Přejít na obsah

náhodné vrčení před nastartováním i po něm

majtik

Doporučené příspěvky

Mám O II, 1.9 TDi 2007, 145 tis najeto, pravidelně servisovaná.

Nyní po výměně ucházejícího chladiče klimatizace, který byl proražený -  asi kaménky.

Poté, co jsem auto přebral ze servisu, tak jsem dojel normálně, ale druhý den po otočením klíčky a rozsvícení kontrolek se ozvalo vrčení  - podle poslechu jakoby od spolujezdce, v délce asi 5ti sekund, asi 3 x po sobě - asi jako kdyby rachtal větrák o větvičku například. Poté ještě totéž při dojezdu. Přivezl jsem auto zpět do servisu, zkoušeli opakovaně startovat, nic. 2 dny jsem jezdil v pohodě, ale potom se to zase ozvalo, jak před nastatrtováním, tak i po něm, na začátku a na konci jízdy. Další den ale nic, potom zase. Větrák ventilace jsem vypínal, zapínal, ten to nedělá.

Auto zdá se jezdí normálně, jediné co jsem vypozoroval, že se to objeví nejvíce po zařazení zpátečky ( nebo když ji tam mám i před nastartováním kvůli Constructu ).

Poradíte mi co se děje ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky !

To bude asi ono, včera jsem zjistil, že to opravdu vyvolám, když zapnu recirkulaci vzduchu. Klimatizaci mám jen tu jednodušší ( climatic ).

Mohu si to nějak sám opravit ? Resp. mohu s tím jezdit, než půjdu na servisní prohlídku ? ( za 3 měsíce ), nepoškodím tím něco ?

Odkaz ke komentáři

Závažný problém to nie je. Dá sa s tým kľudne jazdiť. Ono to má správne fungovať pri zaradení spiatočky, vtedy klapka uzavrie prívod vzduchu zvonku aby sa výfukové spaliny nenasali dovnútra. Jemné vrčanie je v poriadku, je to poháňané servo motorčekom takže zvuk pritom tam je stále. Ak pritom vrčaní niečo praska a krúpe, tak može byť ulomená oska a celé sa to pretáča na hriadeľke.

Zvuk prúdiacého zvuku sa pritom mení konštantne? Ak sa po zapnutí recirkulácie zmení zvuk vhaňaného vzduhu na taký hrubší a po vypnutí sa to vráti do normálu, tak je to v poriadku. Ak by ta klapka bola privretá, tak za dážďa by sa mohli zamlžovať okná. Toto je častým javom hlavne na jedničkovej Fabii.

Odkaz ke komentáři

Děkuji moc za radu. Ano, opravdu jsem to nejdřív pozoroval při zařazení zpátečky a až později si všimnul, že to souvisí s recirkulací vzduchu. Myslím, ale že funguje, když jedu někde za čadícím náklaďákem a zapnu to, tak vevnitř smrad není cítit.

Smutné je, že servisák, narozdíl od Tebe, nebyl schopen říct, co by to mohlo způsobovat ( nepodařilo se mi tam ten zvuk vyvolat bohužel ), ale přeci jen podle popisu to mohl poznat, když jsi to poznal Ty.

Nechám to tedy až k servisní prohlídce za 2-3 měsíce - kolik tak může stát oprava ?

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...