Pontiac_CZ Vloženo 23. Červen 2015 Sdílet Vloženo 23. Červen 2015 Ahojte,když se tady kecá o ledasčem, tak proč nenahodit toto téma - kdo z vás aktuálně má v autě CB stanici (vysílačku)? Jaký máte model stanice, jakou anténu a jak vám to chodí? Případné zajímavé zkušenosti?Já mám pár dní v autě novou stanici (Apollo 1 + anténa Sirio Triflex) a zatím testuju, moje dosavadní zkušenosti jsou jen s PMR. Kamioňáci na desítce vykecávají a i pár spojení jsem měl, z čehož jedno tady z Napajedel na Slovensko (protistrana byla na vrcholku jedné z pohraničních hor, jen na vysvětlenou, někam dál do slovenských údolí bych se asi nedobouchal ). Zajímavé taky bylo (zkušenější to znají) v době aktivní ionosféry poslouchat čistě chlápka, který vysílal z Ženevy ve Švýcarsku.Éra největšího používání CB samozřejmě zmizela s nástupem mobilů, ale tak nějak jsem čím dál víc přesvědčen, že je to v pořádku. Ti, kdož potřebovali jen sem tam spojení, mají mobil a jsou spokojení. Ale ti, kdo CB používají pro sdílení dopravních informací, pro spojení v rámci skupiny nebo semtam po večerech k zábavnému navazování spojení na delší vzdálenosti, tak setrvali. Aspoň je na pásmu místo a navíc už nějakou dobu máme k dispozici 80 kanálů místo původních 40.Vnímám u kamarádů kolem takový lehký zájem o tuto technologii a protože mám rád technické hračky, tak jsem do toho šel první. Uvidíme, jestli to bude inspirovat další. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.