Listopad 18, 201212 r Autor Takže sviečky vymené, zapaľovacie káble tiež, rovno som menil aj rozvody, pretože nap. kladka nejak pískala. Ale problém ostal. Motor pri zohriatom voľnobehu už ide úplne plynulo, pred tým som pociťoval jemné vybrácie. Ale ranný štart je na prd. Jednoducho motor chytne síce hneď, vybehnu ot. na 1100 asi na 1 sek. a potom padnú na 500 a motor vibruje jak sviňa asi tak 30 sekúnd, kým sa trocha nezohreje a potom je všetko OK. Babo raď. Diagnostika čistá. Ěšte ma napadá zap.cievka a čítal som že niekomu pomohla aj výmena čidla otáčok vačky, alebo také niečo. Čo vy nato? Dík
Listopad 18, 201212 r Měl jsem stejný problém se studeným startem,v servisu nic nenašli,diagnostika čistá ,nastavení řídící jednotky v pořádku,takže jediné co mi naučtovali bylo vyčištění škrtící klapky,která byla dost zanesená a od té doby startování je bezproblémů.
Listopad 19, 201212 r studený start s klapkou nemá nic společného, museli ti něco naúčtovat, aby nedělali práci zadarmo, protože nic nenašli, je to ve složení směsi, tím se rzhazje benzínová mapa, taky se stává, že když je v nádrži dlouho benzín, stárne, pak auto po nastartování smrdí jak kdyby jelo na petrolej....taky může propouštět vstřik plynu, po vypnutí klíčku dojde ke zvýšení tlaku a vstřik propustí plyn, je to hlavně u těch Valteků....je toho víc na co se zaměřit, není to závada na 10 minut...
Listopad 20, 201212 r Autor Ak by mi prehrali novy soft. RJ a vypol by som plyn, mohol by ten štart byť lepší? Benzínová mapa tým novým soft. by už mala byť dobra, teda ak to je v tej mape. Stojí to za pokus?
Listopad 20, 201212 r nechápu, proč to někomu nezavezeš, kdo tomu rozumí... co tak čtu, tak jsi vyměnil kde co a nic, nevím sice, jak si na tom s vybavením a zkušenostmi, ale dle mě měníš a zkoušíš co ti tak kdo poradí a nakonec na tom po..eš i to, co mohlo být i dobré... vemu auto, odvezu to třeba někomu zde z fora, necham to tam, at to proklepne, zaplatím a jedu.. sorry, ale to je můj názor, každopádně ti přeju hodně úspěchů... za to, co jsi do auta nastrkal výměnou kde čeho bys to už možná měl opravené u někoho, kdo ví jak postupovat, má díly na výměnu a hlavně ví kam šáhnout- takový to Pepa říkal, že by to mohla byt klapla a Franta prej i vstřiky.. to je akorát tak naprd... Upraveno Listopad 20, 201212 r od JirkaBrno
Listopad 21, 201212 r Autor Veď áno, pre mňa by to bolo to najjednoduchšie. Bolo to už asi v piatich servisoch, z toho v dvoch škoda servisoch a nič s tým nevedia spraviť. Vždy povedia že všetko je OK. Preto hľadám nejaké rady práve tu. Výmena sviečok, zap.káblov a snímača teploty nieje zas až tak veľa. Čítal som už aj iné story ohľadom vyriešenia problému a nakoniec to bola banalita, ktorú vyriešili práve na fóre.
Prosinec 3, 201212 r Tak ja zase malinko napovim vsem co maji spatne ranni starty, tyka se to Octavia EU 2 a 3 (D3) s jednou sondou,tedy bez EOBD. Na Fabii hodim pozdeji Kdo tomu rozumi at cte dal Kanal 11, pole 2 - zde je zobrazen prubeh adaptacni hodnoty na volnobeh !!!! Studeny motor, lambda regulace vypnuta Pozitivni adaptace je + X ms = adaptovana doba vstriku je kratka, skutecna doba musi byt delsi aby bylo dosazeno 1 Negativni adaptace je - X ms = adaptovana doba vstriku je dlouha, skutecna doba musi byt kratsi aby bylo dosazeno 1 _____________________________________________________________________________________________________ Kanal 11, pole 3 - zde je zobrazen prubeh adaptace pri castecnem zatizeni !!!! uplne stejne zneni co jsem napsal nahore ___________________________________________________________________ dale kdo se ridi korekci lambdy na 099 kanale, radek 4, 000000111 - posledni bin kolisa mezi 1 a 0 (1 bohata, 0 chuda smes), tak pozor !! Pri zobrazeni bohate smesy RJ motoru plni chudou smes a pri zobrazeni chude smesy, jednotka plni smes bohatou. Upraveno Leden 27, 201312 r od Host
Prosinec 8, 201212 r Kluci. já mám golfa 1.6 16V 77kW s LPG už 10 let a mám ten samej problém, co máte z toho. Je to daň lpg zřejmě. Mám v autě vyměněnou veškerou elektroniku - klapka, 2x lambda, 4x cívka na svíčku, svíčky, teplotní čidlo, MAP senzor. Čištěn egr, kontrola podávacího čerpadla, vstřiků, vše OK i po elektrické stránce. Měřeny odpory kabeláže k ŘJ. Motor perfektně šlape, nežere olej, spotřeba LPG Prostějov- Brno Královo pole dlouhodobě 8,5L/LPG a to že jezdím ve špičku. Ale ráno to startuju jako kolovrátek, závidím škodovkám jak krásně chytnou. Mám uchlastané svíčky, je to přesně těma mapama. Musím startovat s plným plynem - kdyby ne, startér točí dokud by se snad nevybila baterka. Tak na 5 pokus to jede. Pak musím nechat na volnoběh, protože je to tak uchlastané, že kdybych šlápl na plyn, chcípne to. Pomůže na chvilku vymazat ty adaptační hodnoty jak je výše, ale ne na dlouho. Jinak při tom startu nebo prvním otočením klíčku mi vždy ukazuje LPG ptrázdnou nádrž, ikdyž je plná. To se mi taky nestalo nikdy, ale teď pravidelně, pak to naskočí - nevíte někdo čím to? Kdyby měl kdokoli radu, rád uvítám Upraveno Prosinec 8, 201212 r od tomakecTD
Prosinec 9, 201212 r neznam 1.6 16V ale mozna bych zkusil prehrat u volkswagenu software v ridici jednotce... pripomina me to totiz hodne problemu jak u motoru 1,4V 16v 55/74kW kde taky nakonec pomohlo jen aktualizace ridici jednotky. Ale ber to ode me jako podmet k dalsi podrobnejsi reserzi nez jako zarucenou radu...
Leden 20, 201312 r tomakecTD napis me do SZ podrobne info o LPG systemu Upraveno Leden 20, 201312 r od Host
Leden 25, 201312 r Kluci. já mám golfa 1.6 16V 77kW s LPG už 10 let a mám ten samej problém, co máte z toho. Je to daň lpg zřejmě. Mám v autě vyměněnou veškerou elektroniku - klapka, 2x lambda, 4x cívka na svíčku, svíčky, teplotní čidlo, MAP senzor. Čištěn egr, kontrola podávacího čerpadla, vstřiků, vše OK i po elektrické stránce. Měřeny odpory kabeláže k ŘJ. Motor perfektně šlape, nežere olej, spotřeba LPG Prostějov- Brno Královo pole dlouhodobě 8,5L/LPG a to že jezdím ve špičku. A když vymazeš adaptace a pak jezdíš jenom týden nebo dva na benzín....furt se to zhoršuje ty starty?
Březen 17, 201312 r Nazdar, tak trochu nové pozorovanie, nedávno nám na 1,6 AKL praskla tá plastová príruba chladiacej kvapaliny kde je osadené teplotné čidlo, ako som to rozoberal, tak som si povedal že rovno vymením pri jednej špine aj tesnenie pod vekom ventilov, olej už stade po skoro 370tkm tiekol prúdom, a keďže tie studené ranné štarty zlostili tiež, s autom sa po naštartovaní prakticky nedalo normálne rozbehnúť tak aj kontrola benzínových vstrekovačov, celého sania a senzorov, no a ako bolo sanie dolu tak som objavil že tie tesniace krúžky medzi hlavou a sacím potrubím sú úplne skamenelé, prakticky tvorili s plastovým výliskom sania monoblok, tak výmena za nové. Hneď som zmeral aj komresiu, celkom ma prekvapilo že po tých kilometroch bola medzi 12,5 až 13,7 bar, čo je podla DP hodnota nového motora, tie benzínové vstrekovače boli bez problému, tesné, rozstrek rovnomerný. Po zložení motora som ešte prispôsobil škrtiacu klapku (čistil som ju, keď už bola vonku) a vymazal adaptačné hodnoty, no a čo ma prekvapilo tak studený štart bol úplne v poriadku, bez kýchania, prskania, no a aj po prejdení viac ako 500km to zatial funguje, aj pri tomto ochladení. Tak ten prolematický štart a beh studeného motora bol v mojom prípade s najvyššou pravdepodobnosťou spôsobený netesným saním, tie skamenelé gumové krúžky...predchádzajúce pokusy s mazaním adaptačných hodnôt, rôznymi úpravami nastavenia LPG nemali efekt...
Březen 19, 201312 r ty tlaky jsi měřil na teplém motoru? Pokud ne, tak ty hodnoty ber s rezervou, měly by se měřit na zahřátém motoru.
Září 20, 201312 r Prvý krát som to meral na studenom motore, nedávno som to premeral ešte raz na zohriatom, rozdiel tam bol iba minimálny, tak asi desatina baru...
Listopad 17, 201311 r Ahoj, uz jsem to tu pred nejakou dobou resil- viz sekce stag 300. Mam podobny problem a uprimne uz zvazuji to, ze lpg necham vymontovat, auto prodam a zkusim zastavbu v jinem aute. Ale jak to tu ctu, tak si nepomuzu. Problem se evidentne tyka ruzne skaly vozu, vyrobcu a systemu. Auto jezdi na plyn super, spotreba je skvela, ale ty studeny starty to je zabijak motoru, mych nervu a zrout penez. Kolikrat uz jsem auto mel na "oprave" ktera fungovala par tydnu a vzdy se zavada vratila do "normalu". Ostatne vetsina lidi, s kterymi jsem mluvil a mela lpg uz do nej potom nesla, proc asi, kdyz je to tak vyhodne? Vice resim zde http://forum.skodahome.cz/topic/39218-problem-stag-300/?p=1835713 Je prilozene i video ze startovani. Upraveno Listopad 17, 201311 r od novak
Listopad 17, 201311 r Novak- No hlavně nehledej problém v LPG,z Tvého videa je vidět že je problém v benzínovém systému,já mám sice fabku 1.4 -LPG stag a měl jsem podobný problém ,několikanásobné starty(6-8 x) jsem vyřešil vyčištěním klapky,pak jsem startoval skoro pokaždé max. nadvakrát,což bylo lepší ale nebylo to ono,taky jsem povymněnoval ke co až jsem natankoval 100okt.benzín tak od té doby studené starty perfektní(předtím jsem tankoval každý měsíc na shellce 10l ),mimochodem každý start v automatickém režimu je na benzín,jen mně napadla jedna věc mně pokud otevřu dveře řidiče benzínové čerpadlo je slyšet jak se zapne a natlakuje potrubí a to samé když dám klíč do první polohy,tobě by to mělo dělat podobně...
Listopad 17, 201311 r Kimber: opravdu si myslim, ze problem je v lpg vs benzin. Benzin tankuju kazdy mesic cca 10l, Na95 takze nejaka obmena tam je. Zkusit to muzu, i kdyz to bude dalsi z pokusu. Kde tankujes 100 oktan, kolik stroji litr a opravdu ve 100okt nejsou zadne bioslozky?? Cerpadlo se ozve-natlakuje pri zapnuti polohy 1 asi na 2 vteriny. Po nastartovani normalne bezi. Upraveno Listopad 17, 201311 r od novak
Listopad 18, 201311 r Osobně si myslím, že když zastavíš na nádrži přívod LPG, auto necháš blavkat na volnoběh dokud se zbytek LPG z trubky nevypotřebuje a pak to přepneš na benzín a budeš jezdit cca 300km na benzín......pokud je to LPG vinou, problém by se měl ztratit. Poté bys mohl řešit LPG. V opačném případě by to mohli být vstřiky BA, čerpadlo BA, chyba načtení špatných hodnot čidel motoru pro řízení směsi - doporučuju měřit na studeném motoru. Variant je hromada, teď mě víc nenapadá.
Listopad 18, 201311 r jesli si matně vzpomínám, že se novakovo auto řešilo...osobně si myslím, že je to buď celé špatně nastavené nebo už propouští vstřiky, ale bez diagnostiky se to stejně nezjistí, uháněj toho plynaře co ti namontoval, pořád dokola, uvidíš, že se mu to za párkrát podaří vyřešit..jak jinak, nebo si nech radit tady, vyměňuj,cpi do toho další věci a peníze...o to hůř a déle se pak bude dávat dohromady plyn....to znám z praxe, pak se nakonec člověk neví čeho chytit, protože je půlka auta povyměňovaná- a problém pořád stejný....
Listopad 18, 201311 r Pokud je mi znamo, tak mi pan monter nikdy nemenil filtr.....myslíš LPG filtry?to si snad hlídáš sám ne ?Já pokud mám najeto 14 t. km od poslední výměny filtru tak zajedu za plynařem at mi vymění filtr plynné fáze a udělá revizi s razítkem do přílohy TP. Sám od sebe ti to měnit nebude...ještě jedna věc ,sice taky mám Stag jako ty,ale neuvědomil jsem si že máš asi valteky které můžou propouštět,které já nemám(mám Hany),Jinak to tvoje video je přesně jako můj problém před rokem-nekonečné studené starty vyřešeno autor.servis škoda -zanesená šrtící klapka,letos v říjnu skoro přesně po roce úplně stejný problém(najeto od vyčištění asi 22000km) tentokrát místní servis a opět hodně zanesená klapka,něvěřili že byly čištěná loni,po vyčištění starty většinou napodruhé po natankování 100ok vervy starty perfektní.Vím Karle, podle tebe klapka se starty nesouvisí,ale mně to pomohlo -dva různé servisy stejně vyřešený problém. Já jen popisuji jak se mi podařilo vyřešit můj problém,možná že to Novákovi pomůže možná ne . Ta 100 okt.verva neobsahuje biosložku a dováží se z Rakouska a rozdíl cenový je asi 2,5 kč na l, takže za měsíc zanedbatelná částka.No rozhodně když natankuješ plnou 100okt. a jak píše Paul najet jen na benál aspon 300km motoru neuškodí. Upraveno Listopad 18, 201311 r od Kimber
Listopad 18, 201311 r Karle mas pravdu, resilo vyresilo vzdy docasne. Cistila se dokonce benzinova nadrz - byla venku s auta. Byl v ni samy slem, nikdo nevi, kde se vzal. Take to vypadalo jako jeste voda s blatickem + rez. To uz se ted k motoru nedostane, benzin jede pres papirovy filtr a nadrz a jhadice jsou lepe utesnene. Jak se meni filtry u LPG nevim a predpokladal jsem a take mu to rikal, at se koukne , zda nepropousti membrana lpg ci co ja vim. Ale porad asi zaslepene mi tvrdi jako vsichni, ze problem je v benzinu. Ale nikdo mi neporadil, at dam 100 oktan, ktery nemeni po par mesicich vlastnosti, protoze v nem nejsou "eko" slozky. Jak casto se meni lpg filtr netusim, ani nevim, kde se nachazi a sam to menit nechci. Vstriky tam jsou podle dokumentace Giac 01, nevim co to je za typ. Revizi delam kazdy rok, ale nevzpominam si, ze by mi delal neco vic nez kontrolu, napojeni na pc a zkousku tesnosti lpg pomoci meraku. Ted budu jezdit par set km na benzin. Vyjedu 95 az na dno, vycistim nadrz do sucha a dam Verva 100 a uvidi se. O cenu nejde, maji ji za 38 kc, cca o 2 kc drazsi nez jejich 95. Spis mi jde o to, ze tomu moc neverim, ze pomuze. Protoze pokud by to bylo takovou trivialnosti jako zku... benzinem s bioslozkou, tak bych si rval vlasy, ze jsem se to nedozvedel drive. Mel jsem za to, ze ty slozky davaji do vsech benzinu. Upraveno Listopad 18, 201311 r od novak
Listopad 19, 201311 r Motor již mám dost vyběhaný a startování mám hodně háklivé na vlastnosti benzínu. Od většiny pump mi to chcípe, škytá atd. U jiné startuje na ťuknutí a hned jedu. V posledním roce tedy beru buď v Polsku u "Horexu", nebo u Eurooilu ten dražší (myslím "Optimal" nebo tak nějak).
Listopad 19, 201311 r u Fiatů tvého typu je problém v tom, že pod autem stačí když praskne gumová hadice pro plnění paliva, navíc tam bývá víko, které přestane těsnit (myslím že je pod ním čerpadlo), a pak za deště dse do nádrže dostává voda se vším, čím auto projede...,můj mechanik je kdysi měl, taky čřešil "zatékání" do nádrže...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.