Přejít na obsah

kubatura:-)


Kenedz

Doporučené příspěvky

1) jako nejspravedlivější změna systému by mi připadala nějaká vhodná kombinace kubatura/výkon, montovat do toho ještě ŘP nebo pojišťovat ŘP místo auta by bylo ještě víc nespravedlivé než současný stav, ale...

2) souhlasím s názorem, že jakákoliv změna systému by znamenala zdražení oproti stávajícímu stavu, což asi nechceme nikdo, jen pojišťovny ;)

3) ikdyž ke změně systému nedojde, bude tento problém stále méně palčivější, protože trend vývoje motorů v dnešní době jde cestou zmenšování objemů při současném zvyšování výkonů a snižování spotřeby i emisí a staré motory objemu klidně přes 2 litry a nevalném výkonu už jsou a budou čím dál tím větší minulostí, jednoduše proto, že tato auta už jsou moc stará a postupem času jsou vyřazovány z provozu a jsou nahrazovány novými s moderními motory menších kubatur.

4) Velký objem a malý výkon byl problém hlavně starých dieselů. Jasně, že mě teď napadnou majitelé třeba 1,9SDI 47 kW, že to není žádný zastaralý motor a mají pravdu, ale je to JEN modernizovaný motor, postavený na stařičkém základu 1,9D. Stačí se ale podívat na dnešní nově konstruované motory a je jasné, kam jde trend: třeba u Fiatu 1,3 JTD Multijet, nafťák výkonově více než srovnatelný s 1,9SDI a pov.ručením do 1350 ccm by před pár lety ještě byl nemyslitelný, 1,4TDi koncernu VW (mimochodem asi náhrada za 1,9SDi právě kvůli pojištění, ale nejen kvůli němu), 1,4HDi třeba Citroenu, 1,4D4D v Toyotě Yaris, 1,5dCI Renaultu, 1,5CRDi Hyundaie......

BTW: jasně, že u větších vozů typu Octavia a výš se asi tohle zmenšování kubatur pojištění moc nedotkne, tam je hlavně s 1,9TDi max. spokojenost, ale kdo má na větší auto, musí mít i na pojistku :t To už ale nás, majitelů malých aut typu Fabia trápit nemusí :p:D-_-

Editováno: , autor: Wassermann
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bych řekl, že sazba by měla být jedna a to proto, že i s vozidlem o výkonu pár koní nebo malým obsahem můžeš udělat velkou škodu. Je úplně jedno jestli máš auto s malým objemem nebo malým výkonem, když to narveš do drahýho auta tak uděláš větší škodu než když to s drahým autem narveš do 120-ky. Jedna sazba a hotovo B)

Jedna sazba by klidně mohla být, ale to pak všichni budem platit jednotně třeba 10tis. Protože někde někde se ty pěníze na bouračky musejí vzít. To je je to samý jako proč já jako podnikatel mám platit sociální a zdravotní pojištění podle svého příjmu, když péči dostanu stejnou jak ten kdo nemaká a platí si minimum.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedna sazba by klidně mohla být, ale to pak všichni budem platit jednotně třeba 10tis.

nevidím důvod proč 10 táců, pokud by se zprůměrovalo, pojišťovny budou mít počád stejně a víc jak 6 tisíc to nebude určo, spíš možná míň. Akorát by to "obsrala" většina s nízkoobjemem a to se nehodí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...