Přejít na obsah

Palubní počítač

josef

Doporučené příspěvky

Po namontování tempomatu do OCT I 81kw píše palubní počítač dojezd na plnou nádrž 530 km,v nádrži dle Super Vagu 51 litrů,Doplnil jsem cca 4 l u pumpy.Vag píše 55 litrů ,palubní počítač dojezd 760 km.Před montáží tempomatu při plné nádrži dojezd dle pal.počítače1060 km.Poradí někdo?Tempomat orig.a plně funkční.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 týdny později...
Tak tak, dojezd km se vypočítává z krátkodobé průměrné spotřeby.

To bych se hádal, jelikož když stojíš na místě, tak se ti průměrná spotřeba zvyšuje, ale dojezd také

průměrná spotřeba se zvyšuje protože nenabíhají žádné kilometry takže stav km zůstává.... a zvyšuje se spotřeba která se z toho počítá -_-

Editováno: , autor: Píďa
Odkaz ke komentáři

Ano, to vim, ze se to lisi dle prumerne kratkodobe spotreby, ale me to po montazi tempomatu zvysilo dojezd o nejakych 200km treba na stejnou spotrebu. Mel jsem tam treba napriklad 1/2 nadrze a dojezd 550, coz je u me naprosty nesmysl. Ujel jsem 100km a mel jsem najednou 230... Proste to neblblo a blbne, to jsem chtel rici... :(

Odkaz ke komentáři

To je v poradku - takhle to ukazovat ma.

Priklad

Vezmu plnou - pocitac ukazuje cca 650km dojezd - vyjedu na dalnici a jedu na tempomat rekneme 120km/h treba 100km. - po chvili se ti snizi prumerna aktualni spotreba rekneme na 6.5 - 7.5 litru no a v tu chvili se ti logicky zvedne dojezd na treba 750 km - jelikoz je to pocitano z aktualni kratkodobe spotreby. Paklize najednou zajedes do mesta kde pojedes porad na 2ku, 3ku tak ti rapidne stoupne aktualni prumerna spotreba treba a tim se logicky zmensi dojezd.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...