Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 2 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

To jsem také chtěl vědět, protože aktualizace 8557 (popř. 8555) je stará už cca. 1,5 roku. Odpověď ale asi není, max. bude tajná :-D. Zkoušel jsem oslovit přímo Mladou Boleslav, odpoveď byla klasicky alibisticky nějaká - určitě aktualizace bude, sledujte web... Bože :-D. Zde na fóru ani nikde na webu ale žádné info není.

Vloženo

Občas se musím těm odpovědím z Boleslavi smát... Píšu jim, že mají chybu v mapě a jestli se už neví, kdy vyjde aktualizace map. A odpověď: Prosíme VIN Vašeho vozu.

Bože, k čemu? Možná u nových on-line aut, ale u 10 let starého S2 (což jsem i v dotazu uvedl)?

• o 4 měsíce později...
Vloženo

Prosim, nekdo kdo dokaze preflashovat legalniho Columbuse? Nestartuje, pouze cerna obrazovka. Asi bootloader. Potreboval bych smazat NAND a nove nahrat ...Diky, nabidky do SZ. Dan

• o 1 měsíc později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 3 měsíce později...
Vloženo

Zdravím. Na Columbus mám zřejmě vše původní. Kterou verzi sw můžu zkusit nahrát a pak které mapy? (Ty už si pak asi dohledám dle aktualizovaného sw) :-)

Děkuji

IMG_20221026_084707.jpg

IMG_20221026_084727.jpg

Vloženo

DALKAN dle foto mas zreme nejaktualnejsi SW pro sve radio. A i kdyby ne,novejsi bych stejne nedaval,nic novyho a prevratniho neziskas.
Mapy jsou stare,"nejnovsi" jsou 8555 a 8557. V podstate je jedno,ktere zvolis..

Vloženo

Jen upřesním, že rozdíl mezi mapami 8555 a 8557 je, že jedny jsou "východ" a jedny "západ". Bohužel tyto navigace nezvládají celou Evropu, takže si uživatel musí vybrat. Nicméně centrální část map (tudíž i ČR) je ale obsažena v obou verzích.

• Líbí se mi 1
  • Díky 1
Vloženo

A ja bych upresnil,ze obe verze stojej za velky .... Cisla popisna hruza a nechat se dle roho navigovat,je jen strata casu. Pro beznyho uzivatele,jezdicim hlavne kolem komina a po CR je to fakt  jedno,jestli toho Colomba tam ma. Osobne ho vyuzivam po okreskach,kde to vubec neznam,abych videl na mape,kde zacina vesnice,nebo spis jak ostra zatacka bude nasledovat..

Vloženo

Tak musíme brát v úvahu, že už má tento "stroj" nejlepší léta za sebou. V době uvedení (a jeho tehdejší brutální ceně) to určitě byla bomba, ale ruku na srdce jeho svižnost, způsob zadávání adres, aktuálně již nedostupné aktualizace... No - já osobně jej ve voze nechávám možná z nostalgie, že prostě k autu patří (nejsem příznivcem čínských náhražek) a alespoň mu dobře funguje BT HF, ale na navigaci používám to nejjednodušší, funkční, intuitivní a zároveň nejaktuálnější - Mapy.cz v mobilu :-)

Vloženo

Taky nejsem zastance cinyskych radii,i kdyz uznavam,ze maj navrch. Ta cena u uvedeni,tak to byla jako velka brutalita a tech kradezich techto radii,ani nemluvim. Asi pred 2roky jsem mluvil s prodejcem u VW a ten mi rekl,ze samotne radio se prodavalo za necelych 100tis.bez DPH-v balicku pri konfiguraci to bylo samozrejme mene.
Mne to radio staci,sporadicky kvuli detem poustim pohadky na DVD. Co mne spis stve je,ze koncern uz nevydal a nevyda nahradu multimedii.I kvuli tomu jsem to radio kupoval a nez jsem nasel tuner,tak se preslo na DVB-T2 a tudiz tuner by byl uz jen jak tezitko :D Najit ted neco adekvatniho,asi ani nejde. Mozna jeste Amundsen+ ale cenovo je to stejny,akorat Amundsen ma v sobe uz BT,co Colombus nema. DiscoverMedia do vozu stejne asi nedas a cena je tam brutalni..Velka skoda tech aktualizaci map,potencial si myslim to radio ma,pamet na mapy taky. Koncern uz ale na to kasle,tak musime zit s tim,co to umi 👨‍⚕️

Vloženo

Co se Číny týče, tak jsem o ní uvažoval, ale nakonec jsem po diskuzích na zdejším fóru od záměru upustil, protože mají v drtivé většině případů horší příjem FM a hlavně nikdy nejsou 100 % kompatibilní s autem a zobrazováním jeho funkcí (klima, couvání...) stejně tak mají problémy s kompatibilitu ovládání z volantu. Neříkám, že se všemi funkcemi, ale vždy je něco, co na jednom nejde, na druhém ano, ale to zase neumí to co to první :-). Takže Columbus je pro mě nyní jen FM rádio a BT HF. Jinak co se podpory týče, tak to je smutné, ale bohužel to platí i jinde - většinou se po 10 letech ukončuje. Chceš nový systém? Není problém, ale jedině s novým autem :-).

• o 4 měsíce později...
Vloženo (editace)

Ahoj všichni, je tady někdo v okolí Prostějova, či Olomouce jen by provedl aktualizaci sw v autorádiu Columbus Superb 2, případně i aktualizaci map.😊 Díky všem za ochotu.

Editováno: , autor: Rici
  • o 1 rok později...
Vloženo

Ahoj Vsetci, 

najde sa nejaka dobra dusa ktora by so mnou zozdielala  funkcny link na fw 5238 pre columbus do superb II + link na maps_tools aby som mohol nainstalovat mapy cez SD prosim ? 

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Ahojte, chcem sa spýtat dostal som colubus a nefunguje spravne, chcel som skusit nahrat nový fw. je to columbus 3T0 035 680A a hw:H06, Sw:2724. Tvrdý reštart nepomohol, sw nezobrazí ale domievam sa že tam nie je spravny lebo radio nefunguje a tak chcem skúsit nahrať nový. Neviete mi niekto odporučit aký a popripade aj kde by som ho našiel. Dakujem

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...