freehacker Vloženo 8. Únor 2015 Sdílet Vloženo 8. Únor 2015 Dobrý den,chci se podělit o mou historku s motorem.Před koncem roku jsem jel s autem cca 30km na návštěvu bylo -10 stupňu.Auto jelo absolutně v pořádku bez jakýkoliv známek poruchy.Při zaparkování auta koukám a říkám si tady někomu asi tekl olej :-) a ejhle byj to muj.Otevřu kapotu a nechápu co se děje ze vzduchového filtru teče vesele olej čurkem na zem.vyteklo cca 2L podle teho co jsem dolíval.Auto jsem odtáhl s kamarádem domu a teprv včera měl jsem na to náladu po měsíci hrábnout.Říkal jsem si zkusím auto nejprve nastartovat a koukat co se bude dím.Auto naskočilo na drc.Nechal jsem ho cca 15-20 min na volnoběh a ono nic!Říkám si co už testnu auto pod zátěží a uvidíme.Jedu a opravdu jsem ho v otáčkách nešetřil po chvilce zastavím a kuknu na motor a nic!Nikde nic neteče.Voda v chlazení je růžová a čistá bez oleje.Před pul rokem jsem měnil motor ten má najeto cca 130 000km.Říkám si jestli na vině nebylo to odvětrávání co vede z odločovače oleje do filtru,nějaké zacpané apod.Nesetkal jste se někdo prosím s tímto problémem.Děkuji za pomoc Roman Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
freehacker Vloženo 8. Únor 2015 Autor Sdílet Vloženo 8. Únor 2015 Dnes jsem udělal projížtku cca 15 km a nic se neděje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasch Vloženo 14. Únor 2015 Sdílet Vloženo 14. Únor 2015 Muzete popsat nebo poslat fot, ze kterého místa filtru to teklo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
freehacker Vloženo 14. Únor 2015 Autor Sdílet Vloženo 14. Únor 2015 (editace) pěkný den přeji zítra pošlu foto,jinač najeto cca 300km bez problému............... Editováno: 16. Únor 2015, autor: Pawouk Necituj předchozí příspěvek! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
freehacker Vloženo 22. Únor 2015 Autor Sdílet Vloženo 22. Únor 2015 tak tady je ta fotka od kut to vesele teklo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 22. Únor 2015 Sdílet Vloženo 22. Únor 2015 Nějak tu fotku nevidím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
L.Octav66 Vloženo 5. Březen 2015 Sdílet Vloženo 5. Březen 2015 Celkem záhada, podařilo se ji objasnit? Nezatekl olej jen někam při dolívání a teplem se dostal kam nemá. Já měl špinavý celý motor od oleje a to mi jen chvíli špatně těsnilo víčko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
szarik Vloženo 22. Březen 2015 Sdílet Vloženo 22. Březen 2015 Zdravím pánové.Pokud se vám ještě nepodařilo odhalit záhadu vytečení toho oleje ,tak vám ji objasním.Stává se to, když mrzne a dojde k přimrznutí odvětání klikové skříně.Hadice je vyvedená z bloku motoru a vede pod vzuchový filtr.Tlak a pak olej se tlačí přes olejovou měrku a zasere celý motor.Je to moje osobní zkušenost.Pro zimu vyřešeno odpojením hadice pod filtrem a vyvedením vedle do plastové bandasky. Pod filtrem zaslepit trubičku od té hadice.Pro jistotu lehce povytáhnout olej.měrku. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
silson Vloženo 7. Únor 2018 Sdílet Vloženo 7. Únor 2018 to je blábol Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.