houska95 Vloženo 17. leden 2017 Sdílet Vloženo 17. leden 2017 Dobrý den, asi před měsícem se mi povedlo trochu zahrabat moji O2 na horách ve sněhu. Nakonec jsem auto vyhrabal, ale trošku jsem asi připálil spojku, trošku to smrdělo, ale nic strašného. Bohužel poslední dny pozoruji, že se změnilo trochu chování spojkového pedálu. První asi 2 cm jde pedál jakoby na prázdno a je hrozně lehký a až poté začne mírný odpor spojky. Při pouštění pedálu zase když pouštím spojku tak pedál jakoby kopne do nohy. Jinak nepozoruji žádné problémy, žádné prokluzování apod. jen toto. Může to mít nějakou souvislost, popř. kde může být přímo problém? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 17. leden 2017 Sdílet Vloženo 17. leden 2017 Mohl by to dělat váznoucí hlavní spojkový válec. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houska95 Vloženo 18. leden 2017 Autor Sdílet Vloženo 18. leden 2017 Je nějaká metoda, jak to potvrdit, či musím do servisu a rozebrat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 18. leden 2017 Sdílet Vloženo 18. leden 2017 To těžko říci. Nevím jak je na něj zevnitř auta (od pedálu) vidět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houska95 Vloženo 19. leden 2017 Autor Sdílet Vloženo 19. leden 2017 Může to způsobovat i třeba přímo spojka (lamela či setrvačník? ) Či případně, může to něčemu vadit, např převodovce atd? JInak jde jen o můj subjektivní pocit a já si na to klidně zvyknu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 19. leden 2017 Sdílet Vloženo 19. leden 2017 (editace) Spojka by to způsobovat neměla. Pokud by běhal hlavní spojkový válec volně, tak by ho spojka odtlačila. Vadit to může právě spojce, protože zůstává přitlačené spojkové ložisko k talířové pružině spojky. V této souvislosti mě napadlo, měnila se brzdová kapalina? I ve spojkovém okruhu?? Ale takhle to řešit se mně moc nelíbí, je to věštění z křišťálové koule. Lepší by bylo, aby na to někdo kouknul. Editováno: 19. leden 2017, autor: McMatej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.