Přejít na obsah

Bliká kontrolka žhavení

PajaSS

Doporučené příspěvky

Čau chlapi, 

Už týden řeším nemilou věc. Začala mi blikat kontrolka žhavení. Zkoumal jsem, kdy se tak děje a zjistil jsem, že začne blikat po delším brzděním motorem (když lehce přišlapuji plyn nebo vyřadím a jedu na neutrál, blikat nezačne). Podle diagnostiky, která mi vyhodila chybu P0101(Mass or volume air Flow circuit range/performance problem), jsem koupil novou váhu vzduchu. Tu jsem dneska vyměnil, zkontroloval těsnění a hadice, ale nikde jsem si žádné netěsnosti nevšiml, že by to sálo falešný vzduch. Brzdy taky svítí, že by to bylo vadným brzdovým snímačem... Nenapadá někoho, co by to mohlo způsobovat? Nebaví mě každé 4. nastartování mazat závady, protože se to rozsvítí i s kontrolkou motoru. 

Screenshot_20190903_184330_org.prowl.torque.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 měsíc později...

Tak včera jsem vyzvedl auto ze servisu. Volali mi, že je prodřený svazek k čidlu plnicího tlaku (jeden ze čtyř drátů úplně upadl), tak že ho vymění i se snímačem a dají mi i nový konektor k váze vzduchu. Je fakt, že auto jede o poznání lépe, jde hezky po plynu, lehké cukání ustalo a přestalo se tolik dusit. Jenže, auto se zahřálo, pustil jsem ho z kopce, zkusil to brzdit motorem a hle, žhavení se opět rozblikalo se stejnou chybou - P010100 - 7329. Dostal jsem od nich i výpis z diagnostiky, tak ho sem hodím (je to bohužel z papíru ofocené, nic lepšího nemám). Tak jestli by to nepomohlo při pátrání.

Do měsíce mám v plánu měnit spojku s EGR ventilem, tak mě napadlo, jestli to nemůže být i tím, že se třeba EGR nedovírá a proto to vyhazuje tu chybu (když jsem EGR sledoval na grafu, tak má často velké výchylky oproti přikázané pozici). Nenapadá někoho něco?

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...