Přejít na obsah

Rozsvícení palubovky po nastartování

tomina

Doporučené příspěvky

Mám relé deního svícení od molphiru..tohle relé nerozsvěcuje palubovku, vím ze je to schválně z bezpečnostních důvodu, ale stejně bych rád, aby svítila společně s hlavními světly. Stačí jen propojit diodou kontakty na spinaci? Mel by to byt kontakt napajeni světel (myslim zluto-zeleny) a napajeni podsviceni palubovky? Je to tak..muzu to tak udelat nebo je to slozitejsi. Jakou diodu muzu pouzit? A jaky jsou barvy vodicu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

neviem ako je riešeny molpir teda či svietia aj stretavačky alebo len obrysovky ale ak svietia aj stretavačky napoj diodu medzi piny 4 a 16

4 - Anoda

16 - Katoda

diodu nejaku 2 alebo 3 amperovu - napr BY228 v GM

keby si to zapojil medzi 13 a 16 alebo 14 a 16 mohlo by sa ti stať že keby si nechal smerovku a vypol zapalovanie - svietila by ti len jedna strana obrysoviek a aj palubovka :D

Editováno: , autor: profor
Odkaz ke komentáři

neviem ako je riešeny molpir teda či svietia aj stretavačky alebo len obrysovky ale ak svietia aj stretavačky napoj diodu medzi piny 4 a 16

4 - Anoda

16 - Katoda

diodu nejaku 2 alebo 3 amperovu - napr BY228 v GM

keby si to zapojil medzi 13 a 16 alebo 14 a 16 mohlo by sa ti stať že keby si nechal smerovku a vypol zapalovanie - svietila by ti len jedna strana obrysoviek a aj palubovka :D

Supr diky moc..presne to sem potreboval vedet :-) a jeste mi poradte jak "nejelegantneji" tu diodu ke kontaktum pripojit :-)

Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...

Tak sem to dneska vyresil jinak... od rele Molpir vede slaby drat myslim červeno-černy ktery konci u pojistky na osvetleni SPZ - je tam kvuli tomu aby svitila SPZ pri bezicim motoru. Puvodne je tahle pojistka propojena s pojistkou podsviceni palubovky... tak jsem tyhle dva piny zase propojil - samozrejmne pred pojistkama - ted se spolecne s SPZ rozsviti i palubovka. Tak jsem snad neudelal neco spatne :-) trocku nechapu proc se parkovacky u tohodle rele rozsviti pri zapnutym klicku a pri startovani zhasnou...Neopotrebovavaj se zbytecne zarovky v parkovackach a koncovejch svetlech?? Stejne tak se i palubovka zhasne pri startovani...tak snad mi nebude driv odchazet podsviceni budiku.. nevim jak moc velkej vliv to ma na zivotnost zarovek...

Odkaz ke komentáři

není nad kutily

už jsem potkal na dálnici v noci dvě auta kterýn svítili jen přední světla a asi palubka

kdyby někdo dělal automatické rozsvěcení tak, aby po nastartování fungovalo vše, jako by se otočilo vypinašem světel, pak by nemuselo býti kutilů ;) . Ale když někoho štve (mě taky) že musíš večer zapínat stejně vypinač, aby ti šla palubka...... tak ti nic jiného nezbývá než šroubovák a štípašky :)

Jen pro zajímavost-služební Ford Transit-automatika=bez zapnutí vypinače nejde naklápění světel, nejdou s nastartovaným motorem zapnout jen parkovačky, se zapnutým vypinačem světel NEJDE VYPNOUT MOTOR- homologovaná automatika montovaná ve Fordservisu :D:D:D:D

Odkaz ke komentáři

není nad kutily

už jsem potkal na dálnici v noci dvě auta kterýn svítili jen přední světla a asi palubka

Urcite nepatrim mezi kutili, kterejm sviti jen predni svetla...Po nastartovani se mi rozsviti vsechno co svitit ma. Je dost aut, kterejm sviti cela palubovka i bez rozsvicenych svetel - treba takovy Cordobe se zabudovanym radiem sviti komplet palubovka a svetla ne-e. Nevidim teda nic spatnyho na tom, kdyz se mi rozsviti po nastartovani palubovka a svetla. Jde mi jen o to, jestli to muze byt zapojeny tak jak jsem to udelal ja....

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...