Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím všechny,

mám problém u své OI. Někdo mi sedačku řidiče vypumpoval až nahoru, ale teď nejde dolů. Ta páka se dolů ani nehne, pořád jen nahoru. 

Nevíte někdo, co s tím?

Protože já se tam teď skoro nevejdu :/

P.S. je mi celkem jedno, jestli už to nikdy nebude fungovat, potřebuju to jenom dostat dolů...

• o 9 let později...
Vloženo

Dobrý den.

Mám ten samý problém jako cz-marty, akorát, že na sedadle spolujezdce.

Páka je na tvrdo a sedadlo je na maximální výšce a nejde dolů (je jedno jestli je sedadlo zatížené, nebo nezatížené, nejde dolů tak i tak). Musí se vytáhnout sedačka ven, nebo to lze opravit bez demontáže sedačky?

Je to Octavia 1 rok 2001, facelift.

Vloženo (editace)

Takže poznatek je takovej, že mechanismus jde vymontovat bez vytažení sedačky. Musí se sundat ta páka (2 torx), pak růžice, která se samozřejmě rozpadla. Potom se sudá ten ochranej plast (1x torx, na rozpojení plastu a potom šroub na křížák pod tím plastem). Pak se demotuje celej ten mechanismus (3x šroub 6mm) a sedačka spadne dolů.

No zjistil jsem, že ten cvrk toho mechanismu funguje jenom jedním směrem a to pouze sedačka nahoru, dolů je to zaseklý. Mechanismus má v sobě nějakej cvrk (řehtačku), kterej má jít jenom na obě strany a není to v domácích podmínkách rozebiratelný.

Takže pokud to funguje aspoň jedním směrem, tak je ideální venku s tím cvrkem zatočit, ať se posune to ozubený kolečko do jiné polohy (stačí pole mě trochu), ale možná se s tím nemusí točit vůbec a nasadit ten cvrk zpátky, když je sedadlo v dolní poloze a nechat to tak. Mechanismu stojí cca 3 500 kč, takže zatím jsem tam páku nemontoval a nechal sedadlo dole.

Editováno: , autor: zdeans

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...