Publikováno Říjen 18, 20159 r Zdar ve spolek. Na brzdových válcích na STK mi zjistili, že u ruční brzdy mi brzdí jen pravá strana, levá strana téměř vůbec nebrzdí. Přičemž provozní brzda je bez problémů. Zkusím vypsat příznaky - při zatažení ruční brzdy je miska držáku lanek naklopená víc doleva, jakoby víc tahala za pravou stranu (viz foto), nevím jestli je to normální - při utahování ruční brzdy mi nejdřív zabírá páčka na levém třmenu, zvedne se cca o 4mm od dorazu a až potom se začne zvedat páčka na pravém třmenu - po úplném zatažení je vůle mezi páčkou na třmenu a dorazem na levé straně 4,5mm a na pravé straně 5,5mm - už na čtvrtém zubu neprotočím rukama levé zadní kolo, při povolené ručce jde volně - při jízdě na asflatu a zatažení ruční brzdy vždy flekuje pravé kolo, levé nikdy Teď nevím jestli je problém ve vytahaných lankách, nebo mám rovnou měnit levý třmen ? Díky za rady.
Říjen 18, 20159 r No tak ten stejný problém potkal i mě nejdříve jsem absolvoval výměnu lanek a pak následovala výměna třmenů dělala mě to také jen levá strana, ale na konec jsem vyměnil oba a nelituji funguje skvěle. Existuje na to i opravná sada, ale s tou nemám zkušenosti a navíc cena za nové třmeny nebyla nějak hrozná a mám jistotu, že to bude fungovat dál. Jinak auto má rok výroby 2005 tak už měly cosi za sebou
Říjen 18, 20159 r Začni těma lankama a uvidíš. Tu misku neřeš, normální stav. Měl sem to na chlup stejný, jen sem to netestoval na asfaltový ale na prašný cestě Vyměnil sem lanka, nastavil to podle DP a vše OK.
Říjen 20, 20159 r Autor Tak bohužel výměna lanek nepomohla. Pořád flekuje jen pravý kolo a při jízdě a zatažení ručky je cíti že to táhne doprava. Takže jdu objednat třmen.
Listopad 7, 20159 r Taky jsem to dělal. Postup je vždy stejný. Lanovody pak třmen. V mém případě to byl ale pravý.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.