Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj, planuji koupit pro manzelku auto s automatem (kolem 150 tis.Kc). Rozhodl jsem se pro koncern VW kvuli rozsirenosti - s nejvetsi pravdepodobnosti Octavia 2, prip. Roomster/FabiaII nebo Golf. Nechtel jsem zadnou japonskou exotiku, ale neco rozumne servisovatelneho.

Bohuzel nevim, ktery motor by byl vhodny pro automat - 1.6MPI, 1.6FSI nebo 2.0FSI.  Diesel nechci, najezd bude minimalni (vyplatilo by se taxi). Spolehlivostne vede asi stare MPI, co? Mam to doma v Octavii 2 a asi to bude nesmrtelny motor. Prip. myslite, ze se vyplati priplatit za TSI a DSG? Auto vzhledem vyberu automatu v CR asi budu hledat v Nemecku (az se trochu spravi kurz:))

Diky za odpovedi.

Vloženo

1,6 MPI a automatem? To asi neklapne. Největší nabídka automatů je s 1,6, 1,9 a 2,0 TDI a pak 1,4 a 1,8 TSI. V každém případě O2 + DSG za 150 tis. bude radost živit, hlavně v benzínu. Ten se totiž kombinoval se 7st. převodovkou se suchými spojkami, která nevykazovala takouvou životnost jako 6 st. "mokrá" převodovka u dieselů. Pokud chceš nesmrtelné auto, tak na Octavii zapomeň, případně zvyš cenu.

Vloženo

přivez jsem si z německa O2 combi elegance tdi BMM 103 kw DSG 6 najeto 240 000 tis za 4900 euro (132 000) tady tento stav a výbane za tuto cenu nesehnatelné s plným servisem škoda a zatím funguje , když si počteš všechny možný téma jak se každýmu sere na tdičkach tuto tamtomu a tamto tutomu tak si nic nekoupíš ,

ten dvoulitr funguje s automatem dobře spotřeba nevím nejezdíme dlouhý trasy nebo spíš je mi to jedno jestli jedu za 6nebo 8 litrů

Vloženo

Manzelka bude jezdit zezacatku kratke trasy - kolem 3km, takze tam je diesel bohuzel zcela nevhodny.

Ty Oktavky z odkazu vypadaji dobre, az se mi to nejak nezda.

Tady mi spis slo o obecny dotaz, jaky motor s jakym automatem. Pochopil jsem, ze 1.4TSI s DSG radeji nebrat.

Vloženo (editace)

Jde o to tam vrazit kocarek bez nejakeho vyrazneho skladani... proto zvazuji i Fabii Combi/Roomster. Mne by se Roomster libil asi pro tyto ucely nejvic, ale v Nemecku je jich s automatem zoufale malo. Navic ty 3km jsou jen pro zacatek, az se trochu vyjezdi, budou to samozrejme delsi trasy. Ale diesel primarne nechci - rikam si, ze to co usetrim na dvouhmote/vstrikach/turbu, muzu vrazit do pripadne repase automatu a vyjde to na stejno.

Editováno: , autor: LovecDuchu
Vloženo
před 1 hodinou, Wittmann napsal:

začátečník - automat - dítě v autě - to nezní úplně dobře

Kup fabii kombi, za těch 150 tis. bude v podstatně lepším stavu.

Právě že to zní velmi dobře. Automat je základ a proto je dobré že jde touto cestou.

Vloženo

základ čeho?

Pokud je důvodem volby automatu nejistot řidiče, tak je to cesta špatným směrem, protože s automatem se v provozu dají nadělat podstatně větší průsmahy, než s kvedlačkou.

Vloženo

Právě, že ne. Pokud řidiče "ruší" řazení, měl by ještě trénovat. Přesně na té řadičce (a spojce) se pozná, že na to ještě nemá a že o ovládání auta musí stále přemýšlet. A naopak automat má tu vadu, že se auto po puštění brzdy rozjede. Kvůli tomu už bouralo (ťukalo) mraky začátečníků. A nejhorší je, když si v panice ještě omylem dupnou na plyn - ostaně parkování  s automatem je plný youtube. Když zapomeneš rychlost na klasické převodovce, tak ti to jen poskočí a chcípne...

Ale to je v celkovém kontextu jen takový detail, za horší považuji tu část řidič záčátečník sám s dítětem v autě. Je ale možné, že to tak u LovceDucha vůbec neplánují...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...