kimi0099 Vloženo 26. Září 2018 Sdílet Vloženo 26. Září 2018 Ahojte. Menili už niekomu Haldex komplet aj s diferakom? U mňa máju podozrenie že hučí ložisko v diferaku? Ma zaujíma či sa tato chyba nejako výskytu často... Auto ma pomerne malo nabehane cca 70000 km. Ďakujem za info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 26. Září 2018 Sdílet Vloženo 26. Září 2018 Ano,měnil jsem to já,najeto 120.000,Superb II,degradace oleje v diferáku a následně hučení,píše o tom i Sixta na svých stránkách. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaro9999 Vloženo 27. Září 2018 Sdílet Vloženo 27. Září 2018 Nabehané 101000km, zatiaľ bez problémov, dúfam, že to vydrží aj naďalej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mmikki2003 Vloženo 3. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2019 Zdravím, mám r.v. 5/2015 najeto 170.000 Km a potřeboval bych identifikovat příčinu hučení od zadní nápravy. Olej v haldex vždy měněn v pravidelném termínu. Hučení se začalo ozývat od rychlosti 70 km v hodině bez rozdílů otáček oproti popisu pana Sixty. V rychlosti kolem 140 000 Km se hučení utlumí, nebo možní splývá s okolním hlukem atd. Tento týden výměna oleje v diferenciálu a v haldexu, nicméně hučení neustalo. Mám obuté Pirelly - letní 225/40/18, tento týden ještě přezuji na zcela nové zimní pneu a uvidíme, zdali se dostaví nějaká změna. Dočetl jsem se, že O3 měly i problémy s vadnými ložisky. Můžete se podělit s vašimi poznatky za jakých podmínek se hučení ozývalo od vadné haldex spojky či diferenciálu? Předem díky za postřehy Michal. Citovat Citovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 4. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2019 Hučí ti diferák.Měl jsem to také,při 120.000.Olej v Haldexu s tím nesouvisí.Ono 90% lidí nemění olej v diferáku,ten má svoji náplň a na to každý sere,páč je "údajně" doživotní. Teď tu máme na servisu Superb 4x4 rok 2012,najeto 280.000.Rozsypalo se to velké zadní ložisko na převodovce,axiální vůle hlavní hřídele cca 1,5mm.Kdyby jste viděli ten olej-resp.tu sračku,co jsme z toho vylili.A vo tom to je-jejich hlášky o doživotních náplních Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mmikki2003 Vloženo 5. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2019 Co je tedy přesně potřeba vyměnit jak je to časově náročné? Nikoho jiného-snad spolehlivého neznám, takže bych musel vážit cestu do MB za Sixtou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 5. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2019 Ježíš proč za Sixtou.olej v diferáku,převodovce zvládne každý servisák Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mmikki2003 Vloženo 5. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2019 Olej ve spojce i v diferenciálu mám čerstvě po výměně, psal jsem o ložisku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 5. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2019 Ale nevím proč plašíš.Třebas ho máš ok,pokud nemáš problém s převodovkou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mmikki2003 Vloženo 5. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2019 Možná opravdu plaším. Vyměnil jsem co se dalo - olej, ale hučení neustalo. Ve čtvrtek pojedu přezout na nové pneu. Mám to chápat tak, že to nemusí být diferenciál, ale něco jiného? Předem díky za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 5. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2019 ze psaní těžko hádat.pokud jsou oskákané pneu,dělají to ony Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mmikki2003 Vloženo 5. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2019 Rozumím, ve čtvrtek budu chytřejší. Zatím díky M. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mmikki2003 Vloženo 8. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2019 Zdravím, takže jsem po výměně pneu a hučení/bzučení přetrvává. Příští týden to zvedneme, rozjedeme na zvedáku a poslechneme diferenciál. Výsledek dám vědět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mmikki2003 Vloženo 3. Duben 2020 Sdílet Vloženo 3. Duben 2020 Chvíli to trvalo, ale problém vyřešen a to v utorizovaným servisu Okim Louny. 1) diagnostika příčiny hluku - vadné zadní levé ložisko. 2) nefunkční pohon 4x4 - aktualizace softwaru ř.j.. Cena celkem 5000 Kč . Po měsíci ježdění diagnostika 4x4 vše funkční . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 4. Duben 2020 Sdílet Vloženo 4. Duben 2020 To koukam, ze nefunkcni Haldex muze rozchodit aktualizace řj. By me zajimalo, co se tam vlastne prihodi, ze to prestane fungovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mmikki2003 Vloženo 4. Duben 2020 Sdílet Vloženo 4. Duben 2020 Vedoucí servisu je můj spolužák ze školy takže jsem dostal informace bez cenzury a pohádek. Teď ho nebudu 100% citovat, neb si to doslova nepamatuji, ale závada zablokování ř.j., možná příčina vadné čerpadlo nebo vadný software Haldex - jestli jsem to pobral dobře, hádala jednotka ABS auta s haldexem. Řešení je přehrání právě SW Haldex. Mimochodem toto byl jeho odhad hned když auto přijímal, přičemž řízené vyhledávání závad to potvrdilo. Nebyl jsem první ani poslední případ - již několik aut s tímto problémem. Proto jsem uváděl, že po měsíci jsem byl na diagnostice znovu, zdali jenom nesmazal chybu, ale vše funkční. Dokonce udělali i test funkčnosti na zvedáku. 1 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 7. Duben 2020 Sdílet Vloženo 7. Duben 2020 to je normálna vec že sa to flashne a funguje to , základ je čisté sitko čerpadla a olej ... SEAT ten flash nemá doteraz , zoberieš jednotku , hodíš do Yetiho , flashneš , prehodíš a funguje aj alhambra aj yeti :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.