Září 13, 200619 r Pokud se nemylim, tak to jednotka nepozna. Prehrati brzd je zamezeno tim, ze EDS pracuje jen do 40km/h. Pri vyssich rychlostech EDS nezasahuje a pracuje jen samotne ASR, tedy regulace vykonu motoru.
Září 13, 200619 r Autor no jo ale ve vagu v bloku měřených hodnot ve skupině 004 je 1 pole Informace o době stání vozidla/ čas potřebný pro vychladnutí brzd/ a ve 2 pli EDS odpojení v důsledku nadměrné teploty brzd. mi auto 1/2 dne stálo pak jsem ho připojil na vag a v 1 poli bylo 5 min a ve 2 vyp. Bavím se o systému abs/eds/asr/esp.
Září 13, 200619 r Tak to jsem jeste nezkoumal, pockej na zkusenejsi, nekdo to urcite bude vedet... Nicmene, ty hodnoty co uvadis po puldennim stani auta jsou nejaky divny, ne? I kdyz ma auto ESP, nevim o tom, ze by melo nejaký cidlo na mereni teploty brzd. Jestli to nebere z nejakeho algoritmu - neco jako doba aktivni regulace v te ci one rychlosti...
Září 13, 200619 r Autor právě že jsem taky nenašel žádné čidlo na brzdy. spíš jak píšeš to bude přepočítavat.
Září 13, 200619 r Podle čeho pozná řj EDS že jsou přehřáté brzdy a vypne eds? V tomhle problému ti nepomůžu,,,, jenom chci konstatovat, že máš docela vychytaný dotazy, kterejma potrápíš pár hlaviček..
Září 14, 200619 r Lze nějak dodělat/aktivovat EDS pro motorizaci 1.4 16V 74kW (combi, r.v.2001). Je tam ABS + ASR.
Září 15, 200619 r Autor musiš mět řj ABS EDS ASR nebo ESP pokud máš pouze řj abs asr tak to myslím nejde
Září 15, 200619 r Lze nějak dodělat/aktivovat EDS pro motorizaci 1.4 16V 74kW (combi, r.v.2001). Je tam ABS + ASR. Pokud máš ASR tak máš i EDS, teda jestli to u starších modelů nebylo jinak. Já mám model 2003 a u toho to tak již je. Upraveno Září 15, 200619 r od snike
Září 16, 200619 r Při sepnutí EDS si ŘJ ABS vypočítává teplotu brzd. Pokud došlo k vypnutí odpočítává čas pro další aktivaci. Pokud ale dojde k vypnutí klíčku je ŘJ ABS bez proudu a čas neodpočítává. Při dalším rozjetí ale kontroluje dobu stání podle času z panelu přístrojů.
Září 16, 200619 r snike: Ne, ne, nemusi to byt nutne pravda, lisilo se to i motorizacema... ASR+EDS se u Fábií dávalo sériově k motoru od 74 kW. Někdo tu psal, že první modely ASR v základu neměly. Já mám model 2003/03 a tam to již je. Když se koukneš co se píše v knihách o Fábii, tak s ASR je automaticky i EDS. Možná, že jiná automobilka to má jinak.
Září 18, 200619 r Pokud máš ASR tak máš i EDS, teda jestli to u starších modelů nebylo jinak. Já mám model 2003 a u toho to tak již je... U modelu 2001/04 EDS není - (nebo nefunguje). Ověřeno prakticky v zimě. V autor. servisu konstatovali že tento ročník to asi ještě neměl. Právě proto "řeším" jestli to nějak nejde dodělat, když pozdější modely to již mají. Samozřejmě nemíním měnit ŘJ.
Září 19, 200618 r U modelu 2001/04 EDS není - (nebo nefunguje). Ověřeno prakticky v zimě. V autor. servisu konstatovali že tento ročník to asi ještě neměl.Právě proto "řeším" jestli to nějak nejde dodělat, když pozdější modely to již mají. Samozřejmě nemíním měnit ŘJ. mám r.v. 09/2001 a eds tam je...někdy je dokonce i slyšet:).
Září 19, 200618 r Podivejte se na sve kody vybavy, pouzijte rozklicovani (odkaz zde na foru) a mate jasno, kdo co v aute ma. V kazdem pripade neplati, ze kdo ma ASR, musi mit nutne i EDS. Lisi se to, jak jsem jiz rekl vyse, rocnikem a motorizaci.
Září 22, 200618 r Podivejte se na sve kody vybavy, pouzijte rozklicovani (odkaz zde na foru) a mate jasno, kdo co v aute ma. V kazdem pripade neplati, ze kdo ma ASR, musi mit nutne i EDS. Lisi se to, jak jsem jiz rekl vyse, rocnikem a motorizaci. Řekl bych že spíše jen tím ročníkem. Starší modely mají jen ASR pozdější i EDS.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.