ZdenekH1 Vloženo 24. leden 2017 Sdílet Vloženo 24. leden 2017 Zdravím všechny. Mám Rapida liftback 3 měsíce (10/1016) jsem vcelku spokojen, ale mám problém s občasným povrzáním pod volantem. Jako když namočíte gumu a jezdíte s ní po hladném povrchu (manželka říká, že máme myši pod volantem). Zvuk se za studena neobjevuje, ale až po nějaké době. Všiml jsem si, že je hodně závislý na teplotě a vlhkosti v kabině. Byl slabší, když jsem ofuk a topení pustil jenom na přední sklo. Když dám ofuk i na nohy tak se to občasné povrzávání sem tam objeví. Někdy je slyšet i přes puštěné rádio. Před čtrnácti dny jsem přijel s lehkým povrzáváním domů, kde jsem zastavil a než vypnul motor tak jsem odaretoval sloupek řízení - to byl koncert. Už ho mám potřetí v servisu, kde to chlapi trochu promazali. Na chvilku se to ztratilo a druhý den zase. Prý vše konzultují se škodovkou, ale stále nic. Přitom servisní technik to osobně slyšel i při nepatrném pohybu volantu. Nemáte náhodou nějaký nápad co by s tím šlo udělat? Navrhoval jsem jim výměnu sloupku řízení nebo aretace, ale řekli mi že se ještě podívají. Nemáte náhodou někdo nákres toho sloupku s aretací? P.S V sousední firmě si pred týdnem koupili novou Fabii a ta má úplně stejný problém, takže to nebude výjimečná věc. Díky všem za odpovědi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobanHTP Vloženo 24. leden 2017 Sdílet Vloženo 24. leden 2017 (editace) Ahoj kolegovi v práci nakonec vyměnili volant myslím a je to ok. Jinak silně doporučuji zkusit i jiný servis. Řešil jsem např. vrzání-lupání pedálu v Rapidu 11/2016 a někde jej jenom promažou a řeknou, že s tím nic nejde dělat a někde prostě celý pedálový systém mi rozebrali, našli špatnou osičku pedálů a vyměnili - a je to ok, teda až na občasné lupání pl. pedálu :-), ale hlavně už nic nevrže a nic nedrhne. Editováno: 24. leden 2017, autor: bobanHTP Gram. chyby, dodatečné info... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobanHTP Vloženo 24. leden 2017 Sdílet Vloženo 24. leden 2017 Hlavně neustupuj, právo je tvé straně, vrzání volantu nového auta je na reklamaci a basta ať jej prostě celý vymění, tečka :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ZdenekH1 Vloženo 24. leden 2017 Autor Sdílet Vloženo 24. leden 2017 Díky za podporu. Je divné, že rozpojili sloupek, aby zjistili, jestli je to od posilovače nebo od sloupku a řekli mi že je to opravdu z horní části. Nechápu proč ten díl pořád nechtějí vyměnit. Jestli je to tak složité, nebo se Škodovka ví o tom problému a snaží se ho kamuflovat. Těžko říct. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobanHTP Vloženo 24. leden 2017 Sdílet Vloženo 24. leden 2017 Netuším, ale je to v záruce, to by měla platit samotná Škoda auto, takže podle mě lenost automechanika. Za posledních X let jsem vystřídal několik Škoda servisů, než jsem našel někoho agilního, co se nebojí vrtat do auta :-) Jak říkám, nevzdávat to, jednou jsem byl v servisu 6x než mi u nového vozu uznali vadnou lambda sondu. Byly to nervy, ale stálo to zato, a poté jsem už s něma nikdy neměl problémy a vše opravili vždy na 1* :-D Asi zkoušli co vydržím :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ZdenekH1 Vloženo 24. leden 2017 Autor Sdílet Vloženo 24. leden 2017 Díky. Zkusím s nimi ještě nějakou dobu bojovat a pak změním servis. Snad to půjde, když jsem to koupil u nich. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.