Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj, chci se zeptat, par LPG aut už jsem měl... Ale až ted nedavno mi hlavou proběhlo něco.....

Vetšina aut co jsem měl neměla přimazávání ventilů (Flash Lube atd), a byly to klasicky atmosfericky (podtlakovy) motory.

Ted mam ale oktavii 1,8T a tam přimazávání ventilů. Chci se ale zeptat fajnšmekrů a montážníků, protože mi to trochu popírá rozum :-)

Má to cenu tam toto přimazávání mít? Protože jestli tomu dobře rozumim, tak u turbomotorů to přimazává defakto jen na volnoběh a nízkém zatížení kdy je v sání podtlak. ALE naopak při vysokem vykonu kdy by to bylo potřebnější tak podle mně se nic nemaže, a naopak přetlak z turba tlačí vzduch co hadic od přimazávání a tím pádem to pak i na volnoběh trvá než si to zase olej přisaje.

Chci se zeptat jen ze zajímavosti jak to řeší montážníci? Popřípadě to neřeší? A je to tam teda vlastně k něčemu???

Stačí snad jedno téma nemusíš jich mět 8. Vím že fórum blbne, tak chvilku počkej. 

• Autor

Kdyby blblo.... Ale mně se to cely kouslo a nedělalo to nic. Az ted se mi povedlo přihlasit :-( 

Jinak ještě teda k tematu.: Já to ted pořešil po svym a dal jsem do hadičky přimazávání zpětnou klapku aby to turbo nemělo kam tlačit vzduch. Ale fakt by mně zajimalo jak to řeší firmy apod a jestli to někoho taky zarazilo jako mně.

Na turba se dává elektronicky ovládané přimazávání  a ne podtlakové.

v případě turba jedině tlakové elektronické přimazávání, ale v případě motoru není absolutně nutné, jelikož tyto motory mají hydroštely na ventilech.....my to řešíme s BRC max. přívstřikem benzínu při vysokém zatížení a nikdy nebyl žádný problém....

• Autor

Díky pánové za objasnění. S tím přívstřikem si budu možná pak taky hrát, až zajedu motor po GO. Mám Magic 4 a koukal jsem že tam ta funkce je. K tomu i to přimazávání mám, sice podtlakovy ale jak jsem psal, dal jsem tam zpětnou klapku aaspon.

No tak už podle logiky tak jak popisuješ...
Na turbo dát podtlakové přimazávání uměli jenom nejmenovaní "ocasové" z Brna. Nikdo neuvažoval nad principem funkce.
Naštěstí firma prej už zkončila...bylo to pouze mazáni medu kolem huby zákazníkům...

Upraveno od PauLofWoCC

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.