Přejít na obsah

Nejde na plne otacky

zzshmp

Doporučené příspěvky

Zdar chlapi,prosim kdo poradi?Octavie 1,6 74kw,benzin.Dnes rano jsem nastartoval az na 5.pokus.Starter tocil v pohode.Pak auto chytlo,zadne skubani,plynula jizda.Kdyz dam vsak na volnobeh plyn az k podlaze,maximalne dostanu 5tis.otacek.Predtim to slo na maximum cca 6,5tis.,na aktivaci omezovace otacek.Nevite cim to muze byt,jestli to nenaznacuje na nejakou  zacinajici zavadu?Nerad,aby me to nekde nechalo.Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 rok později...

Někdy to diagnostika vypíše (jako chybu tuším G40 - Hall Sensor nebo tak nějak). Vadné čidlo se projevuje špatnými starty motoru, jeho leností v záběru a tím, že motor nejde nad 5200 rpm.

To čidlo je umístěné naprosto dementně za rozvodovým kolem vačkové hřídele. Pří výměně musí rozvodový řemen a rozvodové kolo vačky ven z motoru, na netu se dá najít krásný návod i s fotkami, jak na to. Mě to trvalo necelou hodinku, protože jsem nespěchal, je nutno být velice pečlivý při nastavování rozvodových kol na značky, protože jinak hrozí destrukce motoru (potkají se ventily s písty).

Rozhodně nedoporučuju kupovat čínu za pár peněz, ideálně koupit originální čidlo (stojí od 1800 do 2500 korun dle výrobce a prodejce), já to riskl s čidlem od německého výrobce za 790 kaček. Zatím to funguje, uvidíme, jak dlouho :).

Editováno: , autor: CzechDave
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...