Blacky Vloženo 29. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2007 Blacky samozřejmě že když prudce brzdím mam vyšlápnutou spojku mno jasny, ale psal, ze ti funguje ABS, coz se mi nezda. Pri vypnutem motoru. neni co ty ho pohanelo. Snad mozna hned z kraje, nez utece vsechen tlak z posilovace. To ze je altik slabej. Mno asi jo, ale jak uz sem psal davno, proste by se skodovce nevyplatilo ( resp. mela by mensi zisk) tak montovat silnejsi. a protze to neni na zavadu, tak zadnej problem, je top proste konstrukcni vlastnost. Nevim, jestli se dava stejnel altik do vsech motorizaci, nebo treba jestli v TDI, neni silnejsi, pokud by byl stejnej a sel by vymenit, tak by to treba nedelalo, ale zatim tady nikdo stimhle motorem nepsal, tak nevime. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mr.pecoun Vloženo 29. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2007 (editace) no ja v 1.6 nemam problem s pohasinanim svetel. p.s. ABS pri vyplem motoru nefunguje !!!!! Editováno: 29. Listopad 2007, autor: mr.pecoun Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 29. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2007 no ja v 1.6 nemam problem s pohasinanim svetel. p.s. ABS pri vyplem motoru nefunguje !!!!! tak jasny, mas silnejsi altik, nebo baterku, proste si tvuj system s vetsim odberem poradi lip. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanKo Vloženo 29. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2007 Silnejsi altik alebo slabsie oci. Ale je to jedno. Je to fakt nie na zavadu...tak nevidim v tom problem. Ja si to malokedy vsimnem. Vcera ked som parkoval som v tme tocil volantom ako blazon a nic som si nevsimol...a inokedy zase to je vidno. Ale ja v tom problem nevidim a aj keby sa tam dal dat nejaky silnejsi, nestoji mi to za to... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
majko Vloženo 29. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2007 Souhlasím s tím že tyto prvky mají jistý odběr s palubní sítě. Dle mého ten alternátor je slabý, protože už při volnoběžných otáčkách by měl dávat dostatečný výkon pro "nakrmení" palubní sítě, navíc je tam baterie která by toto měla kompenzovat. Blacky samozřejmě že když prudce brzdím mam vyšlápnutou spojku Alternator nie je slaby. Tie svetla sice pohasnu, ale znova sa rozsvieta lebo sa to doreguluje. Jediny problem je v tom, ze na vyssi vykon potrebujes "pridat plyn" na motore a je dufam jasne, ze to nebude pri 750 otackach rychla zalezitost. Takze ziadna panika, alternator je OK, regulacia je OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 29. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2007 Souhlasím s tím že tyto prvky mají jistý odběr s palubní sítě. Dle mého ten alternátor je slabý, protože už při volnoběžných otáčkách by měl dávat dostatečný výkon pro "nakrmení" palubní sítě, navíc je tam baterie která by toto měla kompenzovat. Blacky samozřejmě že když prudce brzdím mam vyšlápnutou spojku Alternator nie je slaby. Tie svetla sice pohasnu, ale znova sa rozsvieta lebo sa to doreguluje. Jediny problem je v tom, ze na vyssi vykon potrebujes "pridat plyn" na motore a je dufam jasne, ze to nebude pri 750 otackach rychla zalezitost. Takze ziadna panika, alternator je OK, regulacia je OK. nesouhlasim., altik i reg, je OK ale konstrukcne proste tyhle vykyvy nezvladaji. u motorizaci., 1,6 a predpokladam i 1,9 je to nejak jinak ( silnejsi altik ), takze to nedela. Hystereze systemu je vetsi a tedy dokaze vykompenzovat tu spicku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
majko Vloženo 29. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2007 nesouhlasim., altik i reg, je OK ale konstrukcne proste tyhle vykyvy nezvladaji. u motorizaci., 1,6 a predpokladam i 1,9 je to nejak jinak ( silnejsi altik ), takze to nedela. Hystereze systemu je vetsi a tedy dokaze vykompenzovat tu spicku.Ale ja mam 1.6ku. A ked stojim na mieste prudko otacam volantom rovnako pohasnu svetla. To nema nic zo silnejsim alternatorm. Proste na zyseny odber "MUSIS" dodat alternatoru energiu a to sa da len zvysenim vykonu motora. A vykon motora nezvysis za 1ms. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 29. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2007 nesouhlasim., altik i reg, je OK ale konstrukcne proste tyhle vykyvy nezvladaji. u motorizaci., 1,6 a predpokladam i 1,9 je to nejak jinak ( silnejsi altik ), takze to nedela. Hystereze systemu je vetsi a tedy dokaze vykompenzovat tu spicku.Ale ja mam 1.6ku. A ked stojim na mieste prudko otacam volantom rovnako pohasnu svetla. To nema nic zo silnejsim alternatorm. Proste na zyseny odber "MUSIS" dodat alternatoru energiu a to sa da len zvysenim vykonu motora. A vykon motora nezvysis za 1ms. hmm Mr.Pecoun psal, ze mu to nedela. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanKo Vloženo 29. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2007 Hovorim ze to bude skor tymi ocami. Ja som mojho otca nevedel presvedcit ze ten monitor na jeho pocitaci blika. Proste on to blikanie nevidel, ja hej. Takze asi tak aj so zhasinanim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 29. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2007 Hovorim ze to bude skor tymi ocami. Ja som mojho otca nevedel presvedcit ze ten monitor na jeho pocitaci blika. Proste on to blikanie nevidel, ja hej. Takze asi tak aj so zhasinanim. mno tohle nebude to same. tady nejde o frekvencni blikani, tady jde o pokles napeti na zarovce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanKo Vloženo 29. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2007 (editace) Ja len hovorim ze jedno oko to postrehne a ine nie. nie kazdy ma rovnako citlive oci. To len na porovnanie...netvrdim ze je to to iste. Takze to ze to mr. pecoun nevidi, neznamena ze mu to nerobi. A ako som predtym pisal, ja to niekedy postrehnem a niekedy ked to naschval skusam, tak vtedy to nevidim. Editováno: 29. Listopad 2007, autor: RomanKo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matrix.nine Vloženo 30. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 30. Listopad 2007 Ja len hovorim ze jedno oko to postrehne a ine nie. nie kazdy ma rovnako citlive oci. To len na porovnanie...netvrdim ze je to to iste. Takze to ze to mr. pecoun nevidi, neznamena ze mu to nerobi. A ako som predtym pisal, ja to niekedy postrehnem a niekedy ked to naschval skusam, tak vtedy to nevidim. To by musel být člověk úplně slepej aby to nepostřehl, jen mě udivuje že je to s tou palubní sítí tak na hraně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
majko Vloženo 30. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2007 Palubna siet na hrane? Ale to nie je pravda. Treba pochopit zakladnu vec alternator nemoze dodat vacsi vykon ako mu doda motor !!! Aky je vykon motora na volnobeh ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 30. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2007 BTW RomanKo, nemáš čo vidieť, máš xenony a tie jak vieme buď svietia alebo nesvietia inak je možné že napr na jednu motorizáciu robí altíky Valeo a na inú BOSCH ale skôr by som sa priklonil že volnobežné otáčky na alternátore sú iné na 1,9TDI ako na 1,2HTP Už som to tu postoval takže ešte raz ot 70A 90A 1100 0 0 1200 7 0 1300 10 15 1500 25 32 1700 40 50 2500 58 70 3500 65 84 5000 68 88 6000 70 90 9000 71 90 10000 72 90 15000 74 90 max otáčky sú myslím 18000/min na alternátore Ja len hovorim ze jedno oko to postrehne a ine nie. nie kazdy ma rovnako citlive oci. To len na porovnanie...netvrdim ze je to to iste. Takze to ze to mr. pecoun nevidi, neznamena ze mu to nerobi. A ako som predtym pisal, ja to niekedy postrehnem a niekedy ked to naschval skusam, tak vtedy to nevidim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 30. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2007 A čo to má dočinenia s výkonom motora? skôr otáčky a ich sprevodovanie na alternátor Palubna siet na hrane? Ale to nie je pravda. Treba pochopit zakladnu vec alternator nemoze dodat vacsi vykon ako mu doda motor !!! Aky je vykon motora na volnobeh ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
majko Vloženo 30. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2007 A čo to má dočinenia s výkonom motora? skôr otáčky a ich sprevodovanie na alternátor Vsetko. Alternator je pohanany predsa motorom. Takze odobera vykon motora na vyrobu elektrickej energie. Na pokrytie zvyseneho odberu musi dodat motor alternatoru dodatocny vykon. Teraz trepnem, dajme tomu ze na volnobeh ma motor vykon 1kW a potreba dodatocnej enrgie je npr. 500W. Zmena vykonu z 1kW na 1,5kW bude asi iny problem pre regulaciu ako zmena pri jazde z 30kW na 30.5kW. Prosim berte na vedomie, ze cisla su vymyslene, pre lepsiu predstavu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanKo Vloženo 30. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2007 Profor, by si sa cudoval ale niekedy aj ja normalne pozorujem pobliknutie...aj na xenonoch...ked krutim volantom...no fakt! Alebo zeby som vzdy vtedy zmurkol? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mvh Vloženo 1. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2007 Tak jsem to zkousel se svoji 1.6 a to pohasinani pri krouceni volantem na miste tam je, ale musim rict, ze nez jste se tady o tom zacali bavit tak jsem to nevnimal. Ono zalezi kam clovek sviti, lip je pokles videt kdyz budu sajnit proti zdi, nez kdyz svetlo mizi do volneho prostoru. No a dalsi vec je ze zas tak casto s volantem na miste netocim. No a druha vec bude na jakym povrchu mam predni kola a jak velky odpor musi posilovac prekonavat. To bude podle me ten duvod proc to Romanko obcas vidi a obcas ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanKo Vloženo 1. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2007 Moze byt. Ale mne to ziaden problem nerobi. Len som skonstatoval ze uz aj ja som si to vsimol. Ale ani by ma nenapadlo sa ist na to stazovat...pretoze pri beznej jazde to nerobi a ani si to nema sancu clovek vsimnut. Jedine ak stoji na mieste a sustredi sa na to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 1. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2007 No ak sa nabuduce stretneme tak mi potočíš ok? som zvedavý na to jak to bliká Moze byt. Ale mne to ziaden problem nerobi. Len som skonstatoval ze uz aj ja som si to vsimol. Ale ani by ma nenapadlo sa ist na to stazovat...pretoze pri beznej jazde to nerobi a ani si to nema sancu clovek vsimnut. Jedine ak stoji na mieste a sustredi sa na to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanKo Vloženo 1. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2007 No mozno som sa zle vyjadril profor s tym blikanim...ono to stlmi sa a zosilnie....nie blika. Ale myslim ze nikomu to vyslovne neblika. To je ako ked mas doma svetlo s tlmenim intenzity...zoslabis a zase das nazad...chapeme sa? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 1. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2007 jasne, zle som vyjadril sa pri tej priležitosti si zas pojčam BSG No mozno som sa zle vyjadril profor s tym blikanim...ono to stlmi sa a zosilnie....nie blika. Ale myslim ze nikomu to vyslovne neblika. To je ako ked mas doma svetlo s tlmenim intenzity...zoslabis a zase das nazad...chapeme sa? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanKo Vloženo 1. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2007 zas? Ved ty mi ho vykuchas uplne... Ale jasne...zas ti ho niekedy poziciam na hranie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matrix.nine Vloženo 6. Prosinec 2007 Autor Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2007 No mozno som sa zle vyjadril profor s tym blikanim...ono to stlmi sa a zosilnie....nie blika. Ale myslim ze nikomu to vyslovne neblika. To je ako ked mas doma svetlo s tlmenim intenzity...zoslabis a zase das nazad...chapeme sa? Přesně tak, jenže si pořád myslím že by to měl altík plus baterie utáhnout, ta baterka funguje v té chvíli jak záložní zdroj, takže si myslím že by to blikat nemělo (pohasínat nemělo) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
majko Vloženo 6. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2007 Neneneneeee! Chyba v dedukcii je v tom, ze alternator sa snazi vyrobit 14,4 V kdezto baterka ma 12 naprazdno (pri zatazi samozrejme menej) a tym padom klesne napatie z 14,4V pod 12V a to proste uvidis... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.