Přejít na obsah

"Drhnutí"' kola při brždění nebo přenesení těžiště

damu

Doporučené příspěvky

Ahoj.

Předem říkám, že se v autech moc nevyznám, takže prosím omluvte pojmy. :) Už jsem zoufalý a v servisu mi dvakrát řekli, že nevědí.

Při prudším brždění, případně při přenesení váhy na pravé přední kolo (zatáčky, kruháč, brždění z kopce dolů), začne v tom kole cosi kovově přerušovaně drhnout. Frekvence se mění s rychlostí jízdy. Většinou jak se to stane, tak to je pak slyšet i při mírném dobržďování, dokud nezastavím a nenechám auto chvíli stát. Zvuk je velmi podobný sjetým destičkám, ale je dutější, plechovější. Není to ale spojité jako u destiček, nýbrž přerušované. Jakoby tam něco drhlo. Destičky a kotouče jsou prý v pořádku.

Začalo to dělat krátce (as měsíc, dva) po poslední výměně destiček včetně kotoučů a uložení (? tady si nejsem jistý pojmem - staré vypdalo jako plastové/silikonové kolečko uchycené na třech místech ke kovovému kolečku, asi 15cm průměr, prý se teď uže dělá jinak).

Mezitím se už dvakrát nebo třikrát měnila kola (zimní/letní) včetně geometrie a kovové části byly několikrát sprejem promazány.

Bylo mi řečeno, že nemusím mít strach, ale stejně mám, když to můžou být brzdy.

A taky je nepříjemný ten "hluk", který je slyšet jak vevnitř, tak venku.

Je to Fabka asi 8 let stará, cca 100tis km najeto.

Nějaké tipy? Rady? Co by to mohlo být?

Není těžké to "nasimulovat".

Díky moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nedávno na škodě 120 jsem měl podobné problémy. Při rozborce a sborce předních kotoučů mechanici zapomněli na jednu podložku pod šroub, který drží třmen brzdy. Šroub bez podložky se při dotažení normálně nedotýkal kotouče, ale byl tak blízko, že při brzdění nebo v zatáčkách se ke kotouči dostal a brousil se. Byl to dutý kovový zvuk. Když jsem tam zajel, tak nevěděli, protože se to na zvedáku neprojevilo, ale až odšroubovali třmeny, tak viděli zbroušený šroub o kotouč a rýhu v kotouči na vnitřní straně. Takže takový tip, který se stal mně :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...