jarda.jezek Vloženo 12. Květen 2018 Sdílet Vloženo 12. Květen 2018 Plno lidí zde popisuje množství různých vad řešených v záruce. Systematicky se tu ale žádné téma nevěnuje odstoupení od kupní smlouvy pro vady v záruční době, případně i z jiných důvodů. Tedy, ptám se, kdo a za jakých okolností a s jakými výsledky jste odstupovali od kupních smluv? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 24. Květen 2018 Sdílet Vloženo 24. Květen 2018 (editace) Sice jsem neodstupoval, ale snad se mohu podělit se skoro odstoupením: Své právo jsem chtěl uplatnit v případě 3x stejné reklamace v záruční době, bylo mi vysvětleno, že na to mám plné právo. Byl jsem 2x reklamovat problém na autě a řekl jsem jim, že pokud se problém objeví i potřetí, tak jím auto vrátím a chci zpět peníze, akceptovali to, akorát k tomu musíš mít 3x záznam o daném problému, chtěli to obejít tím, že mi při druhé reklamaci napsali jinými slovy v podstatě to samé, s tím jsem nesouhlasil a chtěl jsem, ať je tam doslova napsáno, že se jedná opět o stejný problém, který byl už jednou reklamován a objevil se znovu. V každém případě je udivilo, že znám svá práva a možná i díky tomu se nepokoušeli mě nějakým způsobem přesvědčovat, ale přijali to takovým způsobem, že problém se od té doby neobjevil. EDIT: pro doplnění: Občanský zákoník § 2169/2 Právo na dodání nové věci, nebo výměnu součásti má kupující i v případě odstranitelné vady, pokud nemůže věc řádně užívat pro opakovaný výskyt vady po opravě nebo pro větší počet vad. V takovém případě má kupující i právo od smlouvy odstoupit. Větším výskytem vady je myšlena třetí oprávněná a uznaná reklamace stejného druhu, nebo čtvrtá oprávněná a uznaná reklamace různého druhu, nebo oprávněná a uznaná reklamace 3 podstatných vad na věci zároveň. Editováno: 24. Květen 2018, autor: los pakos Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.