Malece Vloženo 19. Duben 2018 Sdílet Vloženo 19. Duben 2018 Zdravím, poraďte kde vzít plus který se vypíná při vytažení klíče ze spínačky.. děkuji za všechny rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čečulák Vloženo 19. Duben 2018 Sdílet Vloženo 19. Duben 2018 U VW jsem ho nasel logicky pod volantem...otocis volant a jsou tam dva srouby, pak to opatrne vycvakas a dalsi dva srouby na spodni dil. Tam jsem nasel kabelovy svazek a jeden z nich to bude. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 19. Duben 2018 Sdílet Vloženo 19. Duben 2018 Presne tak, potom uz to jde po CANu... Je otazka, jestli na ten vodic mezi spinackou a podvolantovkou muzes pripojit neco s vetsim odberem. Ja bych se toho bal. Tezko rict, na co je podvolantovka a spinacka stavena. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čečulák Vloženo 19. Duben 2018 Sdílet Vloženo 19. Duben 2018 (editace) Duvod, proc jsem tam hrabal bylo, ze jsem nenasel jedinou pojistku, kde by po vypnuti zapalovani nebyl proud. Ale treba u F3 takove pojistky mam, tak si to vem z pojistky vhodne pokud mas. Editováno: 19. Duben 2018, autor: Čečulák Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milos_s Vloženo 19. Duben 2018 Sdílet Vloženo 19. Duben 2018 Pozor, jak píše Lucas: ve spínačce nejsou kovové kontakty, ale jen "vodivá guma", něco jako v dálkových ovladačích. Nesmí se proudově zatížit, řekl bych že ani malým relé. Sám jsem ze spínačky zapojil relé přes tranzistor, proud pod 1 mA. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 19. Duben 2018 Sdílet Vloženo 19. Duben 2018 Presne tak bych to udelal. Rele ma odber desitky az stovky mA... @Čečulák Zajimave, v Octavii je takovych pojistek spousta. Ale proud se ztrati hned po vypnuti zapalovani, ne az po vytazeni klicku, tak jak tazatel chce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malece Vloženo 20. Duben 2018 Autor Sdílet Vloženo 20. Duben 2018 Ok kdyz ze spinacky spatny...tak odkud jinde to vzit...v pojistkach je plus ktere jede porad a nebo jen na kontrolky...podotykam o2 fl...dekuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 20. Duben 2018 Sdílet Vloženo 20. Duben 2018 Vzdyt jsem ti psal, ze potom uz to jde po CANu. Jinou moznost nemas. Musis to vzit ze spinacky, ale pomoci tranzistoru spinat rele. Radeji napis na co to potrebujes a treba neco vymyslime. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malece Vloženo 20. Duben 2018 Autor Sdílet Vloženo 20. Duben 2018 No mam drzak na telefon ktery bez kontaktne nabijen...elektrice moc nerozumim delal mi to kamarad...je to zapojene pres knoflik ve stredovem panelu (SET) kupoval nato nejake 5v rele z ciny a rikal at to zapojim pres neco ze to neco male porad bere je i z ciny prevodnik z 12v na 5v..zeptam se jeho jak to zapojil a dam vedet...el v aute moc nerozumi...moc dekuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 20. Duben 2018 Sdílet Vloženo 20. Duben 2018 Napada me napojit to na osvetleni schranky pred spolujezdcem, ktere se po nejake dobe (cca 30 minut) necinnosti auta odpoji. Je to jednodussi a mozna by ti mohlo i vyhovovat, ze se to nevypne hned po vytazeni klicku. Nevim, kolik ta elektronika nabijeni bere proudu, ale nepredpokladam, ze by s tim mel byt problem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 20. Duben 2018 Sdílet Vloženo 20. Duben 2018 A co z konektoru rádia, tak je spínané i trvalé + 12 V. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 20. Duben 2018 Sdílet Vloženo 20. Duben 2018 (editace) Pokud vim, tak na radiu je pouze trvale napeti. Vypinani po vytazeni klicku a zapinani pri zapnuti zapalovani je reseno pres CAN. Editováno: 20. Duben 2018, autor: LucasCZE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malece Vloženo 20. Duben 2018 Autor Sdílet Vloženo 20. Duben 2018 No mam drzak na telefon ktery bez kontaktne nabijen...elektrice moc nerozumim delal mi to kamarad...je to zapojene pres knoflik ve stredovem panelu (SET) kupoval nato nejake 5v rele z ciny a rikal at to zapojim pres neco ze to neco male porad bere je i z ciny prevodnik z 12v na 5v..ptal jsem se jak to zapojil...pridavam schema...ja to mu nerozumim moc...rikal ze tamto za carou dodelat a to se mi nechce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 20. Duben 2018 Sdílet Vloženo 20. Duben 2018 Pokud se ti to nechce dodelavat, tak nejak nechapu, proc se tady na neco vubec ptas? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malece Vloženo 20. Duben 2018 Autor Sdílet Vloženo 20. Duben 2018 Ne ze nechci...mam drzak v aute hotovy vcetne rele to je to schema od cary a je to vyvedene k pojiskovce...to je to do te cary...takze dve moznosti...bud na tvrdo a nebo na klicek...na tvrdo rikal ze ne protoze to stale neco zere protoze musel vzit plus z toho prevodniku z 12 na 5v protoze to rele je 5v. A me obcas auto dlouho stoji...to za carou znamena rele aby se do dalo zapojit ze spinacky...nekdo tu psal ze spinacka musi mit malinkaty odber...lucas... ten napad s tim svetlem v kastliku je dobry dnes jsem to zkousel kdyz je klic zapli tak sviti porad ale kdyz vypnu tak za deset min zhasne...je to lepsi nez to zapojit na plus pri zapnute spinacce...ale uplne super by bylo kdybi to bylo aktivni v poloze off i on a vyplo po vytazeni klice..jen dodatek ze je to pres knoflik set takze pokazde kdyz se to vypnu klic musim zapnout znova knoflik...proto bych chtel a by se to vyplo az po vytazeni klice...kdyz nekde na chvilku zastavim abych to nemusel porad zapina... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 21. Duben 2018 Sdílet Vloženo 21. Duben 2018 No pokud to chces na vytazeni klice, tak veskere informace mas. Proste se napojit na spinacku a pres tranzistor spinat rele, ktere teprve pripoji to tve zarizeni. Dalsi moznost je napojit se na CAN a tu informaci cist z tama, coz je ale mnohem slozitejsi, takze je nesmysl o tom vubec premyslet. Proc to vubec mas zapinatelne tim tlacitkem, kdyz to s vytazenym klickem stejne nepujde zapnout? Nebylo by jednodussi mit to bezdratove nabijeni aktivni vzdy pri zapnutem zapalovani? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malece Vloženo 21. Duben 2018 Autor Sdílet Vloženo 21. Duben 2018 Tak ok mam relatko...proc tranzistor ten je k cemu? Ze spinacky me vedou 4 draty, cerveny, bili, zluty a modry nevis nahodou ktery to je? Vim ze je to semnou slozite proto dekuji za trpelivost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malece Vloženo 21. Duben 2018 Autor Sdílet Vloženo 21. Duben 2018 spinane knoflikem?...protože nechci aby pokazde co ho vlozím aby se hned zacel dobijet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 22. Duben 2018 Sdílet Vloženo 22. Duben 2018 Tranzistor proto, protoze spinacka neni schopna spinat proud v radech desitek az stovek mA, ktere si relatko vezme. Tranzistor slouzi pro zesileni signalu, takze i kdyz ze spinacky pujde maly proud, relatko dostane velky proud. Zkus pohledat na netu, najdes spoustu zapojeni s rele a tranzistorem. V podstate budes potrebovat rele, NPN tranzistor, nejaky rezistor pred bazi tranzistoru na ceste od spinacky a diodu zapojenou antiparalelne k civce rele, jinak ti prvni rozepnuti rele odpali tranzistor. Pokud jde o draty ze spinacky, tak by to mel byt ten zluty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malece Vloženo 22. Duben 2018 Autor Sdílet Vloženo 22. Duben 2018 Moc dekuji za trpelivost nakonec jsem to zapojil na to svetlo od kastliku jak jsi navrhoval...a asi je to nejjednodusi a asi i lepsi...takze jeste jednou moc moc ti dekuji za rady a za trpelivost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 22. Duben 2018 Sdílet Vloženo 22. Duben 2018 Rado se stalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.