Srpen 14, 20169 r Naco robia potom 2 kontroly ... Sonda vo vyfuku sa neda oklamat ale soft hej....preto bolo halo okolo emisii VW .
Srpen 14, 20169 r Jde o kontrolu funkčnosti řízení emisních systémů (nesmí tam být zapsané závady a musí vyjít readiness code), s emisním skandálem VW to nemá nic společného.
Srpen 14, 20169 r Autor njn, ale kdybych vyměnil EGR, nebudu mít též žádnou chybu, přesto v readness lambda a kat asi budou figurovat
Srpen 14, 20169 r ..tak ale to musí mít přece důvod proč to tam je.. ty 1čky misto nul..však kat mas ok ne a lambdu taky.. nebo to je prokazatelně vadné?
Srpen 14, 20169 r Malta, já byl s HTP na STK před 3 měsíci, co jsem jí koupil. Dle diagnostiky a autorizovanýho servisu kat KO. Vyčisti jsem ho a při té příležitosti objevil netěsnost před 2 lambdou - příruba kat - trubka s vlnovcem. Utěsněno, kat jednoduše vyčištěn / propláchnut dle návodu na youtube a emise OK. Z demontáže jsem měl obavy, ale šlo to kupodivu dobře (matky na svodech jsou z mědi či co a šly jak po másle. Možná že máš po smrti jen lambdu za katem, která vyhodnocuje i účinnost katu. Kdyžtak se můžeme dohodnout a vyzkoušet mojí, který šlape. (Myslím, že jseš kousek ode mne - NB). EGR jsem také čistil a šlape ... Tom
Srpen 14, 20169 r Autor propláchnout kat? o tom jsem nikdy neslyšel .. ale díky za tip ... mimochodem pokud je NB, myšleno Nový Bydžov, nebo Nymburk, tak zase úplně takový kousek to není . EGR mám teď úplně jiný, než tam má být, takže i z toho důvodu ho mám zaslepený, jen aby byl elektricky připojen a ten co mám doma, tak je elektricky vadný. Ale myšlenka jinak dobrá, jak eventuelně eliminovat náklady
Srpen 14, 20169 r Autor no díval jsem se na youtube, je tam toho více ... myslíš to propláchnutí Kcleanerem? Docela by mě zajímalo jak jsi to dělal
Srpen 14, 20169 r Nymburk. Asi jsem si tě s někým splet, sry .... Jen jar s vodou a ponořovat, dokud nepoleze druhým koncem čistá pěna. Nejdřív nic a asi po 10 min lezla černá pak šedá a nakonec bílá. Nechal jsem na sluníčku týden a po montáži stejně hromada vody a bubliny z výfuku pokusím se to video dohledat.
Srpen 14, 20169 r Těsnost výfuku jsi kontroloval? Aby to nebyla banalita jako u mne ..... Stačí ucpat výfuk hadrem a zajistit (dal jsem špalek proti zemi) a mě to foukalo jak píšu výše hned za katem před druhou lambdou. Při provozu tam asi vzniká někdy podtlak a lambda je zmatená. Upraveno Srpen 14, 20169 r od tomasch
Srpen 14, 20169 r ..tak ono se da koupit i kat s malym najezdem, našel jsem tu kat s najetyma 37000km i s lambdou tusím za 2500..
Srpen 14, 20169 r no jo, ale bez záruky ... Můj kat vypadal zvenku jako nový, lépe než v některých inzerátech s poloviční nájezdem.
Srpen 15, 20169 r .. nebo koupit novy no, je to na kazdym.. ja co jsem kupoval veci z vrakacu, nebyl problem s tydenni zarukou.. vzdycky rekli-namontujte to a kdyby to bylo vadne, tak to do tydne dovezte, vymenime vam to..
Srpen 15, 20169 r Autor nic, asi to tu zatím ukončíme, něco se možná rýsuje, ale nebudu nic prozrazovat ... ale abych se vrátil zpět k jádru pudla, tedy k původnímu vláknu ... letošek byl pro nás " old bulhary" nějaký smolný. Máme takovou partu Orbioňáků (Mira ví), která se na jaře před dovčou a na podzim (s dojmy z dovči) setkává pravidelně už asi čtvrtý rok, většinou v Hájence v Kersku, takže se tak nějak osobně známe, alespoň s některými. No a letos nemohl přijet už na jarní sraz ze zdravotních důvodů Jirka a nakonec neodjel ani do Bulharska, z téhož důvodu. Nám to letos jak už víte též extra moc nevyšlo a další účastníci ze srazu Honza, velký cestovatel, měl letos v plánu Řecko (sever) a z něj se pak přesunout do Bulharska. Ovšem jak jsem se dočetl na Orbionu, i oni se vraceli předčasně a to už z Řecka, neboť ho ze zálohy (ze zadu) z křoví napadl potulný pes a kousl ho. Jelikož psa se nepodařilo dohledat, sebrali se pod hrozbou vztekliny domů a nyní absolvuje povinné injekce do břicha ... no není to letos pech? A to jsem ještě zaslechl nějakou story i o kolegovi z práce, co tam teď byli letecky na Slunečném pobřeží ... ale vyzpovídám ho zítra, až se mnou pojede autem do práce.
Srpen 15, 20169 r nojo maltiku... neni každý rok posvícení.... bud rad, že jste v pořádku odjeli a přijeli...
Srpen 15, 20169 r Autor ale jo, se nerouhám ... já jen že ta smůla nepotkala jen nás, ... ale koneckonců doma jsme dopili zbytek rumu, co tam byl ještě od loňských vánoc a za dva dny bylo zase dobře, nemusíme jezdit nikam do špitálu na nějaké injekce, takže houby zle. Zpravíme si zase chuť nějakýma víkendovkama v maďarských lázních ... maďarskou stravu máme odzkoušenou, ta víme, že nám nic nedělala
Srpen 22, 20169 r Zdravím, tak aj ja už hlasim prichod, tento krat zo Slnečného pobrežia, ako som písal tak cestou tam som si zvolil cestu cez Rumusko so zastavkou vo Fagarasi kde sme prespali a kde som si presiel udajne jednu z najkrajších ciest na svete - Transfagarasan, mozem potvrdiť, že je to veľmi pekny pohľad ked sa človek vyškriabe až uplne na vrchol, takže to stalo zato. povodny zamer bol, že to dam cestou spať, ale nakoniec som sa rozhodol, že cestou do bulharska prejdem Transfagaras, naspať pojdem klasiku cez Srbsko a Transalpinu si necham na vylet v jednej stope. Druhy den cesta na Slnecne pobrezie prebiehala uplne v pohode zdrzanie na rumunsko bulharských hraniciach bolo 30 min. takze v pohode sme doplachtili na Slnecne pobrezie tesne po zotmneni. Samotna dovolenka sa nezaobišla tiež bez žaludočných komplikácie, ktora ma vyradila mna a starsieho syna na jeden deň a o deň neskor aj manželku a mlasieho syna. Do teraz netusime z coho to bolo, ale hlavne, že to rychlo prešlo. Ubytovanie sme mali zabezpečené cez Booking v hotely Avalon, ktory ničím neoslnil, ale ani nesklamal. Počas dovolenky sme si spravili niekoľko vyletov po okoli Nesebar, Burgas, a dali sme aj jeden deň nostlagicku spomienku na Primorsko kde sme stravili jedno popoludnie na plazi. Počas pobytu boli dosť veľke vlny, zelenu vlajku sme nemali ani raz no o to vacsiu zabavu sme zazili. Asi v polke pobytu som zistil ze moje obe zadne pneumatiky na vnutornom okraji uz takmer nemaju dezen, a bolo viditeľne že idu do A-cka. Predne boli uplne v pohode, tak som to vyriešil tou uplne najjednoduchsou cestou, skocil som do pneuservisu kupil 2 nove pneu na predok, Original predne hodil na zad a bol som pripravený na cestu domov. (Dnes som bol v servise a dal spravit geometriu, tak dufam, že to bude OK, do konca sezony ešte zjazdim stare a uvidim, či to už sa nebudu ďalej drať. Keďže to boli original gumy od vyroby a mali už cez 60.000km tak ma to ani veľmi neštavalo, lebo tak či tak som ich na jar planoval vymeniť. Na cestu spať sme si vybrali cestu cez Srbsko, zo Slnečného pobrezia sme vyrazili presne na obed o 12,00 lokalneho casu a ďalšia zastavka bola naplanovana v Sofii, synovia sa chceli previest metrom a pozrieť si centrum, takže o 16,00 hod som zaparkoval pri najblizšej metro stanici, kupil lístky (4leva za celoddený lístok na metro, autobusovu dopravu a elektricky a vybrali sme sa do centra). Tam sme pobudli asi 3 hod. a vratili sa spať k autu a ťahali smer Kalotina. Už cestou som tušil, že to asi nebude kratke zdržanie keď som videl koľko sa valí Turkov na hranice, nakoniec sme tam stravili skoro 2 hod. takže cez booking som zarezervoval najbližší hotel v NIš (cena 25€ za apartman pre 4 takže nebolo nad čím rozmyšľať), Rano okolo 9,00 sme vyrazili a ťahali smer Hranice Srbsko - Maďarsko, no keď som videl koľko turkov sa vali 160 - 170km/h po srbskych diaľniciach tak padlo rozhodnutie, že Horgoš to isto nebude. Bol Štvrtok 18/8 a to som absolutne nepredpokladal, že to bude tak plne. Cez Belehrad sme po obchvate preleteli bez komplikacii. Takže nakoniec sme si vybrali hraničný prechod Tompa, pred tym sme sa zastavili v Subotici na obed a pokračovali na hranicu, celkovo sme sa zdržali 45 min. čo by na Horgoši trvalo min. 3,5 hod. Po prechode hranicami to už bol len rychlo presun po Madarských diaľniciach do Miškolca a potom už len prechod do Košíc a okolo 10,30 pm sme zaparkovali doma. Takže dovolenka až na male problemy sa vydarila a zdravi sme sa vratili domov. Celkovo som prešiel 4190 km s priemernou spotrebou 8,28l/100km lpg - takže maximálna spokojnosť. Celkový čas som neriešil, keďže aj cestou tam aj cesou spať sme planovali prespať po ceste, keďže sme chceli vidieť viac len než Slnečne pobrežie.
Srpen 22, 20169 r Jozef a co teda další rok?Opět Sluneční pobřeží?Já co jezdím rád do BG už jsem po letošní dovolené prohlásil,že příští rok BG nebude a že se vydáme jinam.Kam ještě nevím,ale rád bych oběvil něco nového.Čert ale ví,jak to ještě dopadne.A ty malto jak?
Srpen 22, 20169 r Autor no, já prohlásil po návratu, že příští rok bude nějaké Maďarsko, bo tam máme stravu vyzkoušenou a nic nám nedělá
Srpen 23, 20169 r Na budúci rok bude pravdepodobne Chorvatsko, alebo Grécko, ešte to nie je rozhodnute, ale v Chorvatsku sme už boli 2x tak nas to taha viac k tomu Grecku. No veď uvidíme.
Srpen 23, 20169 r Autor tak do Chorvy my asi nee, bo moju bych už asi nedostal na dovolenou, kde by jsme si museli zase sami vařit a chodit v Chorvě na jídlo, no i s ubytováním to už by byl majlant ... to už by vyšlo nastejno letět někam s all inclusive ... ale bůhví co bude příští rok, je v plánu obnova vozového parku, tak třeba ani dovolená nebude
Srpen 24, 20169 r Autor mimochodem Jirko, nevím proč, ale pořád mi doma leží 5ti-letá Plíska, ledaže by jsi z ní chtěl udělat šestiletou a více
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.