peterDSG Vloženo 7. Březen 2015 Sdílet Vloženo 7. Březen 2015 Zdravím na forum, chcel by som si kúpiť nové zadné pružiny. Lenže neviem či možem kúpiť podla označenia motora a výkonu, alebo podľa originál čísla podľa VIN. Keď som pozeral podľa originál čísla, tak je cena dosť vysoká. Ale našiel som aj lacnejšie na moje autíčko (combi, r.v. 2007, 2,0 TDi 16V, 100 kw, kód motora AZV). Tak neviem či možem kúpiť. poradil by mi niekto? ako to vlastne je? musí tam isť len také číslo ako tam je? či to možem nahradiť inými, ktoré sú určené na moje auto? vopred Vám ďakujem za odpovede. Peter Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 7. Březen 2015 Sdílet Vloženo 7. Březen 2015 Nahradit je můžeš jakejma koliv. Klidně z RS nebo i paketem pro špatný cesty. Podle VIN by ti pružiny měli doporučit i jinde než ve Škodovce a měli by bejt stejný jako výběr podle motoru, auta (HB, combi) a roku výroby. Jinak na pružinách by měli bejt barevný tečky, který by ti měli usnadnit výběr (počet teček a jejich barvy) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peterDSG Vloženo 9. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 9. Březen 2015 zdravím, tak dnes som zistil, že vraj mam špecialne pružiny (kod 1K0 511 115 BE). je niečo také ako špecialne pružiny? Sú celkom drahé. a nechce sa mi do toho veľmi. Keď chcem vymeniť obe naraz, tak tam musím dať také ake tam sú? Alebo musí tam isť len také číslo ako tam je? či to možem nahradiť inými, ktoré sú určené na moje auto podľa označenia (combi, r.v. 2007, 2,0 TDi 16V, 100 kw, kód motora AZV). Pomože a poradí mi niekto s tým? Vopred Vám ďakujem. Peter Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 9. Březen 2015 Sdílet Vloženo 9. Březen 2015 Osobně bych tam dal to, co tam patří - to číslo dílu jsi našel podle VINu? Tady máš tu pružinu tak, jak je v ETCE (tam jich je 21 druhů, takže si dokážeš představit, jaký problém je nějakou vybrat): Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peterDSG Vloženo 9. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 9. Březen 2015 zdravím, ano čislo pružiny mi zistili podľa VIN. Takže jediné riešenie je zohnať také pružiny ake tam su teraz? Iná varianta by bolá zlá? Ja sa v tom nevyznám, tak preto sa checm inormovať a poradiť od skusenych ľudí z fóra. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 9. Březen 2015 Sdílet Vloženo 9. Březen 2015 Vyčkej, až se tady objeví někdo, kdo se v tom vyzná. Já si, na rozdíl od Ludi, nemyslím, že je to jedno, jakou tam dát. Ale to je jen můj názor. Nejsem mechanik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peterDSG Vloženo 9. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 9. Březen 2015 V pohode počkám, snáď sa niekto kto mi poradí v danej situácii. Ale aj Vám ďakujem za Váš názor a poradenie. Peter Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 9. Březen 2015 Sdílet Vloženo 9. Březen 2015 dej tam to co tam ma byt,pokud nechces origo kvuli cene tak objednej u nahradniho vyrobce rekni mu cislo dilu a on ti podle toho doda nahradu ale podle me usetris max 5kilo na jedne a origo je origo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 9. Březen 2015 Sdílet Vloženo 9. Březen 2015 zdravím, tak dnes som zistil, že vraj mam špecialne pružiny (kod 1K0 511 115 BE). je niečo také ako špecialne pružiny? Sú celkom drahé. a nechce sa mi do toho veľmi. to ti povedal kto,kde že máš špeciálne? ... ...inak súhlas čo píše kolega nadomnou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peterDSG Vloženo 9. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 9. Březen 2015 to mi napísali z jedného eshopu že sú špeciálne, ale mne sa to tiež nezdalo, tak som sa radšej opýtal vás. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 9. Březen 2015 Sdílet Vloženo 9. Březen 2015 to asi preto,že oni majú určite pružiny na niekoľko motorizácií pod jedným číslom ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peterDSG Vloženo 9. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 9. Březen 2015 zdravím, može byť aj táto? našlo mi ju podľa OE čísla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 9. Březen 2015 Sdílet Vloženo 9. Březen 2015 chýba ti odkaz/link Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peterDSG Vloženo 9. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 9. Březen 2015 http://eshop.autorozvody.cz/direct/ a zadajte ta OE číslo do vyhľadavania 1K0 511 115 BE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adbai Vloženo 13. Březen 2015 Sdílet Vloženo 13. Březen 2015 origo to asi nebude,označení sedí.specialní pružiny krom snížených neexistují(pro běžný provoz).někdo si na zadek dává o něco tvrdší a kapánek vyšší z důvodu zatížení vozu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rdrahota71 Vloženo 24. Duben 2015 Sdílet Vloženo 24. Duben 2015 Ahoj, lze dat do liftback pružiny z combi? O2, 2.0 TDi 103kw, 2006. Díky moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 24. Duben 2015 Sdílet Vloženo 24. Duben 2015 všetky pružiny pasujú na všetko, akurát si meníš jazdné vlasnosti auta ... čudujem sa že špekulujete nad číslami a potom kúpite náhradu ktorá je vždy len blbý univerzál a tak aj funguje .., Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hano Vloženo 5. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2015 (editace) Ahojte, prosím Vás o radu. Zdá sa mi, že mám na zadnej náprave unavené pružiny pérovania. ( Viď obrázok ). Kufor je nezaťažený a na porovnanie prikladám foto prednej nápravy. Už z minulosti mám zakúpené pružiny s označením CS GERMANY 14.875.215 (tieto mi odporučily podľa ETKy:O2 1Z5 TDI 2.0 rok vyr.2007) len mám dilemu nakoľko na rôznych eshopoch sú pod týmto označením uvádzané pružiny aj na sedan. Tak nechcem mať zbytočnú robotu s opakovanou výmenou. Po dotaze na eshop mi povedali, že pružiny sú temperované (Čo to znamená?) a že sú OK. Je to pravda? Meral som šublérou pôvodné a tie majú priemer 12mm ale nové majú 11,7 mm. Ak by tieto pružiny neboli vhodné prosím Vás o info aký typ/barevné značenie mám kúpiť resp. na čo si dať pozor. Jedná sa mi o to aby auto nesedelo ako "KAČENA" nakoľko keď idem na nespevnenú cestu resp. prechádzam cez obrubník tak šúcham spodok. Nechcel som to riešiť zatiaľ podložkami pod pružiny ak sú unavené. PS:Ak ich budem dávať pružiny dole nemusím odpájať tlmič, ak mám sťahováky na pružiny? Odporučte mi prosím čo je lepšie. Ďakujem za rady. Hano Editováno: 5. Srpen 2015, autor: Hano Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 5. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2015 Pokud chceš mít jistotu, zajeď si někam do škodovky a nech si najít příslušný typ (respektive číslo dílu) pružin podle tvého VINu. Viz debata v příspěvcích před tím tvým, protože jsem sloučil dvě podobná dohromady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hano Vloženo 14. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2015 Ahojte, mohol by som vás poprosiť o určenie pružín na OCTAVIA 2 COMBI podľa VIN TMBHE61Z082053043. Prosím odporučte mi aj pružiny na nespevnené cesty (resp. čo obsahuje packet pre nespevnené cesty) O koľko zvýšim vozidlo. Ďakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adbai Vloženo 19. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2015 jaké máš na těch původních pružinách barevné označení? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ccdeny Vloženo 30. leden 2016 Sdílet Vloženo 30. leden 2016 Ahoj kluci,potřebuji radu-mám o2 1,9 tdi a chystám se měnit tlumiče + pružiny.na přední nápravě Nechci podvozek snižovat, ale nevím do jakých pružin jít. Uvažuji o těchto: http://www.hanza-aut...rh1713/d-72176/ nebo: http://www.hanza-aut...133757/d-72473/ Předem dík za vaše názory Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinro Vloženo 9. Únor 2016 Sdílet Vloženo 9. Únor 2016 (editace) V 30. 1. 2016 na 17:38, ccdeny napsal: Uvažuji o těchto: http://www.hanza-aut...rh1713/d-72176/ nebo: http://www.hanza-aut...133757/d-72473/ Předem dík za vaše názory To je na tobě jak se chceš bít na prsou. Pružina od obou výrobců ti vydrží více 250 000 km, které na tom autě velice pravděpodbně nenajedeš, takže je to o tom jak moc doubrý pocit chceš mít ty a tvoje peněženka. Polovina značek jsou přebaly. Ta samá pružina z továrny Lesjofors: https://tatechnix.cz/37443-predni-pruzina-skoda-octavia-2-kombi-1z5-18tsi-19tdi-20fsi-4250570659009.html .. Je to prostě na tobě co za to chceš utratit a jak moc dobrý pocit chceš mít. Jsou lidi co jsou ochotný za dobrý pocit zaplatit dvojku za kus. Jsou zase lidi co si uvědomí, že to je víceméně všechno stejné a větší peníze neodráží kvalitu ani výdrž. Editováno: 4. Prosinec 2018, autor: Martinro Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adbai Vloženo 9. Únor 2016 Sdílet Vloženo 9. Únor 2016 jo a za ty takzvané sportovní pružiny chtějí 5 tisíc za sadu,přitom jsou stejné jako seriovky-tedy o něco kratší a s jinou geometrii Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jindra999 Vloženo 2. Duben 2016 Sdílet Vloženo 2. Duben 2016 (editace) Mně před týdnem prdla pravá zadní na O II rok 2004. Najeto 70 tkm. Ale každý den vyjíždím extra strmý svah před garáží a v tom místě se mi to právě stalo. Jenže teprve přední kola se lehce zvedly do svahu a v tom silná rána, myslel jsem, že to šlo zepředu. Jen díky důkladné kontrole auta se zjistilo navíc, že je vymlácený silentblok převodovky, motor volně chodil o několik cm do stran a narážel někde, tak jsem prvně měnil silentblok a teprve dnes zjištěno při přezouvání kol, že je ve žlábku zadní nápravy asi 8 cm kus pružiny z její nejspodnější strany ulomeno. Jdu do originálu, bílá a tři žluté tečky, cena 1882 Kč za kus. Jen ještě pátrám po postupu výměny. http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1k0511115bf-pruzina-perovani-zadni-skoda-21452.html Editováno: 2. Duben 2016, autor: jindra999 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.