Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

No když jsem zapojoval origo rádio z faceliftu do auta, které je před facelift, tak jsem to nakonec taky vymyslel aby to chodilo i přes rozdílné typy sběrnic CAN. :D Ale té práce a zkoušení s tím.

Ten zpožďovač, to by mělo zaručit to, že ostřik světla začne až po určité době co už se ostřikuje sklo, jestli tomu správně rozumím.

A taková logika fungování už by mi asi ke spokojenosti stačila, to zní dobře.

Vloženo

A ty to budeš mít zapojené jak, jestli se můžu zeptat ?? :) Origo přes "centrální řídící jednotku J519" ?? Koukám právě na el. schéma, a taky tam je relátko, ovládané právě z té centrální ŘJ.

Ale myslím si že tam se vše odehraje v té cenrální ŘJ, jelikož do ní vede ještě jeden drát ze spínače světel. Takže tam se počítají i ty intervaly, svícení/ nesvícení a pak už přes relátko se ovládá proud do čerpadla ostřiku.

A ještě před tím relé je daná 25A pojistka.  

Asi to tak bude, takže nic složitého.

Jen ještě jeden problém je že:

Čerpadlo ostřikovačů světel - 1,5mm vodič a 25A pojistka.

Čerpadlo ostřikovačů skel - 0,5mm vodič, vel. pojistky jsem nedohledal, ale nejspíš bude menší.

Nejspíš ty ostřiky světel aby se vysunuly, je na to potřeba dost velký tlak v celém okruhu. Takže zapojovat to na čerpadlo ostřikovače skel by nebyl úplně nejlepší nápad. :D

Vloženo

Na vodič čerpadla ostřiku skel ?? A co ta podmínka svícení, takže použít dvě spínací relé ??

Mě by se líbilo spíš se někde napojit na kladný pól 30a ať je to jako v originále, ale aby tam byl samozřejmě dostatečně silný vodič.

• o 3 týdny později...
Vloženo

Chvily se tu asi nic dit nebude koupil jsem si totiz auto na denni jezdeni tak zatim musim poopravit nebo poupravit to :-) ps kdyz se mi bude chtit udelam projekt v fabii :-) 

Vloženo

No a tak jsem nelenil a sel do toho.naplno , zaclo to rozblejsknout svetla , svarit masku ze dvou , potahnout karbonem chromovou mrizku , dat novy znak , opravit zadni svetylka, nalakovat masku a slozit :-)

IMG_20170108_220346.jpg

IMG_20170109_204553.jpg

IMG_20170109_221310.jpg

IMG_20170110_180254.jpg

IMG_20170110_182912.jpg

IMG_20170110_184440.jpg

Vloženo

No a pak jsem dal dozadu do dveri okna a zbytek zalepil carbonem aby to vypadalo jak kdyz tam okna jsou , dodelala se loketka a vymenily sedacky za vyskove stavitelne ,dodaly se gumove koberecky  plus uklidil ten hyperbordel co tam byl , a moje nejsikovnejsi pritulka mi to trochu prelestila 

IMG_20170112_081620.jpg

IMG_20170112_082633.jpg

IMG_20170113_112943.jpg

IMG_20170113_130334.jpg

IMG_20170113_160808.jpg

IMG_20170112_201842.jpg

IMG_20170112_210654.jpg

IMG_20170112_204339.jpg

IMG_20170114_153221.jpg

Vloženo

Hele check nesviti ale na volnobeh nekdy zakopava , ale kdyz auto napichnu pise egr ventil tak ho asi objednam a uvidime, jinak zitra prijdou svice , cidlo teploty, jedna new civka na zkouseni , 

Vloženo

první mi odešel v 95t km, asi čtvrt roku po záruce. Koupil jsem nový, vydržel rok a půl, nějakých 30t km. Vyměněn na záruku za nový, který vydržel cca to samé tedy nějakých 40t km a rok a třičtvrtě. Opět výměna na záruku. Tento vydržel dlouho, bylo to přes tři roky a kilometrově skoro to co origo. Tento poslední ale musel z auta pryč, neboť za normální jízdy se neprojevoval, ale jakmile jsem vyřadil, začal se motor hádat, vynechávat, jen na dva válce a většinou skapal. Diagnostika stála 14 dní nervů a slivovicovou opici mého LPG mechoše, než na to přišel (bylo to i po jeho známosti v Škoda servisu na diagnostice - na nic nepřišli), čím to je ... a to jsem ho měl i zaslepený ... no poté co na to přišel, dali jsme tam EGR co sice nepatří na haťapku, ale šlo jen o to tam "něco mít" a mít to připojené na elektriku a zaslepené ... no a takto jezdím už řekl bych 100t km. Do loňské STK, jsem vždy chybu mázl před vraty, aby nesvítil check, na emise to vliv nemělo, check nesvítil po dobu STK, takže vše OK (jako chyba zapsaná už byla chvíli po smazání, ale check se rozsvítil až po 60 - 80km). Ovšem co přišli s novými pravidly pro STK, tedy kontrola readness kódu, výčet závad ... jsem narychlo a předčasně (normálně bych měl jít letos v březnu) po známosti STK udělal loni, abych ještě letos vydržel se stařenou dojezdit, než na konci roku koupíme něco new

Vloženo

Dneska jedu lakovat zadni naraznik nove zadni vrata , tak az to poskladam tak pak mozna tomu zalozim tema :-) jinak me to proste bavi tadyty prestavby jen to obcas financovat je horsi :-) 

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...