Pajk85 Vloženo 7. Květen 2012 Sdílet Vloženo 7. Květen 2012 Takovej dotaz: kolik mm má náběh náboje? Chci si nechat vyrobit co nejmenší podložky se středícím kroužkem a nechce se mi jít sundávat kolo, tak kdyby to někdo věděl, tak by to bylo supr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
millhauz Vloženo 7. Květen 2012 Sdílet Vloženo 7. Květen 2012 muzu se zeptat, za jakeho duvodu chces davat podlozky? Zmena roztece? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pajk85 Vloženo 7. Květen 2012 Sdílet Vloženo 7. Květen 2012 Ne ne, mám ET35 a to je moc na třmeny co mám. A když dám standartní 15mm podložku se středícím kroužkem, tak už to moc trčí. Tak se to snažím vyřešit co nejtenčí podložkou se středícím kroužkem, co půjde vyrobit. Anebo nový kola, ale nic se mi nepozdává. Ale chtěl bych zkusit 18" alu z Leona Cupra R nebo Audi RS4, co mám, ale originály s ET33. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
millhauz Vloženo 7. Květen 2012 Sdílet Vloženo 7. Květen 2012 dotaz byl spis na zakladatele topicu. Pajk : v tvym pripade bych spis volil jiny kola. Nejtenci podlozky na zmenu roztece sou 20mm takze pocitam, ze normalni budou tak 15mm max, min uz asi ne.A pokud jo, tak to dle meho nebude moc dobre Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 13. Květen 2012 Sdílet Vloženo 13. Květen 2012 Ale pajk píše že nechce změnu rozteče děr,ale co nejtenčí podložky se středícím kroužkem.... A to jde podle mě udělat okolo 8 mm Záleží jak moc kouká ten origo kroužek na náboji plus ještě k tomu asi 2 mm přidat...Samozřejmě to musí být kvalitní dural...třeba 7075 Nebo flexou třeba o 2 mm náboj odbrousit a to pak můžeš mít třeba jen 6 mm podložku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pajk85 Vloženo 13. Květen 2012 Sdílet Vloženo 13. Květen 2012 Přesně tak. Jenom to potřebuju proměřit a pak se dál odrazím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marchello Vloženo 24. Červen 2012 Sdílet Vloženo 24. Červen 2012 (editace) Caute chlapi. Mam 7,5x18 ET35 a pneu 225/40 znizene 30/30...chcel by som dat podlozky min 1,5-2cm. Bude to OK alebo bude suchat pri nalozeni?Pripadne niekto kto to ma nahodene nejake fotky? Editováno: 24. Červen 2012, autor: Marchello Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 24. Červen 2012 Sdílet Vloženo 24. Červen 2012 Důvod na podložky? Máš kolo utopené? Já mám třeba 8x18 ET35 pneu 225/40 Disk mám zárověň s lemem.Plus mínus milimetr. A při snížení mi škrtala guma o plastovej podběh.Naštěstí né o plech. Jsem to auto radši o 1cm zvednul. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marchello Vloženo 25. Červen 2012 Sdílet Vloženo 25. Červen 2012 (editace) Mal som predtym 8x17 ET35 a pneu 215/45 a to bolo viac vysunute ako teraz. Dalo by sa povedat ze zarovno s lemom a nechytalo mi to. Toto sa mi zda byt tak 1cm utopene. Ono ked je o 0,5" uzsi disk a cca 8mm sirsia guma tak tam musi byt rozdiel. Preto chcem podlozky.Keby dam aspon 1cm chytat by to nemuselo, ze? Editováno: 25. Červen 2012, autor: Marchello Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 25. Červen 2012 Sdílet Vloženo 25. Červen 2012 To si chce vyzkoušet Jinak se dají použít přídavné dorazy ...Aby to chodilo jen třeba max1,5 cm... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michael99 Vloženo 24. Duben 2014 Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 Ahoj, chtěl bych vás požádat o radu.,.....mám Octavii I RS s koly Spider R17. Cca 2 měsíce mám problém s lehkým klepáním volantu a kopáním brzdového pedálu při brždění. Auto jsem nechal zkontrolovat a prý to bude rozšiřujícími podložkami na přední nápravě. Jak jsem byl informován, nemají odsazení a vůbec tam nejsou středící kroužky. Navíc kola drží jen na šroubech. Šíře kroužků je 8mm. Technik mi zkoušel sehnat správné, ale nedaří se mu najít jiné (kde by měl jistotu, že mají odsazení) než značku H&R a tam stojí pár cca 2300 Kč, což je šílenost. Nemohl byste mi prosím někdo doporučit nějakou jinou značku, kde je jistota, že budou pasovat na tato kola/auto a budou splňovat potřebné parametry? Děkuju za rady a doporučení. Michael Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 25. Duben 2014 Sdílet Vloženo 25. Duben 2014 Zase jeden co nehledá... Vlákna sloučena. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michael99 Vloženo 25. Duben 2014 Sdílet Vloženo 25. Duben 2014 Omlouvám se, je fakt, že jsem tentokrát nehledal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 25. Duben 2014 Sdílet Vloženo 25. Duben 2014 Taky jsem to teď řešil s kámošem na Fábii. Na pření nápravě je osazení pro kolo široké 13mm, Funkční plocha průměru 57,1 je někde 1-2mm od hrany. Na kole Kentaur je 6X45° sražená hrana. Na všech ostatních origo kolech bude to stažení taky dost velké. Takže aby kolo bylo centrováno alespoň za 2mm tak nejširší podložka bez osazení co jde použít je 4-5mm. Vše širší je defakto nefunkční. Takže použití 10mm je možné jen když se nějakým způsobem prodlouží osazení 57,1. A nebo se naopak flexou třeba 8mm odbrousí z náboje a pak jde udělat podložka s osazením třeba o šířce 10mm. Mám vyzkoušeno, že na předek jde dostat minimálně 13mm podložka s osazením. Pokud se bavíme o origo kolech kde nejsou plastové středící kroužky. Na discích kde jsou plastové kroužky je situace jednoduchá. Kroužek se vyhodí a udělá se podložka na míru. Dále by se kolo dalo středit né na průměr 57,1 ale na sraženou hranu na disku. Tím by taky bylo možné použít jakoukoliv šířku podložky, ale to by bylo sraní na výrobu a přesnost. Měl bys začít tím, že vyndáš podložky půjdeš to projet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 25. Duben 2014 Sdílet Vloženo 25. Duben 2014 A ještě jedna věc Průměr co jsem naměřil na náboji byl 56.97 Vnitřní průměr na podložce je 57,18 Vnější průměr na podložce 57,02 A průměr v kole 57,16 Takže když ty vůle sečteme vychází vyosení o 0,35mm. Což je docela dost. Podle mě kolo daleko lépe vycentrují šrouby když mají kuželovou plochu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.