Didaktis Vloženo 24. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2016 Koupil jsem ojetou Octavii II s motorem 1.6 MPI rok 2004. Přešel jsem na ní z jedničkové Octavie se stejným motorem. Má najeto dle tachometru 140.000. Podle prověření by to mělo tak nějak sedět. Problém je v tom, že oproti jedničce je to strašně líný. Především do kopce se to strašně trápí. A dost to žere. Trasu Praha - Hradec Králové po okreskách jsem s jedničkou jel do 6 litrů a teď to jezdí za 8 a víc. Máte někdo nějaké postřehy, co by mi pomohli, než s tím zajedu do servisu? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rocker Vloženo 25. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2016 Ahoj, partnerka má Octavii 2 Tour, MR 2011, se stejnou motorizací. Srovnání s O1 nemám. Ale obecně mohu říct, že O2 není do kopce a zvlášť naložená žádný závodník. Co se týká spotřeby, je to auto hodně citlivé na plyn. Podle PP umí jezdit jak za 6.1 (když řídím), tak za 8.0 l (když řídí partnerka). Pokud v autě ještě nemáš, doporučuji dodělat tempomat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 25. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2016 Didaktis : nádhernej název tématu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Didaktis Vloženo 25. Červenec 2016 Autor Sdílet Vloženo 25. Červenec 2016 Rocker: Já vím, že to není závodník...ale to co jsem s jedničkovou octou se stejným motorem vyjel na 5, tak tady na 4 a někdy i trojku....jinak jezdím pořád stejně. V autech se vůbec nevyznám, on se tam nechá dodělat tempomat? Co stojí taková sranda? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Didaktis Vloženo 25. Červenec 2016 Autor Sdílet Vloženo 25. Červenec 2016 Luďa: název tématu odpovídá problému. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 25. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2016 Evidentně ti auto jezdí, takže název " nejede to " je trošku zcestnej. Lepší by třeba " oproti OI netáhne, nemá výkon a tak. Jinak co čekáš že auto udělá až namontuješ tempomat? Že pojede líp? Nebo ti klesne spotřeba? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Didaktis Vloženo 25. Červenec 2016 Autor Sdílet Vloženo 25. Červenec 2016 (editace) Luďa: Nevím co mám čekat. Reaguji na radu Rockera, pokud sis nestačil všimnout. Nedělej ze mě laskavě de.ila, fakt to nemám rád. Editováno: 25. Červenec 2016, autor: Didaktis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 25. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2016 Nedělám z tebe debila. Jen se ptám co vod toho čekáš v souvislosti s tím, že ti auto nejede. Ale máš pravdu, otázka měla směřovat na Rockera co to v souvislosti z tvojou otázkou vyřeší. Jinak lenost-zdechlost motoru se řeší ve vyvěšeným tématu http://forum.skodahome.cz/topic/8948-16-mpi-75-kw/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rocker Vloženo 25. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2016 Didaktis: Tempomat se tam dá dodatečně domontovat. Vzhledem k tomu, že máš poměrně staré auto, bude pravděpodobně stačit vyměnit jen levá páčka a nikoliv celé soupáčí jako u mladších ročníků Octavia 2. Na druhé straně je vysoce pravděpodobné, že možná budeš muset také vyměnit podvolantovou jednotku a možná doplnit ještě nějakou kabeláž. Přesně Ti to ale neřeknu, protože já to řešil u MR 2011 a tam je situace jiná. Takže hledej tady na fóru. Tedy až začně vyhledávání zase fungovat, což bude, jak se zdá, Bůh ví kdy. Pokud se tady budeš ptát konkrétně těch zkušenějších, snaž se na první pokus "trefit" do správné podpoložky v dané sekci, aby z toho někteří jedinci neměli smrt. S tempomatem by Ti podle mé vlastní zkušenosti měla klesnout spotřeba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Didaktis Vloženo 25. Červenec 2016 Autor Sdílet Vloženo 25. Červenec 2016 Luďa: Fakt je ten, že v souvislosti se spotřebou jsem našel x příspěvků s radou: zkus tempomat. Jelikož jsem laik nechám si poradit. A jelikoš jsem línej, nechtělo se mi projíždět mraky vláken a příspěvků. Díky za odkaz...mrknu se :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 25. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2016 Na montáž tempomatu tady téma taky je, ale vyhledávání momentálně nic moc, tak pojeď sekci elektrika. Pro Rocker: nejde o smrt, ale sám viíš že tady je teď "trošku" chaos a bordel, takže co nejpřesnější název tématu a vhodná sekce hodně pomůžou, když je teď vyhledávání naprd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 26. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2016 Upraven název tématu. A Didaktis přemůže svoji lenost a bude pěkně hledat. Jinak to tady nejde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hunterkyjov Vloženo 26. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2016 dvojkova octavka vazi vic KG a pokud to trapis pod 3000ot/min tak to nepojede a nepotahne do kopce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Didaktis Vloženo 26. Červenec 2016 Autor Sdílet Vloženo 26. Červenec 2016 Pawouk: Didaktis nic nepřemůže. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 26. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2016 Nepřemůže = nebude zde fungovat. Jak prosté. Pravidla fora jsou jasná. Tečka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Didaktis Vloženo 26. Červenec 2016 Autor Sdílet Vloženo 26. Červenec 2016 Pawouk:No to nevím jestli přežiju . Mimo to, vyhledavani nefunguje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 26. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2016 Pokud tedy nemáš zájem o řešení tvého problému, tak to řekni rovnou. Zamáznu to tady a bude klid. Rozšířené vyhledávání ovšem funguje. A samozřejmě můžeš procházet přímo sekci elektrika. Tímto tuto debatu končím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Didaktis Vloženo 26. Červenec 2016 Autor Sdílet Vloženo 26. Červenec 2016 Pawouk: Já rozhodně nedebatuji :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.