Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím, Škoda Octavia I, 1.6, kód motoru AVU, měl bych dotaz, při prvním, tedy studeném, startu mi z výfuku jde černý kouř + saze (viz video). Po načtení diagnostikou mi vyskočila chyba 17811 -EGR systém (P1403 - 35 10). Co mě zajímá je, zda je jev na videu provázán s výpisem z diagnostiky a mám rovnou kupovat nový EGR. Má někdo podobnou zkušenost, předem díky.

Upraveno od Hammerdin

• 1 měsíc později...

Ahoj Hammerdine,

video mě nejde spustit, ovšem podle popisu si doufám tvrdit, že tím to nebude. 

Nejdřív se tě zeptám, jestli byly na motoru dělaný gufera u ventilů. Za druhé, kontroluj olej, jestli ti neubývá. Většinou je to tímto. Aspoň u mě. Po zahřátí to pak nehulí, pokud nejedu z kopce na kvalt a pod kopcem nepřidám. To pak vyletí saze jak z čiplýho TDi :D. Mám natočeno přes 340 tisíc a dělaný je nemám. U mě tento problém bude taky v kroužkách. 

Poradím ti použít hustší olej. Používám už přes rok MOGUL GX-FE 10W40 (79Kč/l - oleje.cz) a mám daleko menší úbytky jak na 5W40. I kouřivost je menší. 

• Autor

Ahoj, motor je po kompletní generálce, jediné, co se neudělalo jsou písty a pístní kroužky. Tak doufám, že se olej neztrácí právě přes ně. Olej vyzkouším, děkuji.

před 4 minutami, Hammerdin napsal:

Ahoj, motor je po kompletní generálce, jediné, co se neudělalo jsou písty a pístní kroužky. Tak doufám, že se olej neztrácí právě přes ně. Olej vyzkouším, děkuji.

Zkus sundat gumovou hadici, která vede do filtrboxu z levé strany. Je to odvzdušnění klikové skříně. Pokud by z toho šel modrej kouř (při nastartovaném motoru), měli by to být zapečený kroužky. Popř. půjčit sadu na měření tlaků ve válcích. Dá se to koupit i na netu do 500,-Kč/sada. To je asi nejlepší způsob. :)

Hodně zdaru s motorem!

Upraveno od nemesis2180

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.