Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Mám relé deního svícení od molphiru..tohle relé nerozsvěcuje palubovku, vím ze je to schválně z bezpečnostních důvodu, ale stejně bych rád, aby svítila společně s hlavními světly. Stačí jen propojit diodou kontakty na spinaci? Mel by to byt kontakt napajeni světel (myslim zluto-zeleny) a napajeni podsviceni palubovky? Je to tak..muzu to tak udelat nebo je to slozitejsi. Jakou diodu muzu pouzit? A jaky jsou barvy vodicu?

Vloženo (editace)

neviem ako je riešeny molpir teda či svietia aj stretavačky alebo len obrysovky ale ak svietia aj stretavačky napoj diodu medzi piny 4 a 16

4 - Anoda

16 - Katoda

diodu nejaku 2 alebo 3 amperovu - napr BY228 v GM

keby si to zapojil medzi 13 a 16 alebo 14 a 16 mohlo by sa ti stať že keby si nechal smerovku a vypol zapalovanie - svietila by ti len jedna strana obrysoviek a aj palubovka :D

Editováno: , autor: profor
Vloženo
neviem ako je riešeny molpir teda či svietia aj stretavačky alebo len obrysovky ale ak svietia aj stretavačky napoj diodu medzi piny 4 a 16

4 - Anoda

16 - Katoda

diodu nejaku 2 alebo 3 amperovu - napr BY228 v GM

keby si to zapojil medzi 13 a 16 alebo 14 a 16 mohlo by sa ti stať že keby si nechal smerovku a vypol zapalovanie - svietila by ti len jedna strana obrysoviek a aj palubovka :D

Supr diky moc..presne to sem potreboval vedet :-) a jeste mi poradte jak "nejelegantneji" tu diodu ke kontaktum pripojit :-)

• o 4 týdny později...
Vloženo

Tak sem to dneska vyresil jinak... od rele Molpir vede slaby drat myslim červeno-černy ktery konci u pojistky na osvetleni SPZ - je tam kvuli tomu aby svitila SPZ pri bezicim motoru. Puvodne je tahle pojistka propojena s pojistkou podsviceni palubovky... tak jsem tyhle dva piny zase propojil - samozrejmne pred pojistkama - ted se spolecne s SPZ rozsviti i palubovka. Tak jsem snad neudelal neco spatne :-) trocku nechapu proc se parkovacky u tohodle rele rozsviti pri zapnutym klicku a pri startovani zhasnou...Neopotrebovavaj se zbytecne zarovky v parkovackach a koncovejch svetlech?? Stejne tak se i palubovka zhasne pri startovani...tak snad mi nebude driv odchazet podsviceni budiku.. nevim jak moc velkej vliv to ma na zivotnost zarovek...

Vloženo
není nad kutily

už jsem potkal na dálnici v noci dvě auta kterýn svítili jen přední světla a asi palubka

kdyby někdo dělal automatické rozsvěcení tak, aby po nastartování fungovalo vše, jako by se otočilo vypinašem světel, pak by nemuselo býti kutilů ;) . Ale když někoho štve (mě taky) že musíš večer zapínat stejně vypinač, aby ti šla palubka...... tak ti nic jiného nezbývá než šroubovák a štípašky :)

Jen pro zajímavost-služební Ford Transit-automatika=bez zapnutí vypinače nejde naklápění světel, nejdou s nastartovaným motorem zapnout jen parkovačky, se zapnutým vypinačem světel NEJDE VYPNOUT MOTOR- homologovaná automatika montovaná ve Fordservisu :D:D:D:D

Vloženo
není nad kutily

už jsem potkal na dálnici v noci dvě auta kterýn svítili jen přední světla a asi palubka

Urcite nepatrim mezi kutili, kterejm sviti jen predni svetla...Po nastartovani se mi rozsviti vsechno co svitit ma. Je dost aut, kterejm sviti cela palubovka i bez rozsvicenych svetel - treba takovy Cordobe se zabudovanym radiem sviti komplet palubovka a svetla ne-e. Nevidim teda nic spatnyho na tom, kdyz se mi rozsviti po nastartovani palubovka a svetla. Jde mi jen o to, jestli to muze byt zapojeny tak jak jsem to udelal ja....

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...