aenes Vloženo 10. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2018 Zdravím, chtěl jsem se zeptat jestli někdo nemáte podobnou zkušenost nebo radu co s tím... Měl jsem do nedávna Fabia 1 tu největší holotu r. 2003. Dal jsem tam rádio Pioneer a mělo to naprosto skvělý zvuk. Před nějákou tou dobou jsem přesedlal na Octavii Tour r. 2010. A zvuk co se linul z rádia (Sony) byl naprosto příšerný, plochý a nepomohl ani ekvalizér, napadlo mě tam hodit tedy svůj Pioneer. No zvuk se citelně zlepšil a alespoň se to už dá poslouchat avšak je pořád řádově horší než byl ve staré socko-fábce (kam jsem dal sony a dalo se tam již poslouchat) :-D Je možné že by prostě měla nejnižší edice fabie z r. 2003 řádově lepší repro v základní výbavě než Tour z r. 2010 ? (Opravdu super basy a prokreslený zvuk oproti plochému, který je skoro jen ze středů.) Nebo je tam něco někde blbě zapojeno ? Předpokládám, že zvuk do výškových repro / středobasů bude řešen nějakou filtro-výhybkou... Neví někdo co s tím aniž bych musel rozdělávat celé dveře ? :-D díky za případné rady, a. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza K. Vloženo 10. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2018 (editace) Ahoj, někde se to určitě rozebírá ve vlákně. Ale pokud vím, tak problém je v tom, že OI má jinak řešené dveře než FI, OII, které mají vnitřní plech, který celý vnitřní prostor dveří uzavře a vytvoří vlastně uzavřenou (skoro) ozvučnici. Zatímco jedničková oktávka nemá dveře uzavřené úplně, jako třeba felda. Tam to hrálo taky na nic. Myslím, že kvalita repro jako takových bude srovnatelná a jen jejich výměna za lepší pomůže míň než bys potřeboval. Prostě fyzika... Tzn. chceš-li lepší zvuk v OI, bude třeba kutilský zásah do dveří :) Editováno: 10. Říjen 2018, autor: Honza K. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 10. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2018 před 10 hodinami, aenes napsal: Je možné že by prostě měla nejnižší edice fabie z r. 2003 řádově lepší repro v základní výbavě než Tour z r. 2010 ? A ono v základní výbavě Fabie nějaké repro bylo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.