Publikováno Září 17, 200619 r Chtěl bych se zeptat na rozpěru předních tlumičů. K čemu to je dobrý? Je to na ozdobu nebo to má i praktický prvek nebo funkci
Září 17, 200619 r Autor Teď mě napadlo, že se to asi spíš hodí do podvozku, ale zase je to v motoru. Dal jsem to sem protože jsem myslel že se tomu říká vzpěra motoru, ale pak jsem našel tento název v shopu. Upraveno Září 17, 200619 r od zabiak
Září 17, 200619 r Ja jsem si to vysvetlil tak, ze by to melo zabranovat, respektive potlacovat naklaneni auta v zatackach... Myslim, ze nejen treba kryssar to ma, zeptej se primo jeho zda to me nejaky ucinek, mezi ozdoby pod kapotou bych to jen neradil!
Září 18, 200619 r Kroutí se méně karoserie. Na druhou stranu to má i negativa. Vem si, že když tě někdo napálí na jeden blatník, tak se hne i ten na druhé straně. Já bych si to do auta na běžný provoz určitě nedal.
Září 18, 200619 r Přesně tak jak píše AKA. Hlavní důvod, na co ta rozpěra slouží je přenést energii nárazu a zmírnit účinky případné kolize. (Ta tuhost karoserie se samozdřejmě také počítá). Druhá stránka věci je, že takto vybavené auto je potom co se týče nosníků - výstuh, předních blatníků... na odpis...
Září 18, 200619 r Autor A ještě jsou výstuhy se štelováním a bez štelování takže se tam něco nastavuje. Ale řiám si, kdyby to bylo nějak hodně užitečný tak by to tam dávali už výrobci.
Září 18, 200619 r Přesně tak jak píše AKA. Hlavní důvod, na co ta rozpěra slouží je přenést energii nárazu a zmírnit účinky případné kolize. (Ta tuhost karoserie se samozdřejmě také počítá). Druhá stránka věci je, že takto vybavené auto je potom co se týče nosníků - výstuh, předních blatníků... na odpis... Tak tak, ještě že jsem to tam neměl když mě vzal P309 na pravej blatník!!! Celej předek by byl KO!!!
Září 18, 200619 r Ja nevim no, ja bych ji jen doporucil, auto je takovy pevnejsi, kdyz s tim clovek clouma, znat to rozhodne je. A s tou ranou z boku, krapet povera. Pokud to auto nedostane takovou prdu, ze to jde az na motor, pak je to v poho. Ta rozpera totiz neni namontovana na blatniku A pri vetsi rane uz se to skoro i ztrati, kdyz ma clovek pulku cumaku v prdeli i s motorem
Září 18, 200619 r Kroutí se méně karoserie. Na druhou stranu to má i negativa. Vem si, že když tě někdo napálí na jeden blatník, tak se hne i ten na druhé straně. Já bych si to do auta na běžný provoz určitě nedal. A spodek se nehne když je spojený nápravnicí?
Září 18, 200619 r Kroutí se méně karoserie. Na druhou stranu to má i negativa. Vem si, že když tě někdo napálí na jeden blatník, tak se hne i ten na druhé straně. Já bych si to do auta na běžný provoz určitě nedal. A spodek se nehne když je spojený nápravnicí? Prave, takze proto ji tam mam a sem rad
Září 19, 200619 r taky mam rozperu mezi tlumice.... ale daval jsem ji tam spolecne se sportovnim podvozkem weitec -60/-60 takze ve vysledku s kolama 17x9,5palce je to auto prakticky neodtrhnutelne od asfaltu.... samozrejme tim asi par malickosti trpi vice nez v serii, napr silentbloky...
Září 20, 200619 r Autor Takže co jsme pochopil z prízpěvků je to kuli tomu, aby auto lépe sedělo v zatáčkách? Takže když se míň kroutí karosérie tak auto lépe sedí? Je to hodně znát? Tady jsem našel nějaké další informace: http://skodafavorit.cz/index.php?show=clanky&id=5 http://skodafavorit.cz/index.php?show=clanky&id=6 Upraveno Září 20, 200619 r od zabiak
Září 20, 200619 r Ahoj, jasně - je to tam proto aby se nekroutila karoserie a od toho se samozřejmě odvíjí lepší stabilita vozu. Já mam neseřizovatelnou - nemůže se ti tam nic povolit. Dává se to hlavně do silných vozů nebo přečipovaných kde dochází k většímu namáhání. Že se ti kroutí auto poznáš podle toho, že ti začne praskat barva okolo uložení předních tlumičů. Jinak to má nevýhodu při bouračce. Dokáže to nadělat velkou paseku - dostaneš ránu na levou stranu a ohne se ti i pravá.
Září 22, 200618 r jen se vtirnu s dotazem, co pak na to pojistovaci pri nehode kterou nezavinis a mas tam rozperu? je to neatestovanej doplnek a muzou podle me rict ze kdyby tam nebyla tak skoda na druhe strane vozu nevznikne a treba uhradej jen tu nabouranou stranu? jen me napdad tenhle dotaz tak jestli nekdo vi, jinak samo ze se da vyndat po nehode
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.