Přejít na obsah

205 50 r17

kus

Doporučené příspěvky

jak to vidite s nasledujicim...

mam 1,6 74 kw, v soucasny dobe jezdim na ronal kolech, 205 55 r16 a rad bych 17ky, ale dodrzet 205 sirku gumy, nechci aby sla zase spotreba nahoru, oproti 195 je 205 u mne tak 0,4 litru/100 po meste a po meste jezdim porad, proto zvazuju stejnou sirku, jen vyssi disk, coz udela sluzbu vzhledu a spotreba zustane, otazkou je, jak je tenhle rozmer bezny a jak se daji shanet jete pneu, s mojema 10tis rocne se mi novy asi nevyplati, takze jak to vidite v tehle bodech?

- cena pneumatik je normalni, nebo jako atypicky rozmer budou drazsi nez 215?

- jaky disk koupit, myslim sirku 7J 7,5J nebo 8J?

- ma tenhle rozmer nejakou nevyhodu oproti 215, tedy 205 50 r17 vs. 215 45 r17?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jak to vidite s nasledujicim...

mam 1,6 74 kw, v soucasny dobe jezdim na ronal kolech, 205 55 r16 a rad bych 17ky, ale dodrzet 205 sirku gumy, nechci aby sla zase spotreba nahoru, oproti 195 je 205 u mne tak 0,4 litru/100 po meste a po meste jezdim porad, proto zvazuju stejnou sirku, jen vyssi disk, coz udela sluzbu vzhledu a spotreba zustane, otazkou je, jak je tenhle rozmer bezny a jak se daji shanet jete pneu, s mojema 10tis rocne se mi novy asi nevyplati, takze jak to vidite v tehle bodech?

- cena pneumatik je normalni, nebo jako atypicky rozmer budou drazsi nez 215?

- jaky disk koupit, myslim sirku 7J 7,5J nebo 8J?

- ma tenhle rozmer nejakou nevyhodu oproti 215, tedy 205 50 r17 vs. 215 45 r17?

Ja mam 205/50 R17 a pohoda. Cena novy sady i s rafkama (Enzo H 7x17) me vysla na 25k, bylo to u Chara sport, takze pokud se optas v nejakym beznym pneuservisu, tak to muze bejt i levnejsi.

Odkaz ke komentáři

jasny, oni by se taky daly dat 215ky, treba sem videl uzkoprofil, tedy 215 40 17, a ty maj v podstate plochu po ktery se jede stejne sirokou jak moje 205, pro predstavu u mne 205 guma ma "treci" plochu ca 195 mm, coz zmerim jednoduse, tam kde zacina bejt guma ohoblovana zacnu merit a skoncim na druhy strane ve stejnym miste, je to taky nepresny, ale myslim ze to ale celkem sedi

takze ono kdyby byla nejaka pekna 215, tak je vyresino taky, protoze pokud jsou ty plochy stejny, pak to nemuze bejt rozdil, tu spotrebu dela jen valivej odpor...

ale s tema gumama je to nejaky divny, kamos ma treba taky 205, mne to prijde ze je hrozne uzka a kdyz sem ji zmeril tak mela tu plochu tak o 10 mm mensi, to uz mam zimaky 195...

existuje tedy na tohle nejaky pravidlo nebo neco, podle ceho zjistim jak ta guma je opravdu siroka, kdyz kupuju novou?

Odkaz ke komentáři

s jakym autem ale? s tdi co ma kroutak o 70% vyssi bych jezdil i na 225, kdyby se vesli, ale s 1.6kou... ale jak sem psal, zalezi jak je ve skutecnosti silna ta treci plocha gumy, je to tak nejak ruzny vsude, pokud je ta 215 stejne silna jako 205 tak je to pohoda, pokud bude ta 215 o ten logickej centimetr silnejsi, tak na ty 16 to urcite poznam, ja teda s prehledem citim rozdil i 195 a 205 a kdyz jeste prejdu na 215, tak sem uplne jinde, ta 1.6 je delana na 195ky a 205 je tak to maximum, pak uz je to uz fakt moc myslim, jako jezdit to bude, ale je to uz takovy trapeni vseho, pokud bych ale tedy sehnal 215 co bude uzsi, tak bych do ni sel, klidne nekdo kdo to ted cte a ma 215ky, zmerte tu plochu, hned budeme videt nejakej prumer

Odkaz ke komentáři

Tak přidám taky do placu (jakože prej odborník :D ):

-cena pneu:

běžnější rozměr je rozhodně 205/55 R16, R17 ve 205 a 215 jsou právě spíš atyp

pro srovnání: 205/55 R16 91W Dunlop SP9000 - 2821,-

Bridgestone RE050 - 2903,-

215/45 R17 91W XL Dunlop SP9000 - 4600,-

Bridgestone RE050 - 4187,-

205/50 R17 89W Dunlop SP9000 - 4626,-

Bridgestone ER300 - 4822,-

jedná se o náhodně vybrané gumy z mého e-shopu jen pro srovnání

navíc ty 17" 215/45 musíš použít se zvýšenou nosností - to je to XL v označení, protože standartní mají hmotnostní index 87, což je na Octu málo (více o rychl. a hmotn. indexech zde)

-šířka disku:

doporučená šířka disku pro pneu 205 je 5,5-7,5 palce, pro pneu 215 je to 6,0-7,5 palce (koukni tady)

a navíc se musíš řídit tím, co máš uvedeno TP

-výhody nevýhody:

auto na 17kách určitě vypadá lépe, než na 16kách, navíc je klidnější při přejezdu nerovností (méně neodpružených hmot)

co se šířky týče, širší guma je všeobecně neklidnější na podélných nerovnostech (vyjeté koleje), ale samozřejmě větší šířka=větší styčná plocha=auto lépe drží

a co se týče té šířky styčné plochy, tak to je u všech gum stejné - šířka styčné plochy je vždycky menší než uváděná a navíc je to relativní-hodně záleží např. na tlaku v pneu: přefoukneš-máš menší šířku styčné plochy, podhustíš-máš větší šířku st. plochy

Doufám, že jsem přispěl dobrou radou, když už jsem se tak rozepsal :D;)

Editováno: , autor: FRANK
Odkaz ke komentáři

jo urcite pomoh, diky, ja mel ted podobnej vylev v sekci motor u 1,6 vlnovcu vejfuku, treba taky nekdo vyuzije, no kolega vyse asi nepochopil, ale mne de vo to, abych mel na aute 17 misto 16 ale ne za cenu toho aby tam byla sirsi guma co i zase zvysi spotrebu a utlumi vykon, takze proto sem psal o ty sirce 205, jinak ze sou tyhle atyp gumy drazsi sem slysel, bohuzel, no takze nevim jak to udelam nebo neudelam

jak pises ze tu sirku ovlivnuje tlak, to bude urcite pravda, ale za predpokladu ze je +- normalni, tak se ta sirka nemuze moc lisit, nejakej milimetr, ne centak ale, to leda ze by bylo kolo zpulky prazdny¨

no a ja bych koupil gumu asi jetou, mam par znamych co do toho delaj a treba dunlopy mam za 3 litry celou sadu, letni, 205 55 16, sjety byly tak na 50 - 60 %, najel sem na nich 20 a myslim ze jeste 20 najedu, fakt drzi...

takze nehodlam kupovat novy 4 pneu za 20 litru... spis jestli sezenu zas jety pekny, ale proto sem se ptal na tech 205 50 r17, takze ty podle toho co pises asi proste nebudou...

jinak je to vubec porad stejnej prepocet 205 55 16 = 205 50 17 = 215 45 17?

mylsim tedy jestli je porad obvod kola stejnej?

Odkaz ke komentáři

ja mam Barum Bravuris 205/50 R17 93W 3700 Kč (mel jsem na ne 27% slevu od Chara sportu, heh.)

Podle zkusenosti ostatnich jsou tyhle gumy velmi kvalitni. Taxikar u hotelu, kde sem pracoval je ma mercedesu a taky si nemuze stezovat.

Editováno: , autor: gismo
Odkaz ke komentáři

navíc ty 17" 215/45 musíš použít se zvýšenou nosností - to je to XL v označení, protože standartní mají hmotnostní index 87, což je na Octu málo

Jenom bych doplnil infirmaci o indexu nosnosti.Na oktu jsou předepsány v TP pneu s indexem nosnosti 91,ale u pneu 15" a 16".Většina ale nemá 17" zapsány a pokud je chce mít ofigo,musí tak udělat na základě typového listu.V něm jsou uvedeny podmínky pro použití a jedna z informací je povolené pneu a pro rozměr 215*45*17 lze použít i index nosnosti 87(545 kg) což v pohodě na Oktu stačí.

for kus:tady si můžeš najít a porovnat alternativní rozměry pneu a ráfků

http://www.e-pneu.cz/tech_podpora.php

post-27-1159376899.jpg

Editováno: , autor: mikl
Odkaz ke komentáři

ja mam Barum Bravuris 205/50 R17 93W 3700 Kč (mel jsem na ne 27% slevu od Chara sportu, heh.)

Podle zkusenosti ostatnich jsou tyhle gumy velmi kvalitni. Taxikar u hotelu, kde sem pracoval je ma mercedesu a taky si nemuze stezovat.

Muj nazor a zkusenost je ta, ze Barum Bravuris jsou snad nejmene kvalitni pneu co jsem testnul, nejen jejich vydrzi... :(

Odkaz ke komentáři

Muj nazor a zkusenost je ta, ze Barum Bravuris jsou snad nejmene kvalitni pneu co jsem testnul, nejen jejich vydrzi... :(

nevim no, jezdim na nich trochu delsi dobu a zatim v pohode, vzorek se moc nezmensuje i pri mej piskajicich rozjezdech. Ale je znat, ze je trosicku jinej nez na zadku, ale jak rikam v pohode.

Odkaz ke komentáři

nevim no, jezdim na nich trochu delsi dobu a zatim v pohode, vzorek se moc nezmensuje i pri mej piskajicich rozjezdech. Ale je znat, ze je trosicku jinej nez na zadku, ale jak rikam v pohode.

Maji na letnaky ponekud mekci smes nez by bylo vhodne!

;)

Odkaz ke komentáři

To že se Barum poslední dobou zlepšil ještě neznamená, že je to dobrá guma v porovnáná s ostatníma i když pro někoho kdo jezdí normálně může být vyhovující. Na druhou stranu, ani značka někdy nezaručuje kvalitu. Táta má na A3 Michelin Pilot Primasy 225x45x17 a je to s promunitím sračka. V současné době u mě vedou Pirelli PZero Rosso. Když vezmu poměr kvalita, cena a výdrž. Platil jsem za 225x45x17 právě zhruba těch 3700....

MK

Odkaz ke komentáři

To že se Barum poslední dobou zlepšil ještě neznamená, že je to dobrá guma v porovnáná s ostatníma i když pro někoho kdo jezdí normálně může být vyhovující. Na druhou stranu, ani značka někdy nezaručuje kvalitu. Táta má na A3 Michelin Pilot Primasy 225x45x17 a je to s promunitím sračka. V současné době u mě vedou Pirelli PZero Rosso. Když vezmu poměr kvalita, cena a výdrž. Platil jsem za 225x45x17 právě zhruba těch 3700....

MK

mno abych ti rekl, ja normalne nejezdim. Fakt to mam spis na sportovni jizdu. hrabani me obcas nemine. Fakt ty gumy zatim v pohode.

Odkaz ke komentáři

Měl jsem 205/55 16" a už dvě sezony mám 205/50 17" a pohoda! Změna oproti 16" co se týká tvrdosti tak není znát, ale drží to znatelně líp!!!

Ale to přisuzuju spíš lepším pneu Dunlop SP sport 9000.

Jak je sjedu tak tam jdou urcitě 215/45 17" to bude ještě lepší! lol:rock::rock::rock:

Odkaz ke komentáři

podle ceho se ten index nosnosti pocita? vaha na predni napravu/2 ? to by pak ale museli vsechny psany pneu v TP pro oktu mit stejnej index, coz nemaj, tak nevim, jak to vidis?

Řekl bych,že index zatížení pneu musí odpovídat alespoň polovině maximálního zatížení nápravy s vyšším povoleným zatížením(uvedeno v TP).

Co se týká zápisů pneu a indexů v TP,tak já tam mám 15" a 16" standardně s indexem 91.(podívej se namátkou na některý z e-shopů,15" pneu s indexem pod 91 se snad ani nedělá)

Dodatečně jsem nechal dopsat na základě typových listů.

205/50/17 - 89

215/45/17 - 87

225/45/17 - 90

225/40/18 - 88

Odkaz ke komentáři

ja si taky myslim ze to ma bejt ta polovina, ale proc je u 15 a 16 kolem 91 a u 17 89? to nema logiku

jinak doufam ze tam ty kola vlezou, do '98, mam to snizeny jeste o 35mm

Tak s tím si hlavu nezatěžuji,logiku to opravdu nemá ale asi se v daných rozměrech vyrábí opravdu pneu jen s určitými indexi a ne s celou škálou.Jako podstatné vidím,že všechny podle povoleného zatížení splňují to co mají.

Mám taky sníženo.

Odkaz ke komentáři

mám na 1.6 v předu 205/45 16 a vzadu 205/50 16 a spokojenost, možná ten předek dám taky na 50 profil, moc moc tvrdý zbytečně. spotřeba? jestli tak o 0.1, max 0.2 l

Když už pominu,že na každý nápravě máš jiný rozměr a ještě oba nevhodný,tak ti asi musí dost kecat tacho. :wacko:

Odkaz ke komentáři

mám na 1.6 v předu 205/45 16 a vzadu 205/50 16 a spokojenost, možná ten předek dám taky na 50 profil, moc moc tvrdý zbytečně. spotřeba? jestli tak o 0.1, max 0.2 l

Když už pominu,že na každý nápravě máš jiný rozměr a ještě oba nevhodný,tak ti asi musí dost kecat tacho. :wacko:

A musi to v tech podbezich i divne vypadat ;)

Odkaz ke komentáři

no, nevypadá to nejlíp, proto jsem ten zadek přezul na větší profil. auto se bude ještě snižovat, takže zase taková hrůza to snad už nebude. že mám jiný kola na obou nápravách? na nápravě jsou rozměry shodný, to už mám za poslední 3 měsíce zkontrolovaný xkrát a nikdy nikdo neprudil, ikdyž se sám divím. tachec proměřuje, to vím , přidává tak kolem 10% navíc, což se někdy hodí

Odkaz ke komentáři

no, nevypadá to nejlíp, proto jsem ten zadek přezul na větší profil. auto se bude ještě snižovat, takže zase taková hrůza to snad už nebude. že mám jiný kola na obou nápravách? na nápravě jsou rozměry shodný, to už mám za poslední 3 měsíce zkontrolovaný xkrát a nikdy nikdo neprudil, ikdyž se sám divím. tachec proměřuje, to vím , přidává tak kolem 10% navíc, což se někdy hodí

No po snizeni to bude v pohode, bych rek -_- Si tim tak trochu vyrusil promerovani tachace, coz? :palec2:

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...