funscreen Vloženo 9. Září 2019 Sdílet Vloženo 9. Září 2019 Ahoj všem, minulý týden, když byla ta úmorná vedra, přišel jsem na nepříjemný zvuk u auta, ale za TEPLA, nikoli za studena. Jeden zvuk je jakoby šustivý a druhý je jakoby "cvrček", kdyby volný řemen příslušenství.. Zajímavé je, že ty zvuky se ozvývají JEN, pokud mám DSG vyřazeno na P, tedy není žádný kvalt. Jakmile dám D, nebo R a auto stojí na autoholdu, krásně si přede, jako by nic.. Nahrál jsem oba na Youtube, tak prosím, kdo můžete poslechněte: Odkaz na 1. video (šmajdání, šustění): https://youtu.be/apdIHbNISNM Odkaz na 2. video (cvrček): https://youtu.be/rvkD3ZBCJVA Podotýkám, že to bylo v servisu a vyměnili mi rozvodový řemen - jen řemen. Zatím jsem neslyšel "cvrčka", ale šmajdání, šustění, po zahřátí motoru a vyřazení rychlosti zůstalo.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrs.1 Vloženo 13. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2019 Ahoj, prosím vás o názor na video zvuku z motoru na Superbu III - 2.0 TDI 110 kw DSG. Zvuk je nejvíce slyšet od pravého předního kola. Je to takové cvakání nebo řinčení a dělá to až po zahřátí. Motor je tak celkově takový hlučnější, ale jede úplně normálně. Kontrolovány všechny kladky, rozvody, zdvihátka, diagnostika čistá... Někde uváděli, že by to mohlo dělat olejové čerpadlo - řetěz..? Díky zvuk motoru.mp4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
parana Vloženo 28. leden 2020 Sdílet Vloženo 28. leden 2020 (editace) V 9. 9. 2019 na 6:49, funscreen napsal: Ahoj všem, minulý týden, když byla ta úmorná vedra, přišel jsem na nepříjemný zvuk u auta, ale za TEPLA, nikoli za studena. Jeden zvuk je jakoby šustivý a druhý je jakoby "cvrček", kdyby volný řemen příslušenství.. Zajímavé je, že ty zvuky se ozvývají JEN, pokud mám DSG vyřazeno na P, tedy není žádný kvalt. Jakmile dám D, nebo R a auto stojí na autoholdu, krásně si přede, jako by nic.. Nahrál jsem oba na Youtube, tak prosím, kdo můžete poslechněte: Odkaz na 1. video (šmajdání, šustění): https://youtu.be/apdIHbNISNM Odkaz na 2. video (cvrček): https://youtu.be/rvkD3ZBCJVA Podotýkám, že to bylo v servisu a vyměnili mi rozvodový řemen - jen řemen. Zatím jsem neslyšel "cvrčka", ale šmajdání, šustění, po zahřátí motoru a vyřazení rychlosti zůstalo.. Tak to bych neřešil. Dá se říct, že mi auto dělá to samé. Za studena slyším rozvody jak skřípou a jak se to zahřeje, tak je to jak šicí stroj. Budu měnit rozvody a pumpu. Kámoš ze škodovky říkal, že to dělá hodně motorů. Ale na funkci to nemá vliv. Editováno: 28. leden 2020, autor: parana Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
parana Vloženo 28. leden 2020 Sdílet Vloženo 28. leden 2020 V 13. 10. 2019 na 19:08, petrs.1 napsal: Ahoj, prosím vás o názor na video zvuku z motoru na Superbu III - 2.0 TDI 110 kw DSG. Zvuk je nejvíce slyšet od pravého předního kola. Je to takové cvakání nebo řinčení a dělá to až po zahřátí. Motor je tak celkově takový hlučnější, ale jede úplně normálně. Kontrolovány všechny kladky, rozvody, zdvihátka, diagnostika čistá... Někde uváděli, že by to mohlo dělat olejové čerpadlo - řetěz..? Díky zvuk motoru.mp4 No je to hodně hlučné. Takhle mi zněla O2 2.0 103kw. Nalil jsem tam retech, který prodávají u nás ve škodovce a auto se tak do 1000 km krásně ztišilo. Auto mělo najeto 180 tis. Mají s tím ve škodě dobré zkušenosti a já mohu potvrdit. Lepší jak originál od VW. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luiki1 Vloženo 25. Březen 2020 Sdílet Vloženo 25. Březen 2020 Zdravim. Mam problem ze pri zahriatom motore pocujem od motora taky zvuk ako keby mi klepali ventily .. ako keby som mal malo oleja .. avsak ak dolejem olej tak to stichne .. ten zvuk pocut iba pocas jazdy a to medzi 1400 az 1800ot/min.... pri volnobehu ten zvuk neni pocut .. iba pri zataži .... vie niekto co to moze byt ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
parana Vloženo 25. Březen 2020 Sdílet Vloženo 25. Březen 2020 chtělo by to video Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Nádvorník Vloženo 25. Únor 2023 Sdílet Vloženo 25. Únor 2023 Po zahřátí motoru (2.0 TDI 110kW CRLB r.v. 2016 najeto 176 tkm) se začne ozývat takové pravidelné cvakání. Zvuk je nejvíce slyšitelný v pravém podběhu. Vstřiky? Čerpadlo? Rozvody a vodní pumpa jsou vyměněny minulý týden. IMG_1077.MOV Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seger2 Vloženo 25. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2023 V 25. 3. 2020 na 6:58, luiki1 napsal: Zdravim. Mam problem ze pri zahriatom motore pocujem od motora taky zvuk ako keby mi klepali ventily .. ako keby som mal malo oleja .. avsak ak dolejem olej tak to stichne .. ten zvuk pocut iba pocas jazdy a to medzi 1400 az 1800ot/min.... pri volnobehu ten zvuk neni pocut .. iba pri zataži .... vie niekto co to moze byt ??? mám to samé 2.0 110 kW Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p2p Vloženo 25. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2023 A kolik toho oleje tam mas? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin_V Vloženo 26. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2023 ak myslis taky klepavy zvuk ked sa napriklad rozbiehas a mas otacky v tom intervale, tak to uz pisal v minulosti tusim DFGA a ja mam presne to iste. Proste akusticky prejav 2.0 TDI 110kW (2015-2019) nie je az taka symfonia... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fanouš Ch Vloženo 11. Ledna Sdílet Vloženo 11. Ledna Co se týká toho jakoby šustění/tření od rozvodů a po zahřátí je ticho. Tak to dělá olejové čerpadlo. Je to jeho vlastnost. Někomu to dělá, nekomu ne. Nekomu až kolem 200tis/km nekomu při 50tis/km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Nádvorník Vloženo 25. Února Sdílet Vloženo 25. Února V 13. 10. 2019 na 19:08, petrs.1 napsal: Ahoj, prosím vás o názor na video zvuku z motoru na Superbu III - 2.0 TDI 110 kw DSG. Zvuk je nejvíce slyšet od pravého předního kola. Je to takové cvakání nebo řinčení a dělá to až po zahřátí. Motor je tak celkově takový hlučnější, ale jede úplně normálně. Kontrolovány všechny kladky, rozvody, zdvihátka, diagnostika čistá... Někde uváděli, že by to mohlo dělat olejové čerpadlo - řetěz..? Díky zvuk motoru.mp4 Má to úplně stejné. Vyřešil jsi to nějak? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fanouš Ch Vloženo 25. Února Sdílet Vloženo 25. Února Olejové čerpadlo to dělá, když je motor studený. A právě po zahřátí to přestane. Jak na mém S3 2.0tdi, známého na S3 1.6tdi i na švárovo Oktávce 2.0tdi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Nádvorník Vloženo 25. Února Sdílet Vloženo 25. Února (editace) No čerpadlo dělá takový “chram, chram, chram” to přestane, ale současně se zahřátím to začne cvakat od pravého podběhu. viz moje video výše. Editováno: 25. Února, autor: Michal Nádvorník Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fanouš Ch Vloženo 30. Března Sdílet Vloženo 30. Března Co třeba napínací kladka. Po zahřátí se zvětší vůle. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanoSK Vloženo 1. Dubna Sdílet Vloženo 1. Dubna V 25. 2. 2024 na 18:21, Michal Nádvorník napsal: No čerpadlo dělá takový “chram, chram, chram” to přestane, ale současně se zahřátím to začne cvakat od pravého podběhu. viz moje video výše. To "chram, chram, chram" myslis toto? MOVIE.mp4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.