Almazek Vloženo 16. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2015 Omlouvám se, že možná kvůli hlouposti zakládám nové téma, ale potřebuji pomoci. Mám dilema: Chci jako dárek koupit na Superb I řetězy. Na e-shopu Škody nabízí přímo pro tento typ vozu, tuto variantu http://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/snehove-retezy/snehove-retezy-%E2%80%93-205-55-r16/0/1/6/43/1001. Cena necelé 4000 Kč mi ale přijde hodně. Na stejně velká kola jsou v nabídce http://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/snehove-retezy/snehove-retezy-pro-vozy-octavia--yeti-a-superb/0/1/6/43/1001, které jsou za polovic. U některých typů vozidel se užití obou variant překrývá, ale Superb I má jen tu dražší variantu. Jakou máte vy zkušenost? Myslíte, že ty levnější mohou někde v podbězích drhnout? Jedinný rozdíl mezi oběma se mi jeví v legování titanem u dražší varianty.. Rozměr kol je u obou stejný 205/55 R16. Děkuji za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 18. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2015 tie drahšie sú staršie a asi bude iný výrobca a možno kvalitnejšie , použiť pôjdu podľa mňa oboje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 18. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2015 pro Škodu dodával řetězy Pewag - pravděpodobně by vyšlo levněji, koupit je pod značkou výrobce a ne škodovky. Ty dražší mají komfortnější (samodotahovací) napínací kladku. U těch levnějších je jen takový "hák", stejný princip mají řetězy za pětikilo z hobymarketu - mimo jiné i ty jsou plně dostačující a svoji funkci splní, ale chápu, že jako dárek to nevypadá dobře :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 21. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2015 (editace) Jako dárek bych zvolil origo. Zkusil bych slevu na šekovou knížku Škoda Jinak ty obyč řetězy se trhají a musí se furt kontrolovat (povolují se), ale jako nouzovka to stačí. Přeci jenom se nepoužívají denně Editováno: 21. Prosinec 2015, autor: SUP1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
T.FRIC Vloženo 23. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2021 Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli má někdo zkušenosti se sněhovými řetězy PEWAG RS 73. Výrobce uvádí, že jsou určeny i na rozměr pneumatik 205/55 R16. Dotaz spíše ale i zní, jestli tento model řetězu Rs73 jde instalovat na Superb 1, 2005, 1,9tdi 96Kw aniž by to vadilo v podběhu kola. Děkuju moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.