Publikováno Září 27, 20186 r Ahoj, nejsem si jistý kam přesně zařadit tohle téma, tak popřípadě poprosím o přehození do správné sekce. Jde o to, že mám v plánu si do supa poladit hvězdné nebe na stropnici alá rolls royce pomocí optických vláken, které svedu do jednoho, popřípadě více světelných zdrojů. Mělo by se jednat ideálně o cca 1500 hvězd velikosti 0,25-1,00mm. Teď k dotazu. Jelikož se v elektrice vůbec nevyznám, šel by použít například tento zdroj světla ?https://www.ebay.com/itm/16W-RGBW-LED-Fiber-Optic-Star-Ceiling-Light-Kit-300pcs-2M-0-75mm-crystal/182491021151?hash=item2a7d4fff5f:m:mE362amoTFPH9PfAHU5SP3A Je možné ho namísto 12V zásuvky nahulit natvrdo k nějaké lampične nebo je potřeba udělat nový okruh s novou pojistkou ? Kdyby jeden světelnej zdroj nestačil, jdou použít 2 najednou ? Jak se na to bude tvářit autobaterie když bude strop svítit se zapnutým zapalováním ? Projeví se to na spotřebě paliva ? Předem díky a přidávám foto jak by to asi mohlo vypadat. Zkoušel jsem to na kousku zničeného stropu :) v realu to vypadá samozřejmě lépe, jelikož foťák to světlo trochu roztáhne.
Září 27, 20186 r K čemu to je dobré, v autě nocuješ a díváš se na strop? RR z toho stejně neuděláš. Pokud nerozumíš elektrice, tak to raději ani neriskuj.
Září 27, 20186 r Autor Je to stejně zbytečné jak ambientní osvětlení a kupa dalších věcí. Jde o designovej prvek, kterej se mi líbí a chci ho, proto se ptám elektrikářů jak by to šlo udělat. Vlákna do stropu si natahám a svedu do zavazadláku sám, to pro mě není problém. Problém je jak a čím to rozsvítit. Upraveno Září 27, 20186 r od Maaarty92
Září 27, 20186 r na tvojom mieste sa napojím priamo do poistkovej skrinky a na osobitnú poistku. nikdy nevieš, kedy môže ten zdroj zlyhať a prídeš o osvetlenie interiéru. nájsť si spínanú poistku a cez ňu. hodnotu zistíš podľa objednaného zdroja a ich počtu, pozíciu z návodu/dielenskej príručky/meraním (obyčajný multimeter za pár drobných). prípadne si môžeš pridať niekde schovaný vypínač, ak by si to chcel vypnúť bez nutnosti vytiahnutia poistky
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.