Stenly22 Vloženo 27. Únor 2016 Sdílet Vloženo 27. Únor 2016 Dobrý večer. Nevíte někdo jaký má být olej v motoru. Specifikaci podle wv normy znám. Ale v servise mi dle této specifikace nalili castrol 0W40. Ale nevím jestli je to dobře. Diky za pomoc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirda85 Vloženo 27. Únor 2016 Sdílet Vloženo 27. Únor 2016 Pokud je mi známo, tak v manuálu k vozidlu se píše olej dle normy VW 507 00. V následujícím dodatku pak ještě stojí: Pokud nejsou k dispozici výše uvedené motorové oleje, je možné v případě nouze doplnit jiný motorový olej. Aby se nepoškodil motor, smí být doplněn až do nejbližší výměny oleje pouze max. 0,5 l motorového oleje následujících specifikací: ■ u vznětového motoru: ACEA C3 nebo API CJ-4.■ Pokud ti servis nalil do motoru olej Castrol EDGE 0W-40 FST (bohužel nepíšeš přesně jaký), tak tento olej dle technického listu nemá normu VW 507 00, ale jen 505 00 http://msdspds.castrol.com/bpglis/FusionPDS.nsf/Files/8055F52C5097F8C580257C9A004F934D/$File/BPXE-9GXT9C.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stenly22 Vloženo 27. Únor 2016 Autor Sdílet Vloženo 27. Únor 2016 Diky za informace. Budu to muset ještě pořádně prověřit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirda85 Vloženo 28. Únor 2016 Sdílet Vloženo 28. Únor 2016 Trochu se mi nezdá ta viskozita oleje. Servisy vždy nakupují oleje za nízké ceny a draze prodávají. Zároveň by tento olej byl pro autorizovaný servis nepoužitelný, šel by použít převážně jen pro benzín... Ideální olej pro ně by byl splňující normu VW 504 00 + VW 507 00 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stenly22 Vloženo 29. Únor 2016 Autor Sdílet Vloženo 29. Únor 2016 Dobrý večer. Nemáte tušení co by se stalo kdyby tam byj jiny olej. Tedy podle jiné normy... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirda85 Vloženo 1. Březen 2016 Sdílet Vloženo 1. Březen 2016 Stále jste neupřesnil jaký olej se do motoru nalil! Pokud by se jednalo o ten můj typ v odkaze, tak ten splňuje klasifikaci ACEA C3 - DPF to nepoškodí, nicméně co se týče motoru, tam už si jistý nejsem... S ohledem na hodnotu auta bych doporučoval zainvestovat opět do výměny a dát správný olej, pokud toto podělal servis, výměna na jejich náklady... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stenly22 Vloženo 1. Březen 2016 Autor Sdílet Vloženo 1. Březen 2016 Děkuji. Hádám se se servisem aby mi přesněji specifikoval co tam nalil. Ale muze si byt jist ze už mě tam neuvidí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.