McLain5 Vloženo 25. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2014 Ahojte lidi, nevíte někdo jaký může mít důvod,že přestalo fungovat sedadlo u řidiče?Nefunguje ani dopředu dozadu,nahoru dolu,ani pamět.Auto pár dní stálo,předtím vše fungovalo.Mám jít po pojistkách?Nebo to bude horší problém?Děkuji za odpověďi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McLain5 Vloženo 26. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 26. Říjen 2014 Ahoj vsem jeste jednou, pisi podruhe protoze jsem zkontroloval vsechny pojistky a vsechny jsou ok,kdyz jsem si tady procital forum o zavadach docetl jsem se,ze pokud nefunguje posun sedacky nefunguje ani sklapeni zrcatek,ale tomu v mem pripade tak neni,zrcatko funguje a vyhrivani take,pouze ten posun vsemi smery NE.Je tady nekdo kdo tomu trosku rozumi,poradi?Nez to dam elektrikarovi.Dekuji,Martin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doktorone Vloženo 26. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2014 (editace) Zkus projet vlákno Zadáno pro Ace Venturu,ve vlakne na straně 11resil někdo sedačku,ale když to projedes cele,možná tam toho bude vic. To ze na první ti nikdo neodpověděl bylo nejspise z důvodu, ze pojistky je první věc co u poruchy EL. zařízení kontroluju než zalozim tema a ptam se co by to mohlo byt jineho.A nemáš vodu pod kobercem řidiče, nebyl by jsi prvi. Editováno: 26. Říjen 2014, autor: Doktorone Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 26. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2014 Někumu jsem tady psal, jak napojit sedačku z manuálu. Je to vypsané z el. schémat, určitě to tu najdeš. Nejde i tam akorát napájení nebo kostra. Je to jednoduché. Zkus polovit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lanny Vloženo 27. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2014 Musíš hledat - nejlépe jak píše Doktorone v sekci "zadáno pro Ace Venturu"! Cca před 2 lety jsem řešil nefunkčnost pojezdu, resp. el. ovládání přední sedačky. Ace zjistil, že jsou sedačky jištěné silnými bimetalovými pojistkami, které jsou pod volantem za tou první deskou. Musíš si to najít a je to tam dobře popsané. Přeji úspěch Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McLain5 Vloženo 27. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 27. Říjen 2014 Díky lidičky, pokusím se tu chybu najít a určitě se podělím o poznatky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lanny Vloženo 30. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2014 Tak jak? Zadařilo se? Dej vědět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KubinoS Vloženo 30. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2014 zkus odpojit a zapojit zpět první konektor odpředu (červené dráty) na svorkovnici zespod sedadla. pokud nefunguje sedadlo, nemělo by jít ani naklápění praveho zrcátka při zpátečce když je ovladač zrcátek v poleze R. Pokud sedadlo pujde, může být chyba někde v komfortu kabeláž. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LHombre Vloženo 13. leden 2015 Sdílet Vloženo 13. leden 2015 Můj problém spočívá v tom, že sedačky plně fungují, ale kupř. nemůžu odjet na jeden zátah po celé dráze pohybu - vždycky jako bych najel na koncový spínač, musím tlačítko pustit a hned zase aktivovat a pohyb pokračuje. Dělá to u všech směrů a přestala mi fungovat paměť - zvláštní, ale to bude zřejmě jen o kontaktech, snad. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dibla Vloženo 3. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2016 (editace) Dobry den, mam ten samý problem. Pojezd jde jen po částech a na pamětová tlačítka reagují jen zrcatka. Přišel už někdo na problem? Editováno: 3. Říjen 2016, autor: Dibla Oprava chyb Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Loko Vloženo 11. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2016 Dobrý den, taky podobný problém při odpojení baterie mě přestali reagovat paměťová tlačítka na sedadlo. Fungují jen na obě zrcátka, jinak je vše OK. Zkoušel jsem sedadla do přední polohy, je tam prý nějaký bod, do zadní polohy a nic, jinak sedadla fungují. Pod sedadlem vodu nemám. Pročítal jsem různá fóra ale poprvé se setkávám s podobným problémem až teď u Dibla. Tak kdyby někdo věděl nějakou radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dibla Vloženo 12. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2016 Loko, na diagnostice maš nejake chyby? Cetl jsem nekde neco o kalibraci po odpojeni baterie. Sedadlo uplne dopredu, uplne nahodu a uplne sklopit operadlo dopredu, nebo tak nejak. Ale me to nepomohlo. Diagnostika me ukazuje chyby, se kterima si nevim rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Loko Vloženo 12. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2016 Na diagnostice jsem byl někdy před 3 lety, něco to psalo ale už fakt nevím. možná něco podobného. Jezdit někam do servisu se mě už nechce, kalibraci jsem prováděl někde jsem to našel na německých stránkách ale to už je taky asi 3 roky. Takže mě to už 3 roky nejde a zvykl jsem si na to. Dřív jsme se s manželkou střídali tak to bylo aktuální. Dnes už ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 12. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2016 (editace) Pánové a dámy, většinou je ztráta paměti způsobena nenastavením koncových poloh Nastavení se prodádí posunem všech pojezdů od začátečních do koncových poloh (jako okna při odpojení aku) Jakmile není nastavení kompletní, tedy projet všechny pojezdy od začátku až do konce, nepůjdou ani ostatní Pokud dojde k náhodnému zastavení posunu (jak tu někdo psal), není to závada a je nutno projet celou dráhu posunu ( není nastaveno). Je samozřejmě nutné, aby kolenice byly čisté a pojezdová kolečka čistá a funkční Někdy je nutné nastavení uložit i na klíček Uložení do paměti lze i ke každému klíčku a je dobré to udělat následovně: "Po uložení nastavení sedadla a zrcátek do paměti máte 10 s na to, abyste následujícím způsobem přiřadili dálkovému ovládání určité paměťové tlačítko. – Vytáhněte klíč ze spínací skříňky. – Stiskněte tlačítko pro odemknutí vozidla ⇒ strana 38 a podržte je asi 1 s stisknuté, dokud akustický signál nepotvrdí přiřazení. Nastavení je uloženo pod příslušným paměťovým tlačítkem. Aby bylo možno vyvolávat pomocí dálkového ovládání nastavení, která jsou uložena v paměti, musíte jedno paměťové tlačítko přiřadit dálkovému ovládání. Doporučujeme jednomu z obou dálkových ovládání, která jsou k vozidlu dodávána, přiřadit přední paměťové tlačítko a druhému dálkovému ovládání prostřední paměťové tlačítko." (výňatek z návodu k použití) Čili většina těchto "závad" nejsou závady, ale spíš špatné uživatelské nastavení Poté je dobré udělat kontrolu - rozštelovat, zamknout a zkusit Uživatelská příručka str.58 Editováno: 12. Říjen 2016, autor: SUP1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 12. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2016 P.S. nastavení a ukládání do paměti se provádí při stojícím vozidle,při otevřených dveřích a zapnutém zapalování - za jízdy nelze Zkuste to tak a vsadím se, že to hodně lidem s touto "závadou" zase půjde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dibla Vloženo 13. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2016 Dobry den všem. Takže, dal jsem na radu a projel všechny posuvy. Nepomohlo. Poznatek - kdyz najedu dopredu, dolu a podrzim zaroven oba posuvniky dolu a dopredu, tak po nekoli vterinach 2x pipne gong.. Kde jsou umisteny snimace posuvu-naklonu? Nebo to prepocitava z elektromotoru? Na diagnoze se pri posuvech totiz nemeni hodnoty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Loko Vloženo 13. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2016 Uživatelskou příručku jsem četl a dělal to podle ní a podle německého fóra ty koncové polohy, vždycky to píplo ale nic nepomáhá. Ukládání do paměti je funkční protože na paměťová tlačítka fungují zrcátka. Asi chyba někde jinde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 13. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2016 zkusím mrknout do schémat, až bude čas Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Giardino Vloženo 17. Červen 2018 Sdílet Vloženo 17. Červen 2018 Zdravim, uz hledam asi 40 minut dle odkazu, zatim jen slusny prehled ceskych nadavek. Prosim, potrebuju poradit, kde nebo podle ceho najdu pojistku ovladani sedacky ridice pod volantem. Barva, oznaceni, cokoliv. Schema ktere sem daval Sup1 nevypada ani podobne. Superb 1 2007. Moc diky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek120 Vloženo 18. Červen 2018 Sdílet Vloženo 18. Červen 2018 Ahoj. To schéma je úplně k ničemu. Jsou zastrčený až za tím. Hodně špatně se tam dostává. Musíš to ještě trochu rozebrat a odklonit ten nosič relé. Jsou zelený a kovový, viz foto. Snad ti to pomůže. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek120 Vloženo 18. Červen 2018 Sdílet Vloženo 18. Červen 2018 Jo a jestli jdeš po pojistkách, protože ti nejde posuv, tak zkus tu pojistku jen vyndat a zandat. Mně to pomohlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Giardino Vloženo 18. Červen 2018 Sdílet Vloženo 18. Červen 2018 Diky kluci, to uz vypada nadejne, snad to najdu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Giardino Vloženo 1. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2018 Zdravím, pojistku jsem našel, vyměnil za "běžnou" 30A, ale bohužel výsledek negativní. Musí ta pojistka být stejná, jako na fotce výše, nebo je to jedno? Nějaký nápad, kam se ještě podívat, nebo už musím rovnou k elektrikáři? Po bouřce (asi měsíc zpátky) mi asi zateklo do ovládání posuvu (nejspíš), vyhřívání funguje, posuv ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek120 Vloženo 3. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2018 No ta pojistka by měla bejt bimetalová, takže pochybuju, že se to dá zaměnit za klasickou pojistku. Zkoušels jí vyndat a zandat jestli funguje? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Giardino Vloženo 3. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2018 JJ zkoušel, negativní. Jdu tedy shánět bimetalovou.. Snad se dá normálně koupit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.