1. Březen 2014 Najviac sa mi páči jeho vlastnosť že na miestach kde začne účinkovať sa zmení jeho farba na fialovú.Inak Iron X a podobné chemikálie používajú detailisti na celé auto. Je prekvapujúce, že koľko špiny (napr. aj asfaltu) zostane na aute aj po jeho dôkladnom umytí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 1. Březen 2014 Sdílet Vloženo 1. Březen 2014 lenže kde sa to dá kúpiť z ebay to nechcem, alebo niečo podobné čo tak dobre pôsobí a dá sa to na slovensku poprípade v čechách objednať Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 1. Březen 2014 Sdílet Vloženo 1. Březen 2014 Produkty na čistenie diskov a pneumatík - majú aj predajňu v Bratislave na Bajkalskej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
crazyduke Vloženo 2. Březen 2014 Autor Sdílet Vloženo 2. Březen 2014 V Praze možno po tel. domluve zde viz kontakty : http://www.detailingshop.cz/cisteni-laku-a-clay/728-carpro-ironx-500ml.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Kay Vloženo 2. Březen 2014 Sdílet Vloženo 2. Březen 2014 Zdejší člen Hopa26 prodává nějaký sajrajt na hliníkáče. Já používám čistič motorů od Bernera. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 2. Březen 2014 Sdílet Vloženo 2. Březen 2014 Po umytí auta nastříkám alu kola silikonovým olejem, prach se na to nelepí, a vždy jdou krásně umýt s běžným mytím auta. http://www.nakupka.cz/vyrobek/silikonovy-olej-coyote-silkal-93-400-ml/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PyroSVK Vloženo 16. Březen 2014 Sdílet Vloženo 16. Březen 2014 Pred použitím rôznych čističov je dôležité umyť bežnú špinu (prach, blato) aby sa s tým tie čističe zbytočne netrápili. Napríklad voda + jar a nejakou metlou alebo kefou to vyčistiť. A potom môže prísť na rad IronX A ak lepidlo od závaží nepovolí ani pod silou IronX tak namočte servítku do riedidla a na pár minút ju položte na to miesto od lepidla nech sa to odmočí a potom to s handrou vyčúchajte Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 16. Březen 2014 Sdílet Vloženo 16. Březen 2014 no tak mne pomohol aj čistič motorov Carlson nieje to dokonale ale je to 100x lepšie ako to bolo, no a to lepidlo na to sa dám až tesne pred výmenou na letne pneu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
crazyduke Vloženo 16. Březen 2014 Autor Sdílet Vloženo 16. Březen 2014 (editace) Chtěl jsem zde řešit renovaci kol... Ale nějak se tu řeší spíše mytí... Tak zpět k renovaci... Jel jsem nechat opískovat zbylé kola a nalakovat a nakonec jsme zjistili, že tam mají jeden "starý" odstín na kola a ukázalo se, že je to vlastně původní barva na kola, tak jsem místo opískování a nalakování zbylých kol nechal předělat to jedno kolo a bude to... Foto dodám až to bude hotové... ceník otryskání a laku za sadu Editováno: 16. Březen 2014, autor: crazyduke Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 16. Březen 2014 Sdílet Vloženo 16. Březen 2014 To sú ceny za jeden disk, alebo pre celú sadu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 16. Březen 2014 Sdílet Vloženo 16. Březen 2014 :'> to by si mohl člověk koupit nový kdyby to bylo za jeden. A to je bez DPH Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
crazyduke Vloženo 16. Březen 2014 Autor Sdílet Vloženo 16. Březen 2014 (editace) Cena je za sadu! Na začátku jsem psal 600,-/ks Já osobně DPH neplatil !!!! jinak jsem našel dobrodruha co tu v okolí brousí kola smirkem a stříká pistolí cena 1500,- za ks!!! Editováno: 16. Březen 2014, autor: crazyduke Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 16. Březen 2014 Sdílet Vloženo 16. Březen 2014 Ja som už videl ceny také, že za to by som si mohol takmer kúpiť nové disky, preto moja otázka. Na druhú stranu treba si uvedomiť, že existujú aj o dosť drahšie disky, než ako sú tie naše, takže ak má niekto sadu diskov napr. za 1000 €, tak ich oprava za 400 € je ešte stále rentabilná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 21. Březen 2014 Sdílet Vloženo 21. Březen 2014 Dnes som kúpil a aj skúšal Iron X. Pri aplikovaní priamo na aute som použil polovicu fľašky, pri čistení odmontovaných diskov by mohla vystačiť na tri sady kolies. Viac info tu: http://forum.skodahome.cz/topic/124447-e1s-fabia-101/?p=1885177 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.