Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj,

felda mi z niceho nic zacala delat lumparnu, s kterou si nevi rady ani v autoservisu :(

felda slape jak hodinky, ma mesic po technicke, vse OK, pokud neni v "zavadovem stavu", co tim myslim ted vysvetlim:

1) jak dostat feldu do "zavadoveho stavu":

- jet s feldou, aby se motor zahral do provozni teploty

- zastavit a vypnout motor

- pockat 15 minut (kdyz pockate 1-5 minut, tak se vam to nepodari, vse pujde normalne)

- nastartovat (felda nastartuje)

- ted uz jen staci jemne (nebo jakkoliv jinak) seslapnout plyn, felda se zacne dusit a kdyz date nohu z plynu, udusi se a chcipne, pokud se snazite pridavat plyn, udusi se jeste rychleji a taky chcipne

(v tuto chvili tenhle postup funguje na 100%)

2) co felda dela v "zavadovem stavu":

- neni mozne ji nastartovat

- ze zacatku zavadove stavu kdyz startujete, tak naskoci, ale hned se udusi a chcipne

- po case zkouseni v zavadovem stavu uz ani motor nenaskoci, jen starter toci motorem a nic

3) jak feldu dostat ze "zavadoveho stavu"

- vzdy mi zatim zabralo dlouho pockat a tim myslim 30-60 minut, pak uz zase nastartovat jde a vse je opet zas jak svycarske hodinky

4) poznamky

- autoservis i ja, jsme zkouseli diagnostiku (VCDS) a zadne chyby to nehlasi

- v autoservisu vycistili senzor vahy vzduchu (pry to primo neni vaha vzduchu ale jen neco na ten zpusob), zde tvrdili 90% sance na vyreseni problemu (coz se bohuzel ukazalo jako nepravda)

- nechal jsem je jeste vymenit palivovy filtr

- nic, co udelali v autoservisu nepomohlo

- zdalo se mi ve 2 ze 4 pripadu (zatim se mi problem stal 4x) jsem pri tech pokusech nastartovat v zavadovem stavu zaslechl neprirozene bouchnuti v motorovem prostoru, zadna velka rana, ale neco tam slyset bylo, jako kdyby neco bylo zasekle a pak se odseklo a do neceho to bouchlo......no zkuste si popsat slovy nejaky zvuk :)

- dlouhodobe mi blbne palivomer, obcas kdyz mam treba plnou nadrz ukazuje 75% nadrze, pri dalsim nastartovani se to vetsinou zas vrati do normalu/realu, ale tohle se mi deje od zacatku co tuhle feldu mam (mesic a pul), ale problem se startovanim trva "jen" poslednich par dni

- v zavadovem stavu jsem zkousel vypojit vahu vzduchu, nic se nezmenilo, nastartovat furt neslo

- v zavadovem stavu jsem zkousel vypojit teplomer motoru, nic se nezmenilo, nastartovat furt neslo

Vecer se pravidelne modlim, ale ani to nepomohlo...

Diky za kazdy napad, beru vse co vas napada :) Pokud chcete nejake dalsi info, zeptejte se a pokud dokazu dodat, dodam.

IMG_20170518_203433.jpg

Upraveno od DavidFelda

• Autor

Update. Doma jsem si postupem vyse privedl feldu do zavadoveho stavu, zafungovalo. Nicmene ted uz je to pres hodinu, motor uz je studeny a nejde mi ji zase vratit do normalniho stavu, nemuzu ji nastartovat, motor ani nechyta. Pisu to proto, ze evidentne cekani neni 100% zpusob jak ji vratit ze zavadoveho stavu do normalniho stavu.

Zkusim jestli se to do rana zase "opravi".

Muj tip je ze z nejakeho (me zatim neznameho) duvodu zavadovy stav znamena, ze motor bud nema palivo nebo vzduch, jakoze neco se tam zasekne a nejde do motoru palivo nebo vzduch.

Upraveno od DavidFelda

• Autor

Pri pokusech doma v garazi mam pocit, ze je po tom neuspesnem startovani citit v garazi benzin vic nez normalne, jakoze normalne ty vyfukove plyny voni jinak, ale pri tomto neuspesnem startovani voni vic jako nespaleny benzin.

a ještě napiš, co tam máš za motor

• Autor
9 minutes ago, Wittmann said:

a ještě napiš, co tam máš za motor

1.3 Mpi, 50kW, rv 97, ve VIN je EEF613

• Autor

Tak rano jsem to na prvni pokus nastartoval, vse v tuto chvili funguje OK... Nicmene zas staci zopakovat ten postup vyse (coz je celkem klasika, zastavite a jdete treba nakoupit) a felda zas nepojede :/

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.