Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Ahojte, mám problém: 

1. Ak idem do križovatky kde je semafor a vidím že mám červenú tak začnem podraďovať a keď už mám napríklad trojku a zrazu nabehne zelená - pridám plyn a vtedy počujem zvuk lupnutia/cvaknutia.

2. Ten istý zvuk keď idem po meste napr. na štvorke za nejakým autom (bez plynu) a pridám tak zas to lupne/cvakne.

Proste vždy z voľnobehu do záberu sa to stane. Spojkou by to nemuselo byť lebo stane sa to už keď je zaradené - nie pri zaradení a pustení spojky.

Zatáčka a ani nerovnosti ako retardér a nerovnosti na cestách na to vliv nemajú, ani teplota vonku...stane sa mi to vždy keď dostanem motor do záberu - veď vždy má motor tendenciu zo sebou trhnúť keď pridáte - tak či nejaký silentblok v lineárnom smere auta alebo homokinetický kĺb, polos - neviem.

Auto: Skoda Octavia 2.0 PD 103kW BKD (bez DPF) 2007 sedan (pred FL) najazdené originál 215000km  

Editováno: , autor: Rodrigez
Vloženo (editace)

Rekl bych, ze to bude dvouhmota, silentblok motoru/prevodovky, reakcni vzpera nebo homokinetak. Nedavno se neco podobneho (ne-li stejneho) delo otcovi na 1.6 FSI a bylo to silentblokem prevodovky.

Editováno: , autor: LucasCZE
Vloženo

Mám také tušenie že to bude ono, podobná vec bola na dvojkovej alhambre čo som mal ale nebol odtrhnutý silentblok ale vyválaný závit v prevodovke kde sa šrobovala táto vzpera (vŕtali mi tam väčšiu dieru a šla tam závitová vložka atď.). V utorok idem na zdvihák - dám vedieť 

Vloženo

Tak bol som v servise a zistilo sa že mám vybité silentbloky na spodných predných ramenách (jeden je nalisovaný v ramene v predu a druhý je v tvare kocky - kombinácia hliníku a gumy do ktorej sa to rameno nejakým šesťhranom nasunie a je pripevnený na karosériu auta. 

Nedá sa to zdiagnostikovať zdvihnutím auta na zdvihák pretože všetko zostane vysieť v neprirodzenej polohe a je to tuhé...Zdiagnostikoval to keď bolo auto na 4och kolesách a rukami hýbal kolesom dopredu dozadu (v smere jazdy) a vtedy sa prejavil ten zvuk a vôľa.

Značku silentblokov mi poradil Lemförder, že iné nemám ani brať...

Čísla súkčiastok sú:

2931601 2x (predné silentbloky ramien)

3476301 1x

3476201 1x (to sú zadné a delia sa na ľavý a pravý)

okrem iného mám aj predné tlmiče pred smrťou (nazval ich spotené ha ha) a že jednoznačne značku Sachs

všetko som to zohnal za 175€ plus 20€ bude stáť geometria a niečo za robotu 

neskôr napíšem ako to dopadlo 

Vloženo

Takže dnes mi to mechanik vymenil, žiadne pukanie/lupanie/trhanie. Auto je krásne tuhé a tichučké a som prekvapený aká pomerne malá vôľa to bola a aký rozdiel je to po výmene.;)

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...