pitrb100 Vloženo 1. Srpen 2016 Vloženo 1. Srpen 2016 Dobrý den, mám Fabii 1,9 SDI,při venkovní teplotě + 20 stupňů a ujetí 40 km se motor zahřál jen na cca 80 stupnů. Při stání u přejezdu,za dobu než projel vlak dokonce spadla na cca 70. Termostat jsem měnil cca před 3 lety,tehdy pokud si dobře pamatuji v létě nebylo poznat nic,projevovalo se to až v zimě - motor se zahrál na 70 a dost :-). Den předtím jsem měnil olej + vzduch filtr. Při výměně vzduch filtr jsem si oddělal teplotní čidlo na sání... Nemohlo se nějak "pokazit" . Nevíte někdo podle čeho se řídí ventilátor chlazení nebo jak se docíli toho,že teplota vody je stále 90?Kdyby se vypínal a zapínal ventilátor,tak by podle mě teplota trochu kolísala a nedržela pevně na 90. Má myšlenka je,že rychlostí ventilátoru chlazení.... Který by mohl být řízený jak teplotou voda,tak teplotou venkovní (to by mohlo být to sání) Termostat u tohoto typu motoru pouští do velkého okruhu při jaké teplotě? Když jsem se díval do schematu,tak před ventilátorem je F18 (termospínač ventilátoru chlazení) . Nevíte jak funguje,případně kde je umístěn? Předem děkuji za odpověď :-) Citovat
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 1. Srpen 2016 Vloženo 1. Srpen 2016 Nešpekuluj a znovu vyměň ten termostat - vadnej může bejt klidně i nově koupenej kus, obzvlášť jestli to je polská vosková srágora ... Citovat
Wittmann Vloženo 1. Srpen 2016 Vloženo 1. Srpen 2016 termospínač ventilátoru je umístěn na chladiči, funkce se liší podle toho jestli auto má či nemá klimatizaci. S čidlem sání nijak nesouvisí. V každém případě bych začal výměnou termostatu, tipuju, že je permanentně otevřený. Citovat
pitrb100 Vloženo 1. Srpen 2016 Autor Vloženo 1. Srpen 2016 Děkuji za rady, auto má manuální klimatizaci... Termostat jsem dával originál..... Kdyby jsem se den předtím nehrabal v motoru,asi bych začal termostatem... Tak snad jde o schodu náhod a bude to jen ten termostat :-) Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.