Publikováno Srpen 30, 201411 r Zdravím, lze provozovat v běžném provozu toto zařízení s trvale připojeným MAP(BRC) a lambdou ? Plynař po seřízení nechává oboje vypnutý.Chová se to tak,že čas od času vyskočí chyba motoru (někdy chudý,jindy bohatý).Zjistil jsem,že když se připojí oboje,tak to jezdí tak,jak by si člověk představoval (v celým průběhu otáček a zatížení). (jedná se údajně o jakýsi mezityp mezi starší MY 07 a novější MY10)
Srpen 30, 201411 r není to žádný mezityp, je to standartní zařízení, které má označení 07,od tohoto roku se vyrábělo do r.2010..u těchto systémů se Map připojuje jen ve fázi seřizování, pak se odpojí a softver si tuto veličinu počítá ze vstřikování, otáček a dalších snímaných hodnot ..sonda se nepřipojuje, má jen kontrolní činnost,nic víc, naopak u dost aut připojením sondy jen tak na drát se auto rozlaďuje....na naladění jednotky 07 je třeba hardverový klíč...čidlo Map se dá nainstalot a zapojit, ale spíš se dává jen u aut, které jsou trvale zatížené, třeba jezdí s těžkými vleky, karavany, jinak není pořeba....
Srpen 31, 201411 r Autor OK.Děkuji za odpověď. Tato jednotka se programuje softem P&D -na ten HW klíč netřeba.(nebo se pletu ?)
Srpen 31, 201411 r Mě by zajímalo, jaký mezityp máš namysli. Existovala MY07 a potom MY10(24.11) Jednotky MY07 se dříve programovali speciálním vydáním software na MY07 (s HW Key), později pak P&D. Jednotky MY10 tuším jenom P&D. P&D nevyžaduje HW Key. Upraveno Srpen 31, 201411 r od PauLofWoCC
Srpen 31, 201411 r Autor To nevím.Tohle mi řekl plynař co zařízení montoval.Možná jedna z poslední řady MY07 -netuším. Dá se to někde třeba na jednotce ,nebo v programu vyčíst ? Dle informací plynaře se tento systém nedá naprogramovat standardním sequent 24 pro MY07. Bude chyba,když se nechá trvale připojen MAP(BRC) i lambda softwarově ? Ptám se proto,že v tomoto případě to funguje dobře jak provoz na LPG,tak i na benzín. Upraveno Srpen 31, 201411 r od VašekCh
Září 1, 201411 r Dá se to 100% vyčíst v programu. Napojení obou tvých hodnot systému LPG neublížíš pokud je to programované přes P&D (ale musel bych vidět screen z nastavení jednotky). Nicméně napojením lambdy nezískáš pravděpodobně nic. Jenom vizáž její práce.
Září 1, 201411 r samozřejmě že se dá zjistit, o jakou jednotku se jedná,jaká verze softu a další informace....nemůžeš nechat zapojený map, když ho tam nemáš, to je snad logické....podle toho co jsi psal na začátku, je to špatně nastavené, nejlépe čtečku, zjistit korekce, data auta, kdy a kde chyba vznikla, pak se to doladí...bez čtečky se to těžko zjistí....
Září 1, 201411 r Autor No,nějaký experimenty se s tím v minulosti dělaly.Připojená lambda softwarově má na to vliv zásadní.Když se připojí softwarově pouze map,je to chudý (i mírné kopce musím hodně podřazovat).Nezkoušelo se připojit pouze lambdu bez map (BRC) -třeba na to taky někdy dojde.S připojenou lambdou i map (BRC) se motor krásně zklidní a jde bezproblémově jak na plyn,tak i na benzín (nerozhazuje ŘJ benzínu).Spotřeba při zapnutí obojího se pohybuje kolem 10l LPG (podle stylu jízdy). Před čtrnácti dny jsem si montoval Electrinic Valve Saver kit: http://autodily.lkauto.cz/LPG-komponenty/flashlube-ochrana-ventilu/elekronic-valve-saver-kit-presne-davkovani-flash-lube-gaslube-v-lube-genialni-reseni-ochrany-motoru-a-cisteni-s-primazavanim-plynovych-vstrikovacu-zaroven Funguje to výborně.Vstřikovače LPG nejsou skoro slyšet za provozu (před tím cvakali dost slyšitelně). Bylo mi sděleno že v případě vstřiků BRC by to mělo být OK. Je to pravda? Koncem týdne jedu na revizi.Screeny dodám potom.
Září 2, 201411 r S tou lambdou je mi to divné....neříkám že ti nevěřím, věřím snad už uplně všemu, ale u mě se to nikdy nepotvrdilo. Jesli namontuju auto a seřídím, a poté dodatečně připojím lambdu....je to bez efektu - žádný dopad na změnu paliva.
Září 2, 201411 r Autor Píšu jak se to jeví. Je možný,že by tahle verze BRC byla řešená jako ty novější aby byla lamda potřeba připojena pořád ? Výhledově jedu na revizi,napíšu víc informací. Ještě bych se chtěl zeptat -je MAP pro trvalý provoz (DE802060) stejný parametry s MAPem seřizovacím ? http://cdn2.bigcommerce.com/server5500/0baae/products/421/images/1864/BRC_MAP_and_Pressure_Sensor_Sequent__67189.1361798438.1280.1280.jpg?c=2
Září 2, 201411 r je to klasická MY07, takže normální jednotka...připojením labdy se nic nezíská, je to jen pro kontrolní činnost,může se připojit u aut, která nemají EOBD, tím se systém lépe seřizuje, pak se odpojí... naopak u 80% když se nechá zapojená, začne se rozjíždět autoadaptavita...takže ne každé auto na to funguje...nevím proč chceš zapojovat trvale MAP, není to vůbec potžeba,ko by jsi musel tahat 2 tunový vlek...spíš je to špatně naladěné,nic víc...
Září 2, 201411 r Autor MAP trvale chci protože odpadají problémy a neduhy,který to má bez toho.Prostě jezdí to tak,jak má.
Září 3, 201411 r když si myslíš,že to problém vyřeší..osobně si mylím, že je víc věcí v programu špatně nastavených a zvolených, tím pádem se i špatně načítají hodnoty,z toho pramení ty problémy, nebo ještě mechanické provedení přestavby...
Září 3, 201411 r hele Vašku, proč si neuděláš výlet 150km ke Karlovi a budeš to mít 100%. To přeci není zase bůhvíjaká štreka, kor pro plynaře ne?
Září 3, 201411 r Ahoj Vašku, píšeš že to má problémy bez připojenýho mapu... Nevim co máš za auto a jak se problémy projevujou. Má Tvoje auto svůj MAP senzor a nebo používá váhu vzduchu? Teď možná trochu rejpnu některý přispěvatele pod žebra - BRC umožňuje připojit jako zdroj údaje o tlaku/podtlaku v sacím potrubí originální čidlo MAP (pochopitelně pokud je jím ten který motor vybaven). Pokud máš na motoru MAPsensor, odpadla by Ti investice a shánění čidla MAP od BRC, stačí aby ti ho plynař připojil, nakalibroval a nastavil podle jeho údajů... Ale jak píše Karel i Paul, BRC umožňuje provoz i bez snímaného údaje o podtlaku v sání (za předpokladu připojených otáček). Takto jezdí velké množství aut nejen na našem trhu. Povětšinou to nemá problémy, jednotka si hodnotu MAP dopočítává podle údajů z autokalibrace (pro kterou musí být tento údaj připojen), z otáček a impulzů pro BA vstřikovače. Potíž v tomto výpočtu může vznikat nejčastěji u vozů s netypickými "dvojvstřiky" benzinu nebo rušením na signálu otáček (nejčastěji když je připojen na primár zapalování). Ale jak píše Karel, že by jenom kvůli tomu ujížděla bohatost mi přijde málo pravděpodobný... A ještě jedna důležitá zásada - pokud není kabel z jednotky napojen na signál MAP a v programu si zadáš že ano, je to špatně. Elektronika v tu chvíli poslechne program, a napětí na vodiči MAP považuje za signál z čidla, a tento signál (který se pochopitelně nemění podle zatížení motoru) bere za směrodatný pro výpočet vstřikovacího tlaku a zatížení motoru. Signál lambdasondy se podle všech možných informací které mám pro žádný výpočet dávky plynu nepoužívá. Takže jeho připojení nepřinese pro vlastní provoz nic, pouze u starších vozů které ještě nemají OBD protokol je šikovné lambdu připojit a použít tento signál pro úpravu parametrů nastavení (ani autokalibrace s tímto signálem údajně nepracuje). Přeju míň bádání s plynem a více spokojeně najetých kilometrů. Ivan
Září 3, 201411 r Autor Malta > njn.Zkouším alternativní řešení. Ahoj Ivane,děkuji za věcný příspěvek k tématu. Jedná se o Focus 1.4i,EOBD,svůj MAP to má. Myslel jsi tím připojením propojení vodičema,nebo softwarově ? Pokud se nepletu jednotka neumí číst z CAN sběrnice. Pokud je v programu nastaven MAP a fyzicky není,auto při přepnutí na LPG okamžitě chcípne.(mám odzkoušeno).
Září 3, 201411 r tak to tam je něco špatně nastaveno nebo zapojeno, i když se v programu nechá že je MAP senzor připojen a ve skutečnosti tam není, nikdy auto nechcíplo,tam bude jiný zádrhel....tak jak jsem psal spíš, špatně nastavené parametry pro načítání, tím pádem špatně načtené a z toho důvodu se to chová tak jak se to chová....já se na BRC specializuji 20 let, ale aby auto muselo mít Map, to opravdu jen ve vyjímečných případech, i auta s turbem krásně chodí bez MAPu...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.