Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj všem,

jistě jste se setkali s problémem typu EGR. Podělím se s Vámi o mou zkušenost.

Čím dal častěji jsem měl na maxidotu nezvaneho hosta v podobě zhavicky... Zpravidla EGR..

Zhavici kontrolka se zobrazovala velmi nepravidelně, byl jsem ve 2 autorizovaných servisech, u několika mechaniku a elektrikaru.

Všichni poukazovali na EGR, který byl dle jejich slov “zaseknuty”, měli pravdu, ze nefungoval při blikající zhavicce, ale nevěděli o jedné důležité věci a to je, jak se chová RJ, pokud nastane závada níže.

O EGR jsem se začal zajímat, studoval jsem jeho přesné fungování a jeho vliv na chod motoru. Můj velmi dobrý známy je vývojář motoru, konkrétně CFFB (vyráběny primárně do Indie?)

Jsou 2 typy závad proč EGR nefunguje

A) chyba P0403 - zavada poukazuje na nefunkční systém zavírání klapky (pulmesicku), jelikož je zakarbonovana díky nízkým otáčkam, zaměřovani se na nízkou spotřebu ? a nekvalitní naftou (tankuji, kde je to levné??) - oprava? = vyčištění/výměna (doporučuje se spíše výměna, jelikož cena za vyčištění není úměrná pravděpodobnosti opětovné závady a lepší je spíše vyměnit.)

B) chyba P0101, 0102, 0103, 0104 - zavada poukazuje na nesmyslný průtok vzduchu - diagnostika Vám sdělí, ze mate někde díru a standardní mechanik Vám řekne, egr nepracuje - vyměnit.... NESMYSL a proč?

- EGR dostane, kdy je někde v sacim systemu díra/ netesnost, příkaz z RJ k jeho vypnutí a uzavření se do polohy 100% closed. Toto mi bylo řečeno prave od vývojáře, zkuste se zeptat jakéhokoli mechanika zda to ví..

Shrnutí - pokud se Vám zobrazí na diagnostice případ A musíte EGR vyměnit, ale pokud diagnostika přímo nepoukazuje na EGR a mechanik Vás ho nechá rovnou vyměnit, tak zajděte radsi k jinému, abyste si byli 100% jisti.

Zavada mého vozidla typu B byla vyřešena výměnou regulace plniciho tlaku u turba, ventil n75.

Prikladam schéma

Doufám, ze Vám to pomůže a kdybyste měli jakýkoliv dotaz, pište sz.66905885_1449478561844089_3439394520553226240_n.thumb.jpg.24f7936018a467362fdc3f8c36c6fa67.jpg

• 5 let později...

Mám podobný problém na Octavii 3 2.0tdi CRMB… buď ráno hned po startu či po ujeti 300m se rozsvítí kontrolka žhavení a auto spadne do nouze. Diagnostika ukazuje regulace plicního tlaku.  Je to tedy varianta “B” díky za info:) 

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.