Publikováno Červenec 25, 20169 r Ahoj, chci se zeptat, par LPG aut už jsem měl... Ale až ted nedavno mi hlavou proběhlo něco..... Vetšina aut co jsem měl neměla přimazávání ventilů (Flash Lube atd), a byly to klasicky atmosfericky (podtlakovy) motory. Ted mam ale oktavii 1,8T a tam přimazávání ventilů. Chci se ale zeptat fajnšmekrů a montážníků, protože mi to trochu popírá rozum :-) Má to cenu tam toto přimazávání mít? Protože jestli tomu dobře rozumim, tak u turbomotorů to přimazává defakto jen na volnoběh a nízkém zatížení kdy je v sání podtlak. ALE naopak při vysokem vykonu kdy by to bylo potřebnější tak podle mně se nic nemaže, a naopak přetlak z turba tlačí vzduch co hadic od přimazávání a tím pádem to pak i na volnoběh trvá než si to zase olej přisaje. Chci se zeptat jen ze zajímavosti jak to řeší montážníci? Popřípadě to neřeší? A je to tam teda vlastně k něčemu???
Červenec 25, 20169 r Stačí snad jedno téma nemusíš jich mět 8. Vím že fórum blbne, tak chvilku počkej.
Červenec 25, 20169 r Autor Kdyby blblo.... Ale mně se to cely kouslo a nedělalo to nic. Az ted se mi povedlo přihlasit :-( Jinak ještě teda k tematu.: Já to ted pořešil po svym a dal jsem do hadičky přimazávání zpětnou klapku aby to turbo nemělo kam tlačit vzduch. Ale fakt by mně zajimalo jak to řeší firmy apod a jestli to někoho taky zarazilo jako mně.
Červenec 26, 20169 r v případě turba jedině tlakové elektronické přimazávání, ale v případě motoru není absolutně nutné, jelikož tyto motory mají hydroštely na ventilech.....my to řešíme s BRC max. přívstřikem benzínu při vysokém zatížení a nikdy nebyl žádný problém....
Červenec 26, 20169 r Autor Díky pánové za objasnění. S tím přívstřikem si budu možná pak taky hrát, až zajedu motor po GO. Mám Magic 4 a koukal jsem že tam ta funkce je. K tomu i to přimazávání mám, sice podtlakovy ale jak jsem psal, dal jsem tam zpětnou klapku aaspon.
Červenec 30, 20169 r No tak už podle logiky tak jak popisuješ... Na turbo dát podtlakové přimazávání uměli jenom nejmenovaní "ocasové" z Brna. Nikdo neuvažoval nad principem funkce. Naštěstí firma prej už zkončila...bylo to pouze mazáni medu kolem huby zákazníkům... Upraveno Červenec 30, 20169 r od PauLofWoCC
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.