Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím lidičky,
přemýšlel tu někdo už o plynovejch vzpěrách kapoty? Z čeho je použít, popřípadě délku atp?
Ti naši špunti tu kapotu maj maličkou, což bude asi trošičku překážkou, ale nerad slyším že něco nejde :D
A byla by to frajeřina B)

Taky jsem už nad tím přemýšlel, ale na netu nikde pro NSF nic není....  Chtělo by to nějakého šikovného kutila, co by to nainstaloval a přihodil návod :D 

Neco zkusim, napiste mi prosim za cca tyden, deset dni ... urco to pujde ...

Mozna zitra 

DSC_0935.JPG

• Autor

@danikd Tak na tohle jsem hodně zvědav :) 

Cus,

foto spatne, uz se stmivalo, mel jsem to za 10 minut, jen az na konci me spadla sponka od pistu nekam dolu a musel jsem oddelavat podbeh :)

Jeste oriznout gumu pod pistem, aby lepe drzela spodni cas na kloubu ...

Podekovani patri lidem na nemeckem foru ...

Potreba je:

3x podlozka by voko

1x M6 matka samojistici

1x Vazaci paska

1x plynova pruzina 8R0823359A ( pouzil jsem Mag.Mar. 430719094500 - cca 190Kc ) 

2x kulovy sroub DIN71803 - 10mm M6 - cca 30Kc ( Koupil jsem ze DE pres ebay, tady jsem nenasel skladem )

Prace 10 minut ( kdyz Vam neco nespadne za podbeh )

Postup je jasny z obrazku, povodni uchyceni je nutne oddelat, vcetne obou na kapote ... 

Dan

DSC_0967.JPG

DSC_0968.JPG

DSC_0966.JPG

Upraveno od danikd

• Autor

@danikd Tak za tohle máš u mě pívo! Díky šéfe!

Pivko posli do rise :)

Diky za info, toto jsem opravdu nikde neslysel... oba skopcaci to maji take tedy spatne ... tak az se bude chtit, tak to teda otocim no :)

Zkouknu a vyzkousim, diky ...

10mm M6 Ball Pin Ball Head din71803 Ball Pin-Head Gas Spring-Audi-VW-Opel

10mm - M6, takze druhy od zhora ... 

Z te tve tabulky by asi K0713.1080 - ale jsou kratsi, 8mm zavit ... coz by asi stacilo ...

u nás je nikde nemají dostupné... jaká má být délka toho pístu? 30cm?

díky, šrouby určitě doufám najdu v železářství :D nikdy mě ještě nezklamali

Čepy jsem našel u nás na kusy, ale chtějí za jeden asi 130.... Ten průměr hlavičky, má být 10mm že jo, jen tak pro jistotu :D

Upraveno od luky.daniel

Už jsem to pochopil, :rolleyes: jen mě zmátlo to, že na hodně stránkách mají M6 jen s 8mm hlavou... Mám to vše správně objednané. 

Taky už jsem úspěšně nasadil vzpěru :) práce na 5 minut, krom příchytky na kapotě, kterou jsem doloval dalších 10 minut :D. Kulové čepy jsem dokonce našel i v ČR kus samostatně 9kč - jen poštovné je vůči tomu darda... http://www.elektrobecov.cz/kulove-cepy.html

Vzpěru jsem objednal zde: https://www.autosivik.cz/pneumaticka-pruzina-kapota-motoru-magneti-marelli-430719094500-1135877.html

(Tuto už taky ale neměli skladem, pán mi nabídl podobnou asi o pade dražší - pasuje taky super)

To špinění motoru, bych také rád vyřešil, ale asi by to chtělo nejdřív začít krytem pod motor, aby to bylo dokonalé.

30784554_1818101851545479_1013138735_n.jpg

se nam to tady s tema pruzinama nejak rozjelo :)

Na kryt je tu vlakno, nekdo tu nabizel nejake neorio reseni, ale jeste jsem se k tomu nedostal ...

• 2 měsíce později...

Tak jsem tu vzpěru taky zkusil. Jen trochu jinak. Původní podpěrná tyč zůstala na místě a vzpěru jsem namontoval na druhou stranu.

CITIGO_vzpera (5).jpgCITIGO_vzpera (6).jpg

CITIGO_vzpera (7).jpgCITIGO_vzpera (8).jpg

Upraveno od PavkaKorčagin

Ja osobne bych dal dve plynove vzpery ... mam to i v planu, ale jsou jine priority ...

Upraveno od danikd

• 11 měsíců později...

Tak jsem to už taky dodělal.
Kryt kapoty, vzpěra a těsnění. Samolepící těsnění jsem nakonec koupil za nějakých 53kč/m v místním železářství (bylo toho 2 metry a ještě mi kousek zůstal). Pouze jsem jej částečně vyřízl v místě dotyku odjištění kapoty. Těsní to dobře.
Doplněno o drobnosti z aliexp. [emoji3]59497a0a4287953433da2ebad9f0c233.jpgc83500b86009b7ffa082f46b9eb9c36e.jpg1113f5baa7608eaff22dbf0bef40bbfe.jpg4bef1a19fe348ea210f40eb2cef175c1.jpg

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.