Přejít na obsah

CB stanice v roce 2015

Pontiac_CZ

Doporučené příspěvky

Ahojte,

když se tady kecá o ledasčem, tak proč nenahodit toto téma - kdo z vás aktuálně má v autě CB stanici (vysílačku)? Jaký máte model stanice, jakou anténu a jak vám to chodí? Případné zajímavé zkušenosti?

Já mám pár dní v autě novou stanici (Apollo 1 + anténa Sirio Triflex) a zatím testuju, moje dosavadní zkušenosti jsou jen s PMR. Kamioňáci na desítce vykecávají a i pár spojení jsem měl, z čehož jedno tady z Napajedel na Slovensko (protistrana byla na vrcholku jedné z pohraničních hor, jen na vysvětlenou, někam dál do slovenských údolí bych se asi nedobouchal ;)). Zajímavé taky bylo (zkušenější to znají) v době aktivní ionosféry poslouchat čistě chlápka, který vysílal z Ženevy ve Švýcarsku.

Éra největšího používání CB samozřejmě zmizela s nástupem mobilů, ale tak nějak jsem čím dál víc přesvědčen, že je to v pořádku. Ti, kdož potřebovali jen sem tam spojení, mají mobil a jsou spokojení. Ale ti, kdo CB používají pro sdílení dopravních informací, pro spojení v rámci skupiny nebo semtam po večerech k zábavnému navazování spojení na delší vzdálenosti, tak setrvali. Aspoň je na pásmu místo a navíc už nějakou dobu máme k dispozici 80 kanálů místo původních 40.

Vnímám u kamarádů kolem takový lehký zájem o tuto technologii a protože mám rád technické hračky, tak jsem do toho šel první. Uvidíme, jestli to bude inspirovat další. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...