Přejít na obsah

Vibrace auta a cukání v řadící páce

sovic

Doporučené příspěvky

Ahoj

Nedavno jsem koupil oktavku kombíka 1.6 2003

Auto jsem byl o vikendu trochu vic projet a vsiml jsem si dvou veci.

1, Auto mi v urcitych rychlostech trochu vibruje, vcetne volantu. Nemuzu rict ze by to bylo nejak zvlast tragicke.  Nejednalo se porad o stejne rychlosti, ale bylo to tak v rozmezi 45-85km/h, jak kdy. A mam takovy pocit ze to bylo vzdy kdyz motor tahl, takze pri jizde do kopce, nebo po rovince pri nabirani rychlosti Po dalnici nic neregistruju. Auto mám chvili, nevim jestli to delalo uz driv, kazdopadne jsem si toho zacal vsimat az ted, nevim jestli je to pro tento motor normalni ci ne, ale me se to moc nezda.

2, Kdyz s autem jedu po nejakych nerovnostech, nebo prejizdim nejaky retarder a drzim v ruce ridici paku, tak uplne citim jak mi v ni cukne a pokud se na ni podivam tak je tam ten pohyb i dost znatelny. Nevim, jestli je to normalni, ale pres jeden retarder jezdim denondenne a nikdy jsem si nevsiml, ze by mi u stareho auta toto delalo a to je stary vrak alfa romeo. Nekdy se mi trochu ztuha radi 1 a 2, jindy to zas jde krasne lehce.

Tak se chci zeptat, jestli s necim podobnym nema nekdo zkusenosti. Nebo jestli neví v cem by mohl byt problem.

Moc tomu nerozumim, ale kdyz jsem trochu googlil, tak by teoreticky mohl byt K.O. nejaky silentblok motoru, coz by mohlo mit mozna spojitost obou dvou problemu. 

Za kazdou odpoved budu vdecny.

Editováno: , autor: sovic
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1, Auto mi v urcitych rychlostech trochu vibruje, vcetne volantu. Nemuzu rict ze by to bylo nejak zvlast tragicke.  Nejednalo se porad o stejne rychlosti, ale bylo to tak v rozmezi 45-85km/h, jak kdy. A mam takovy pocit ze to bylo vzdy kdyz motor tahl, takze pri jizde do kopce, nebo po rovince pri nabirani rychlosti Po dalnici nic neregistruju. Auto mám chvili, nevim jestli to delalo uz driv, kazdopadne jsem si toho zacal vsimat az ted, nevim jestli je to pro tento motor normalni ci ne, ale me se to moc nezda.

Vnitřní klouby na poloosách. Když vibruje jen při zátahu, tak klouby.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...