Kraso Vloženo 2. Prosinec 2016 Vloženo 2. Prosinec 2016 2 hours ago, Prochaine said: Ale co když je auto kvůli DSG převodovce třeba o 50 kg těžší? To pak vyšší spotřeba smysl dává, ne? Dovolil jsem si zalozit nove tema, protoze toto tema zajima a v puvodnim jsme byli off-topic. Zajimalo me, proc ma automat predkolka vyssi spotrebu nez manual, kdyz automat by mel mit "idealni" razeni. A odpoved na Prochaine: Me to smysl porad nedava. 50kg neudela dle meho nazoru u auta v prumeru s 1.6 tuny pohotovostni hmotnosti a 2.1 tuny celkove hmotnosti takovy rozdil, aby musel byt automat papirove o 0.5l vyssi v kombinovane spotrebe, realne pak mozna jeste vic. Citovat
foxdivemaster Vloženo 2. Prosinec 2016 Vloženo 2. Prosinec 2016 spojky jsou v oleji,vetsi odpor-ztraty,dale automat neni robot co vidi co je pred tebou takze ty s manualem davas uz 6 dsg treba terve 5 atp,a kde jsi dosel na to ze automat ma idealni razeni? Citovat
5icz Vloženo 2. Prosinec 2016 Vloženo 2. Prosinec 2016 Je to docela zahada, 50KG je nic a projevi se to jen ve meste. A aby spojky v oleji delaly takove ztraty, ze to zere o 0.5l vic, tak to mi prijde jako hodne velka ztrata. Zase je pravda, ze sucha DSG7 oproti manualu spotrebu snizuje. Citovat
Kraso Vloženo 2. Prosinec 2016 Autor Vloženo 2. Prosinec 2016 6 hours ago, foxdivemaster said: spojky jsou v oleji,vetsi odpor-ztraty,dale automat neni robot co vidi co je pred tebou takze ty s manualem davas uz 6 dsg treba terve 5 atp,a kde jsi dosel na to ze automat ma idealni razeni? Tim idealnim razenim mam na mysli, ze automat by mel v dnesni dobe dokazat radit dle presne danych otacek a tedy by u nej nemelo dochazet k vytaceni ci naopak podtoceni motoru, ktere vzdy melo vliv na vyssi spotrebu (nemluve o vyssi zatezi na vlastni motor a jeho zivotnost). Je to neco jako eko mode v manualu, kdy se na displeji zobrazi tip, kdy uz je cas preradit na jiny rychlostni stupen a i kdyz se drzim nekde kolem 80% efektivity, tak jako cloveku se mi nikdy nepovede udelat 100%, to dokaze jenom stroj. Navic automaty jsou uz dnes standardne delane se 7mi a uz se pouzivaji i 8mi stupnove prevodovky, kde vyssi pocet prevodovych kol -> rychlejsi razeni -> vetsi rozlozitelnost rychlosti -> mensi otacky -> nizsi spotreba. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.