jenikkk Vloženo 6. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2014 Zdravím všechny,prosím o pomoc s odhalením příčiny pískání/cvrlikání z motorového prostoru mojí Felicie (rok 2001, motor 1.3 50 kW, bez klimy, bez serva), přidávám video: https://www.youtube.com/watch?v=nmC1Ju77ByI Zdá se mi, že zvuk jde od vodní pumpy. Ta byla před dva a půl rokem vyměněna (jasně že to neznamená, že by se nemohla rozbít zase...).Zvuk se neobjeví hned po nastartování, ani když motor vytočím na volnoběh trochu do otáček. Po rozjezdu to začne rachotit a ozývá se to pak už i na volnoběh (jak je vidět na videu). Po ohřátí motoru zvuk utichne. Taky mi přijde, že těsně kolem dvou tisíc otáček má motor (i teplý) nepříjemnou rezonanci.Díky za nápady a postřehy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 6. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2014 Podobný zvuk mě vydával vysypaný altík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 11. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2014 Rozhodně to vypadá na nějaký ložisko - buď na altíku, nebo na napínací kladce. Shoď řemen a ručně protoč všecky řemenice, klidně si pomož i několika závitama provázku namotanýho na řemenici a pak prudce zatažením rozmotanýho (jako když se startuje fréza). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lesiel Vloženo 26. Červen 2015 Sdílet Vloženo 26. Červen 2015 přesně tenhle zvuk mi vydávala uplně nová zadřená vodní pumpa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tuttinko Vloženo 26. Červen 2015 Sdílet Vloženo 26. Červen 2015 mne to tiez pripada ako altik, alebo skratka nejake lozisko tam v tom okruhu, podobny zvukmi robila napinacia kladka na rozvodoch tesne pred vymenou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.