riderfery Vloženo 16. leden 2016 Sdílet Vloženo 16. leden 2016 Zdravim mam dotaz chci koupúit auto z nemecka a zajima me zda budu platit DPH a pokud jo kde a kolik %, Vozidlo je starsi 10ti let cena cca 150-200tis kc. Brouzdal jsem po netu tam nekdo rika jo nekdo ne proste nevim ma tu nekdo zkusennost diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Kay Vloženo 16. leden 2016 Sdílet Vloženo 16. leden 2016 Já jsem dovezl loni r.v.2005 a DPH jsem neplatil?? Cena auta 85tis. Převozní značky se žlutým pruhem i s poplatkem cca 114ojro. Tady přihlášení cca 1700kč a STK 3500cca. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
riderfery Vloženo 16. leden 2016 Autor Sdílet Vloženo 16. leden 2016 a muzu se zeptat jak to probihalo a kupoval jsi to od soukrome osoby? Jako ze prijedes podepise se smlouva a pak to fungeje jak ohledne prehlaseni predem dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Kay Vloženo 16. leden 2016 Sdílet Vloženo 16. leden 2016 (editace) Kupoval jsem v bazaru(našel jsem si na Mobile DE) Zaplatil jsem auto,borec mi dal kupní smlouvu a papíry od auta a poslal na nějaký úřad,dopravka nebo co to bylo. Tam jsem přišel z boku je místnost,kde se dělají spz,mají tam stroj a spz udělá hned na počkání,zaplatil jsem 100ojro,pak jsem šel do čekárny vzal jsem si lístek(byl jsem 38 v pořadí a za 35min končila úřední doba...říkám tvl to nestihnem?? Za 15 min jsem byl na řade!!!! Masakr!!!) tam jsem ukázal papíry od auta+smlouvu,borka mě poslala k automatu doplatit 14ojro a za ani ne 10min jsem byl hotov... Po zkušenostech z našich úřadů rychlovka jak sviňa... Zpátky na bazar,auto nemělo značky,zkušební jízda proběhla po parkovišti. Do kanclu za bazarníkem už jsem ani nešel,nasadil značky a tradá do obchodu na nákupy. Značky jsem bral se žlutým pruhem-ty ale platí jen v DE a PL v ČR ne!!! Jinak se musí vzít s červeným pruhem a ty jsou dražší-cca 200ojro?? Jsem z Ostravy,tak jsem jel přes PL a pak to fiknul přes Hať a šup do Ovy. Jezdil jsem s nima tady po Ostravě asi týden a PČR si mě nevšimla,tak na to asi dlabou?? Ještě je třeba si dát bacha od Dubna 2015 musí mít auto když ho kupuješ TUVko,jak ho nemá,tak ti nedají převozky!!!!! Editováno: 16. leden 2016, autor: Jay Kay Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Kay Vloženo 16. leden 2016 Sdílet Vloženo 16. leden 2016 Benzín z Hamburku na hranice s PL 40ojro ale nevyjel jsem celou nádrž. Na hranicích DE-PL jsem dotankovával. A v PL se platí mýto. To mě stálo od hranic DE po Gliwice myslim-tam jsem sjížděl z dálnice 12zlotych. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
riderfery Vloženo 16. leden 2016 Autor Sdílet Vloženo 16. leden 2016 dekuju za informace a jeste by me zajimalo kdo tu ma zkusennost koupe od soukrome osoby z nemecka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 16. leden 2016 Sdílet Vloženo 16. leden 2016 je to jako u nás: záleží, kdo prodává (plátce/neplátce DPH) - podle toho cena zahrnuje (= je možné si odečíst), nebo nezahrnuje DPH (=není možné si odečíst). Určitě ale v ČR nic dolácet nebudeš. Doplácel by jsi v případě, pokud by auto bylo ze země mimo EU. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.