Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj koupil jsem si original zásuvku na 230v co je vzadu v tunelu.potreboval bych ji zapojit ale nevim jak?je tam tlusty cerny a cerveny to bude + a - a pak slaby zluty.Kam pripojit ten zluty?jen s + a - mi to nefunguje.dekuji

Vloženo

To přece dělá ten slabej žlutej drát. :-)

Jinak todle zní taky hodně jistě: je tam tlusty cerny a cerveny to bude + a - 

Jinak potřebuješ víc jak zásuvku. Pokud není měnič přímo v ní. Pak pojistku...

Vloženo

Pokud jde o zásuvku z OIII, pak může být měnič v ní a žlutý může být ovládání.

Z fotky by se možná nechalo něco odhadnout, ale chtělo by to někoho se schematy od OIII...

Vloženo (editace)

Nevím jak v auťe, ale velké měniče mají +,- a zem a také hlídají baterku před vybitìm. V autě mám 150W a je do 12V zásuvky. A má 3j kolík.

Editováno: , autor: motosman
  • o 3 měsíce později...
Vloženo

Zdarec, 

asi trochu blbá otázka, ale třeba někde ještě je 12V zásuvka o které nevím. Víte kde všude jsou v Octavii II 2004-2008 umístěné zásuvky?

Druhý dotaz je, máte někdo zkušenosti s pořízením  používáním měniče napětí z 12V na 220/230V? Na dlouhých cestách by se mi hodilo za jízdy nabíjet notebook, ale chci měmič co mi nedomrví baterii v notebooku.

Díky

Marťas

• o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

Energeticky nemá smysl jedním měničem 12 -> 230 vyrábět neefektivně a draze sítové napětí, které hned zase adaptérem k notebooku měníš na nějakých 12-19V (podle typu).

Kup si adaptér do autozásuvky, dělají se za pár stovek i +/- "univerzální". Nabíjení si stejně řídí elektronika v notebooku, z adaptéru leze jen stabilizované stejnosměrné napětí. Pokud teda nemáš nějaký hi-end značkový notes, který přes 1wire ověřuje čip v adaptéru a s neoriginálním se nechce bavit.

Editováno: , autor: Tomáš Vokoun

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...